DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 18. prosince 2014

Home » » Minirecenze/minireview - VOODOO GODS – Anticipation for Blood Leveled in Darkness (2014)

Minirecenze/minireview - VOODOO GODS – Anticipation for Blood Leveled in Darkness (2014)



VOODOO GODS – Anticipation for Blood Leveled in Darkness
CD 2014, Saturnal Records

VOODOO GODS jsou super-kapela, složená ze samých slavných osobností metalové scény. Posuďte sami. Za mikrofonem stojí slovutný pán s dynamitem v hrdle George Corpsegrinder Fisher (CANNIBAL CORPSE). Doplňuje ho neméně známý Seth Van de Loo (CENTURIAN, SEVERE TORTURE). Struny obstarali pánové Jacek Hiro (SCEPTIC, DIEAS IRAE), Jean Baudin (NUCLEAR RABBIT) a David Shankle. Nápady pak dodal hlavní protagonista Alex Voodoo. Ten se zhlédl v melodičtější podobě death metalu, přidal neméně thrashe a v sólech až heavy metalové naléhavosti. Zazní dokonce i domorodé bubínky. Deska je čtyřicet minut dlouhá a abych pravdu řekl, tak mě příliš nepřesvědčila. Nápady jsou zde sice občas velmi dobré, ale hudba mi připomíná spíš kulisu znějící z nějakého metalu přístupnějšího rádia, než poctivý smrtící kov. Nikde nic moc neřeže, netlačí a rozhodně se nejedná o nějakou nekompromisní nálož. Spíš mi přijde, že se jen tak v pozadí preluduje. Album jsem poslouchal poměrně dlouhou dobu a pořád se do něj nějak nemohu dostat. Fanoušci přívětivějšího death metalu budou asi spokojeni, mě chybí nějaký záchytný bod nebo zapamatovatelný riff či motiv. Zvláštní je produkce, která působí velmi tuctovým dojmem.


Možná jsem až moc přísný, ale nějak jsem moc nepochopil, komu je tohle CD určeno. Pro brutalisty bude moc příjemné, klasickým deatherům budou vadit melodická sóla a thrasheři budou zmateni úplně. Nějak moc nevím, kam bych tuhle kapelu zařadil, jak vstřebal a užil si ji. Letošní novinka mi přijde zmatená, roztříštěná a svým způsobem velmi obyčejná. Jedinými vstřícnými momenty pak zůstávají jen chvilky, ve kterých zpívají oba pánové najednou. Tam cítím alespoň nějakou sílu v jinak průměrném albu. Trošku jsem nepobral ani texty, zaobírající se voodoo tématy, které zcela nekorespondují se samotnou hudbou. Ta místo toho, aby byla tajemná a krutá, je spíše takovou veselou a skočnou čtverylkou v melodickém death metalovém duchu. Je to škoda, protože občas na povrch vyplave dobrý nápad. Ten je bohužel následně ubit a ztracen v marastu klasických postupů, bez jakékoliv síly. Nějak moc nevím, co zamýšlejí pánové do budoucna, ale pokud chtějí nadále pokračovat v nastaveném směru, příště ani nebudu mít chuť si je poslechnout. Verdikt je tedy z mé strany jasný. Až na parádní výkon basisty se pro mě jedná o poměrně nudné album.




Asphyx says:

VOODOO GODS are super-group, compound of famous celebrities of metal scene only. Unfortunately, the CD misses good ideas and it can't be  saved by famous names in the booklet. Music is just an ordinary death thrash metal with heavy metal solos.  I don't know too much, what the men want to do  in the future, but if they want to continue this direction, I won't listen to this band for the next timeThe verdict is clear in my opinionExcept the fantastic bassist's performance it is quite a boring album for me.

http://www.voodoogods.net/
https://www.facebook.com/OVGFS
https://myspace.com/voodoogodsband
http://www.saturnalrecords.com/




Share this games :

TWITTER