DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 15. února 2015

Home » » Minirecenze/minireview - VENOM - From The Very Depths (2015)

Minirecenze/minireview - VENOM - From The Very Depths (2015)


VENOM - From The Very Depths
CD 2015, Spinefarm Records U.K.

Zajímavé je, že VENOM vlastně nikdy neuměli pořádně hrát, vždycky byli hodně do punku, nemazlili se s tím a stejně to na mě fungovalo. Poslední dobou mají jejich alba poměrně kolísavou úroveň, ale tak už tomu u podobně starých kapel bývá. Zprvu jsem tedy nějak nechápal, proč se mi jejich novinka zase líbí. Cronos a jeho parta zkrátka asi mají nějaký tajný recept nebo formuli, podle které dokáží znovu a znovu uvařit ze stejných ingrediencí pořádně ostrý guláš. Hraje se poctivý, jadrný black (ano, takhle se opravdu kdysi hrával - bylo to ještě před těmi taškařicemi s ohněm a kostely v Norsku). Nic nového pod sluncem, dalo by se říct. Od téhle smečky jsme určitě slyšeli už lepší alba. Záleží tak spíš na přístupu posluchačů. Je snad doufám každému jasné, že pánové asi už nic nového nevymyslí, ale ruku na srdce, chceme to vůbec někdo? NE! Fanoušci jiných stylů samozřejmě vše ihned odsoudí, kritici budou mluvit o tom, že se mění jen obaly (tentokrát se obzvlášť povedl) a ostatním to bude více méně jedno. A všichni budou mít vlastně velký kus pravdy. Já na podobné kapely nahlížím možná s lehce zkresleným pohledem pamětníka. VENOM pro mě byli jednou vůbec z prvních kapel, které jsem potkal a hráli metal. Mám k nim tedy spíš vstřícný (a dnes i lehce shovívavý) postoj.

Nicméně, pokud budete na novinku nazírat z pohledu fanouška, myslím, že budete spokojeni. Nápady jsou sice klasické (zaplať Satan!), plné dnes už možná lehce úsměvných póz, které je nutné brát s velkou nadsázkou. Také legendární plešatící zpěvák už také nevládne příliš silným hlasem. Jenže já pořád tu rebelii, originalitu (kdo má stejný ksicht jako VENOM?) cítím z nahrávky v každém tónu. Nejvíc se mi líbí, když se hraje v rytmu punku. Tam mi letos přijdou tyhle legendy nejsilnější. Samozřejmě, v současné době vše působí spíš jako big beat pro starší a pokročilé. Na mě to ale pořád zabírá. Poslouchám dnes už zcela jinou muziku, ale když zavřu oči a přidám na zvuku (mimochodem, celková produkce se mi zdá vynikající), mám sto chutí se obléknout do starého oblečení z osmdesátých let a vyrazit ven udělat nějakou ostudu (smích). Deska je plná základních prvků heavy, thrash, punku i black metalu. Pro pamětníky velmi příjemná záležitost zahraná se zkušenostmi a nadšením. Pomocí jednoduchých motivů je zde navozována lehce temná atmosféra a kněží musí mít zase jednou o trošku těžší sny. A o to jde v téhle hudbě především. Klasické album VENOM, které sice nepřekvapí, ale velmi dobře se poslouchá.



Asphyx says:


The album is full of the essential elements of heavy, thrash, punk and black metal. It is a very nice matter for the witnesses of old time, played with experience and enthusiasm. By using of simple motives the lightly dark atmosphere is evoking and priests must have nightmares once againAnd this is the most important in this musicClassic album of VENOM, that doesn't surprise, but it is great for listening.

http://www.venomslegions.com/
http://www.myspace.com/venomlegions
http://spinefarmrecords.com/fin/
Share this games :

TWITTER