DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 10. prosince 2014

Home » » Klasický death metal v České republice (rok 2014)/ Classic death metal in Czech republic (in 2014)!

Klasický death metal v České republice (rok 2014)/ Classic death metal in Czech republic (in 2014)!

BRUTALLY DECEASED - Black Infernal Vortex
DYSANGELIUM - Holykaust













Hello maniacs,
nejsem zrovna z těch, kdo by se neustále dokola probíral jen českou death metalovou scénou, ale občas se i v našich luzích a hájích vyskytnou smečky, které stojí za povšimnutí. Vždycky je zajímavý ten pohled z naší malé země, ovlivněný různými kamarádskými propletenci v porovnání  s někým zvenčí, kdo není postižen tím, že u nás se zkrátka každý chce všem zavděčit, případně se bojí nepříjemných reakcí. Zde je tedy pár mých tipů na české death metalové desky, které si letos už buď získaly nebo pomalu získávají ostruhy i za hranicemi.

GET AWAY – Threshold of Pain
DESROYING DIVINITY - Hollow Dominion













Když se zeptáte nějakého death metalového maniaka, řekněme třeba v Německu, jakou mladou smečku od nás zná, jako první ho napadnou bezesporu old school death metaloví "Švédi" BRUTALLY DECEASED. Kapela dělá naší zemi v zahraničí jen samou čest a proto ji musím dát na pomyslné první místo. Jejich poslední zásek "Black Infernal Vortex" nenechá v klidu snad nikoho. Zde je má recenze na Fobiazine. Netřeba nic dalšího dodávat.


I já samozřejmě rád české kapely venku podporuji a s chutí doporučuji. Z poslední doby mám hned několik, které mě zaujaly natolik, že se o nich zmiňuji snad na každém kroku. Prvními jsou pardubičtí neznabozi, vyznavači klasických postupů v death metalu, DYSANGELIUM. Psal jsem recenze na obě jejich desky (zde a zde) a pokaždé jsem se chytil jako štika na udici. Mám při poslechu pořád neodbytný pocit, že takhle nějak by zněl asi KRABATHOR, kdyby pánové pokračovali dál.


Druhými, kdo mi letos udělal velkou radost, jsou moravští tmáři GET AWAY. Jejich novinka "Threshold of Pain" (recenze opět zde) mě v létě natolik uhranula, že jsem s ní strávil nejednou dlouhou cestu po českých silnicích. Fascinuje mě jejich schopnost vytvořit riff temný jako ta nejčernější zákoutí lidské mysli.
https://cs-cz.facebook.com/pages/GET-AWAY/567946219943157



Co se týká klasicky pojatého death metalu, tak posledním doporučením ode mě budiž moravští DESTROYING DIVINITY. Jejich nová deska "Hollow Dominion" je krásnou ukázkou toho, že i v naší malé vlasti může vzniknout dílo, které můžu s klidem doporučit zahraničním death metalovým kolegům. Více v recenzi zde.


Samozřejmě, nejenom klasickým death metalem živ je člověk a tak se určitě v brzké době podíváme na shnilý zub pořádné brutalitě v české kotlině (a samozřejmě nahlédneme i k našim slovenským sousedům, kde se poslední dobou dějí v death metalu samé zajímavé věci).  Zachovejte nám přízeň.  Ježíš vás určitě miluje, tomu věřte! Cheers!

Asphyx says:
... about the best Czech death metal bands publishing total, maniacal, dark, old school classic albums in Czech republic in this year 2014! I recommend this bands! Cheers maniacs!
Share this games :

TWITTER