DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 13. ledna 2015

Home » » Minirecenze/minireview - 1000 BOMBS - Peace is Dead (2014)

Minirecenze/minireview - 1000 BOMBS - Peace is Dead (2014)


1000 BOMBS - Peace is Dead
CD 2014, Ketzer Records


Dlouho nevyprané džínové bundy, hektolitry piva a thrash metal ze zlatých osmdesátých let. To jsou hlavní propriety plzeňských "retro thrasherů" 1000 BOMBS. Na své si přijdou hlavně milovníci melodičtějšího pojetí tohoto stylu. Na desce zaslechneme nepopiratelné vlivy jak americké, tak německé thrashové školy a při živém vystoupení nemusíte ani zavírat oči. Pánové totiž nejen že "hrají postaru", ale podřizují tomu i své image, obal, zkrátka vše. 1000 BOMBS jsou klasici v tom nejlepším slova smyslu. Jejich skladby jsou syrové, nepostrádají potřebný náboj a i když bych si v určitých momentech dovedl představit více energie, jako celek se mi deska líbí. Její síla sice vynikne nejvíc při live prezentacích, když už je nějaké to pivo upito, ale i z nosiče zní vše přesně, jak má. Nejvíc se mi "bomby" líbí asi ve chvílích, kdy se do toho pořádně opřou a dotýkají se až punku. 

Velmi oceňuji snahu o určitou pestrost, kterou tolik dnešních kapel postrádá. Zvuk je syrový, jak vystřižený ze zmíněné doby (a velmi dobrý). Riffy jsou sice "jednodušší", ale to k thrashi patří jako k mrtvému rakev. V dnešní době se opět zvedá nová vlna tohoto stylu a mladí opět nosí džínové bundy, kecky s vyplazeným jazykem a kšiltovky s obrovskými kšilty, ale většina kapel si je navzájem podobná jako vejce ostatním vejcím (smích). 1000 BOMBS jsou trošku jiní, svým způsobem (v rámci žánru) odlišní. To sice nemusí vyhovovat každému, ale já jsem nadmíru spokojen. Přistupuji ke kapele a jejich tvorbě stylem - je pátek, mám chuť na pivo a k tomu bych si dal pořádný kus thrashe. Tam mám "bomby" "zařazené" a tam mi je s nimi nejlépe.

Výtku bych měl snad jen k tomu, že se hraje převážně ve středním tempu. Ocenil bych, kdyby se víckrát koplo pořádně do vrtule. V rychlejších pasážích to totiž 1000 BOMBS sluší stejně nejvíc (dle mě nejlepší "motorheadovský" song - "Don´t Trust the Aliens"). Plzeňští (složeni ze členů slovutných legendárních TROLLECH) to nebudou mít v dnešní době lehké. Podobně zaměřených kapel je velká spousta. Záleží jen na nich, kam se v budoucnu posunou a kam až se chtějí dostat. Zatím bych to viděl tak, že některé bomby jsou naváděny přesně, ostře a zasáhnou moji lebku s elegancí té nejlepší navigace. Některé ale také minou cíl. Každopádně, jedná se o první desku, která nepostrádá určitý druh magnetické "nedokonalosti". Za mě tedy velmi příjemně poslouchatelné album, která má své nepopiratelné kouzlo, jen bych příště poprosil zatlačit víc na pilu!




Asphyx says:



For a long time unwashed denim jackethectoliters of beer and thrash metal from the golden 80thThese are the main props of Pilsner "retro thrashers" 1000 BOMBSThe lovers of melodic concept of this style come on their ownI appreciate the attempt of some variety very much, that  many of today's bands are missingThe sound is raw and very good. On the CD we hear undeniable influences of American and German thrash school. I should have probably just one reproach to the fact that the band is playing mostly mid-tempoI would appreciate if it would cut moreFor me, very pleasantly album for listening, having undeniable charm, I just like to ask for the next time to "push the saw more", please!



Sestava/band:

Asura - bass, vocals
Throllmas - guitars, vocals
Sheafraidh - drums 


http://1000bombs.bandcamp.com/
https://cs-cz.facebook.com/1000bombs
http://1000bombs.com/
http://www.ketzer-records.de/
http://bandzone.cz/1000bombs
Share this games :

TWITTER