DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 23. ledna 2015

Home » » Minirecenze/minireview - HOODED MENACE - Gloom Immemorial (2014)

Minirecenze/minireview - HOODED MENACE - Gloom Immemorial (2014)



HOODED MENACE - Gloom Immemorial
CD compilation 2014, Doomentia Records

Pomalé, dlouhé procházky mezi hřbitovními náhrobky. Rozmluvy s nemrtvými i s těmi, co už dávno přešli na druhou stranu. Melodie, vytažené z těch nejopuštěnějších hrobů. Smrt, procházející se všude kolem. Krutost, syrovost, opravdivost. To jsou všechno situace a chvíle, ve kterých je velmi vhodné poslouchat dnes již legendární doom deathaře HOODED MENACE. Kapela si za dobu své existence vybudovala v undergroundu velmi dobré jméno. Tentokrát se představují na kompilaci, která je takovým dárkem pro fanoušky, kteří ještě nepodlehli trendu gramodesek a pořád ještě drtí muziku převážně z CD nosičů. Věrní a oddaní příznivci kapely dávno vědí, co se zde bude odehrávat. Smutné, dlouhé a syrové melodie, které vás dostanou až do určitého rauše, podobnému rozjímání s mrtvými.

Zvuk, obal i celkové provedení je opět (jak už to bývá u  DOOMENTIA RECORDS dobrým zvykem) na výbornou. Hudebně je vše také jasné. Přijde mi, že se na kompilaci opravdu vybralo to nejlepší, co HOODED MENACE na různých EP vydali. Někdy se sice nemůžu ubránit tomu, že se lehce opakují, ale to je u tohoto stylu spíše žádoucí, než abychom nad nimi lámali hůl. Mám tuhle smečku moc rád. Dovede totiž u mě navodit přesně tu rezavě chladnou a smutnou atmosféru. Přijdu si, jako by na mě dýchala svými zkřivenými ústy samotná Smrt. Krásná deska pro všechny fanoušky záhrobí!





Asphyx says:

Slow, long walks between the tombstones on the churchyardTalks with the undead and with those who crossed over long time beforeMelodies, pulled from the most deserted gravesDeath, walking all around. Cruelty, rawness, genuineness. This is HOODED MENACELast year's compilation is such a small gift to all fans of the band. This wolf pack is able to evoke really beautiful cold and sad atmosphere. I feel the Death breathing with its crooked mouth. Great album for all fans beyond the grave!

Share this games :

TWITTER