DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 12. února 2015

Home » » Recenze/review - NAILGUN MASSACRE – Boned, Boxed and Buried (2015)

Recenze/review - NAILGUN MASSACRE – Boned, Boxed and Buried (2015)


NAILGUN MASSACRE – Boned, Boxed and Buried
CD 2015, Xtreem Music

Dlouho jsem přemýšlel, jak se to vlastně stalo. Nakonec jsem na to přišel. Bylo to vlastně nevinné. Jedno pozdní odpoledne jsem krájel obyčejný chleba k večeři. Nůž mi sjel po skývě a zaryl se do dlaně pěkně hluboko. Vše jsem omyl, ovázal a nevěnoval tomu dále pozornost. Jenže dnes v noci mě probudila neskutečná bolest. Nemohl jsem dospat. Budily mě noční můry, ve kterých mi protínali dlaně hřeby a já visel v nekonečných mukách ukřižovaný a ponížený. Druhý den u doktora si všichni ťukali do čela, cože za blázna jim tam zase přišlo. Byl jsem obviněn, že jsem hypochondr a na tvářích sester jsem viděl náznaky úsměvu. Kdyby jenom věděli, co si musím každou noc prožívat. Jsou to nekonečná muka, šílené představy, ve kterých mi z rány vylézají dlouhé zástupy červů. Hnil jsem zaživa a dlouho přemýšlel, jak se to vlastně celé stalo. Nakonec vše zapadlo do sebe. Když mi projížděl zrovna nůž živou tkání, hrála mi vedle v pokoji nová deska NAILGUN MASSACRE.

Tahle zběsilá smečka pochází z Nizozemí a bouchá to ve stylu toho nejryzejšího death metalu. Hrdě se hlásí ke vzorům, jako jsou AUTOPSY, IMPETIGO, MACABRE, PUNGENT STENCH, starší DEATH. V jejich textech se to hemží tématikou béčkových hororů, zombie často vylézají na povrch snad při každém tónu a pamětníci osmdesátých a devadesátých let musí být na vrcholu blaha. Jedná se teprve o druhé album kapely (ještě mají na svém kontě neméně shnilou desku „Backyard Butchery“ – 2011). Hraje se tady hezky od podlahy, postaru, tak jak to mám asi v poslední době nejraději. Doporučuji si k „Boned, Boced and Buried“ otevřít láhev něčeho dobrého a spojit poslech se čtením nějakého napínavého příběhu. Vítaná jsou jak okultní témata, tak knihy pojednávající o lidském šílenství. Inspirace dávnými postupy je samozřejmě více než patrná, ale myslím, že příznivcům stylu zrovna tohle vadit rozhodně nebude. Bohatě postačí, když se na chvilku oprostíte od dnešních běžných death metalových klišé a budete jen poslouchat. Je to sice vzpomínkový výlet do minulosti, ale hraje se při něm poctivě a ožívají při něm všechny dávno nezhojené rány.


O příslušnosti k řádu hnilobných rytířů mě ujišťuje i jedno jméno v bookletu. Je jím maniak Remco Kreft, který působil/bí v takových smečkách, jako SOULBURN, XENOMORPH, GRAND SUPREME BLOOD COURT, ex- ABSCESS. Ten spolu s ostatními opět dokázal na desce vytvořit atmosféru nekonečné bolesti, vracejících se vzpomínek a pomalu prskajících vředů. Z černého, pomalu odumírajícího masa vypadávají kousky sražené krve, srdce se vzpíná a mozek se marně snaží odmítat další a další morbidní halucinace. Holanďané dokážou jednu těžko vysvětlitelnou věc. Umí mě strhnout, odlišit se od ostatních, strhnout do víru posledního křečovitého tance. Probouzím se v noci zpocený, bojím se jako malé dítě stoupnout na zem, aby mě za nohu nechytila ta „obrovská krvelačná příšera“. Špatné je, že to nemohu ani nikomu vyprávět, smáli by se mi. Občas sice potkám někoho, kdo chápavě pokývá hlavou, ale za mými zády kývá nevěřícně hlavou. Musím tak dlouhé hodiny trávit nekonečnými nočními procházkami, bojím se znovu usnout. NAILGUN MASSACRE jsou jako nákaza, shnilá krev, špína, která nejde umýt.


„Boned, Boxed and Buried“ je takovým malým dárkem, kouskem plesnivého masa, pro nás postarší posluchače. Najdeme na něm nálož toho nejlepšího, co bylo kdysi vymyšleno. Přidán je pak plný náklaďák hnisu, špíny, zla a tajemna. Na své si přijdou jak milovníci hororů, tak všichni ti, kdo se rádi po večerech bojí. Starý smrtící kov, zde zahraný, je velmi zajímavý, svým způsobem originální a plný neotřelých melodií. Kapelu jsem si už teď, na počátku tohoto roku, nominoval mezi nejlepší letošní nahrávky v tomto stylu. Nemám sice rád různé žebříčky a bodová hodnocení (hudba přece nejde, stejně jako obrazy nebo třeba tanec, vyhodnotit suchými čísly), ale minimálně tento měsíc se NAILGUN MASSACRE stali jednou z nehranějších kapel, které doma na recenze mám. A nic na tom nezmění ani má uhnívající ruka, nakažená mysl a černá krev v žilách. Mnohdy mluvím o dávném prokletí a tentokrát tomu nebude jinak. Při poslechu bývám jako uhranutý, odtržený od pohnutek obyčejného denního stereotypu. Holanďané ve mně dokážou probudit všechny temné síly, zamíchat s nimi, spoutat mě svými riffy, odtáhnout do temné sklepní místnosti, trápit mě a pak nakonec zahrabat kousek za hřbitovní zdí. Absolut old school death metal!


Asphyx says:

"Boned, Boxed and Buried" is a small present, a piece of moldy meat for us elderly listeners. We find there charge of the best, what was once devised in death metal . Added are full truck of dirt, evil and mystery was added. The Dutch are able to wake up all the dark forces, mix them, bind me with their riffs, pull into a dark basement room, trouble me, then finally bury me behind the cemetery wall. Absolut old school death metal!


Seznam skladeb:

1. Where's the Head?
2. Boned, Boxed and Buried
3. Stinky Stench
4. I Bury the Hatched in your Face
5. Meat Locker
6. Nailgun Messiah
7. Casket Full of Fun
8. The Doctor and the Beast
9. Mad Road Killer
10. What's in the Box?
11. Lower Me Down



Čas: 44:30


Sestava:



Juggernaut – basa
Hairybucks – bicí
Meataxe – kytara
Bonesaw – kytara
Corpsebutcher – zpěv

Share this games :

TWITTER