DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 19. února 2015

Home » » Minirecenze/minireview - SATAN´S HOST - Pre-dating God Part I, II (2015)

Minirecenze/minireview - SATAN´S HOST - Pre-dating God Part I, II (2015)

















































SATAN´S HOST - Pre-dating God Part I, II
CD 2015, Moribund Records


Američtí heavy metalisté si toho letos naložili na svá bedra obrovské množství. Vydali hned dvě dlouhohrající alba, která na sebe navazují, jdou navzájem textově provázaná a určitě budou skvostem ve sbírce nejednoho příznivce kapely. Přístup mi připomíná snad samotného mistra magie KINGA DIAMONDA. Ze skladeb také cítím určité tajemno, sílu a i když se spolu s kapelou ani na chvilku nevynoříme ze stylových omezení, rozhodně se jedná o velmi zajímavý počin. SATAN´S HOST si hrají s náladami, vypráví nám svůj kovový příběh, jsou roztěkaní, šílení, nadšení, ale zároveň dokáží být i smutní, nepříjemní a ostří. Hudebně se jedná samozřejmě o klasiku toho nejhrubšího zrna. Doporučuji poslouchat při prohlížení starých fotek, při vzpomínání s partou stejně starých kamarádů. V rámci žánru se samozřejmě o nic převratného ani šokujícího nejedná. Vlivy IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST a podobně laděných part jsou zde cítit snad na každém kroku, ale myslím, že to nikomu příliš vadit nebude. Pánové nezastírají svoji příslušnost ke slavnému a váženému řádu heavy metalistů a tak je vlastně vše v nejlepším pořádku. Není divu, kapela datuje svůj vznik do roku 1977 a patří mezi vážené persony v tomto hudebním odvětví. Nevím sice, co je "donutilo" vzít si najednou takový kus nelehké práce, ale osobně jsem spokojen. Určitě se dílo podařilo a hluché místo jsem nenalezl ani jedno.

Deska mi nějakým způsobem evokuje staré časy, možná snad skladby slyšené kdysi z gramofonu rodičů, nevím. Každopádně, cítím zde na každém kroku sílu a upřímnost (jak já tohle slovo nemám rád). Nechybí ani velký kus patetismu, nezbytných póz a klišé. Jenže ze tím vším jsou silné melodie, mocný hlas a jakási poctivost, která se těžko vysvětluje. Každý fanoušek ale ví své. Poslouchám jinak zcela jinou, o hodně tvrdší muziku a tohle dvojité album se mi dostalo do ruky víceméně náhodou. To mi ale nebrání v tom, abych si poslech užil dosytosti. Obviňovat kapelu z retra díky jejich "stáří" příliš dobře nejde, je totiž opravdu cítit, že SATAN´S HOST pevně věří tomu, co hrají.  Pokud tedy máte chuť, pohodlně se usaďte, nalijte si sklenici něčeho dobrého, otočte volume doprava a nechte si vyprávět starodávné příběhy o heavy metalu. Věřím, že budete spokojeni stejně, jako já. Skvělý počin! Smekám klobouk a klaním se!





Asphyx says:

Dear members of the order of the heavy metal are bringing us two linked long-play albums this yearThey are full of classic riffs and procedures. Tracks don't miss very good motives, energy and force and are very good to remember. I appreciate the honesty, sincerity and devotion to metal legionsSo if you fancy, sit down, pour a glass of something goodturn the volume to the right and let to tell you ancient stories about heavy metal. I hope you enjoy it like me. Great double album! I take my hat off and I bow down!


Share this games :

TWITTER