DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 12. prosince 2014

Home » » Minirecenze/minireview - PANZER – Send Them All to Hell (2014)

Minirecenze/minireview - PANZER – Send Them All to Hell (2014)


PANZER – Send Them All to Hell
CD 2014, Nuclear Blast

Německý super batalion se letos rozhodl nám přinést zbrusu novou retro desku. První, co při setkání s s personálním křížencem ACCEPT a DESTRUCTION zaujme, je tank, drtící vše živé, který až kýčovitě vévodí obalu od Guyly Havancsáka. Dalo by se říci, že přesně vystihuje to, co se na novince německých legend odehrává. Pánové Schmier (zpěv, basa, jinak DESTRUCTION), Stefan (bicí, jinak ACCEPT) a kytarista Herman Frank (kytara zde i v ACCEPT) se rozhodli, že vydělají zase nějaké ty peníze a předloží fanouškům něco málo heavy metalu. Abych pravdu řekl, tak tentokrát se moje skepse k podobným projektům jen potvrdila. Pro ctitele výše zmíněných skupin se bude jednat zajisté o zajímavý počin, já to ale vidím trošku jinak. 

Když se podíváme na hudební stránku "Send Then All to Hell", tak se nejedná o nic moc převratného. Z rukopisu mistra Hermana opět vypadly typické "acceptovksé" riffy, akorát s tím, že k tomu deklamuje thrasher Schmier. Tady bych viděl asi největší slabinu celého alba. Pokud se naléhavě řve, je schopný to německý maniak uzpívat. Horší je to v momentech, kdy se pokouší ukousnout trošku melodičtější party. Jeho hlas pokulhává, je jakoby bez energie a abych pravdu řekl, tak doslova nepříjemný. Tam, kde jeho protihráč Mark Tornillo dokáže rozbíjet skleničky, jak mu to v hlasivkách vibruje, je Schmier jen slabým odvarem. 

Jinak se samozřejmě jedná o klasiku v tom nejlepším slova smyslu. Na své si přijdou všichni fanoušci starých pořádků. Vše je řádně vyčištěné, na pořádný thrash, speed a heavy metal možná až moc dokonalé a tak se dá předpokládat, že PANZER budou dobývat žebříčky všech věrných heavy metalových maniaků. Šílená je délka nahrávky, která atakuje bez šesti minut skoro hodinu. Je to moc, té vaty je někdy už opravdu příliš. Mě ani tak nevadí, že se snaží pánové vymačkat ze starých postupů co nejvíc, ale možná by jim někdo mohl příště říct, že čeho je moc, toho je příliš. Album je zkrátka tak obyčejné, že snad ani víc být nemohlo. Jen fanoušci ukážou, zda to je dobře, či nikoliv. Osobně moc nadšený nejsem a i přes svoji příslušnost spíše ke starší metalové tvorbě zde cítím ze strany kapely až moc velký kalkul. Škoda, snad příště. 



Asphyx says:

German super group didn't persuade me with their first album. I have the biggest problem with voice  of Mr. Schmier. He seems to be dull and doesn't cut. Another problem is very long length of the album, there are lots of pads and cottonProduction is too clean and "nice" for thrash, speed and heavy metal. PANZER recorded album, full of oftentimes played ideas. CD is common and causes me the impression, that musicians just want to make some more money. Shame, maybe next time.


Share this games :

TWITTER