DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 26. února 2015

Home » » Recenze/review - NECROWRETCH – With Serpents Scourge (2015)

Recenze/review - NECROWRETCH – With Serpents Scourge (2015)


NECROWRETCH – With Serpents Scourge
CD 2015, Century Media Records

Nikdy bych se nenadál, že skončím zrovna takhle. Byl jsem plný energie a síly. Pak jsem jednou běžel opuštěnou pěšinou podél hřbitovní zdi a náhle jsem ucítil v boku bodavou bolest. Za mnou se mihnul stín, záblesk něčeho kovového a pak následovala na nějakou dobu nekonečná tma. Teď ležím pohozený, opuštěný a osamocený v jedné polorozpadlé kobce. Nevím, co bylo děláno s mým tělem, ale dle jeho stavu to nebyly zrovna moc hezké věci. Bohužel jsem zemřel násilnou smrtí a tak bude ještě nějakou dobu trvat, než mi bude umožněno spočinout v klidu. Zatím musím, ač nevinen, bloudit v zemi nikoho, trpět a čekat. Marně hledám útěchu v paprscích slunce, ty mi nejsou dopřány, necítím je. Ani měsíc, věčný průvodce a strážce nemrtvých, není zrovna mým přítelem. Jediné, co mi zbývá, je prašivý death metal a smrt. Trávím dlouhé hodiny poslechem nového alba francouzských poctivců NECROWRETCH. Oprašuji každý den patinu z jejich CD, uléhám do jedné zapomenuté rakve a přemýšlím, jak zastavit můj postupný rozklad.

NECROWRETCH svým přístupem a nábojem lehce evokují tvorbu švédských SORCERY. Jsou také naplno ponořeni do pravého nefalšovaného old school death metalu, ze kterého čiší energie na míle daleko. Inspiraci si samozřejmě neberou jen u nich, následovat mohou taková jména, jako GROTESQUE, případně starší DEATH. Těch kapel je samozřejmě víc, ale vy si určitě názor uděláte sami. Já mohu jen směle prohlásit, že tahle francouzská pekelná četa je originální, jasně rozpoznatelná od stovky dalších. Přispívá k tomu nádherně morbidní a do blacku hozený vokál, absolutní nasazení a hlavně dobré, perfektně zapamatovatelné nápady. Někdy mívám ve své kobce pocit, že díky jejich novému albu některé mé části těla znovu ožívají, točí se v kruhu a jsou nuceny ke kývání do rytmu. Je to samozřejmě jen iluze, mrtví se přece nehýbou? Nebo ano? Kdo ví. Já můžu jen přísahat na to, že kolem půlnoci bývá na našem hřbitově pořádně živo. Nedivím se, díky hudbě, znějící z „With Serpents Scourge“, nejde být v klidu.


Dovedu pochopit, že pokud jste zemřeli nějakým modernějším způsobem a vaše těla jsou zohavena ponovu, nebude vám tenhle starý, rezavý způsob smrti vyhovovat. Tady se opravdu zabíjelo hezky postaru, s odvahou a s přímým pohledem do tváře. Co jsem měl možnost slyšet v našich nekro kuloárech, tak prý mého vraha odsoudili na mnoho let. Bude hnít stejně jako já, jen u toho bude cítit o hodně víc vjemů. Já už „zažívám“ jenom chlad a bolest. Vím moc dobře, že dnes se už podobné death metalové postupy příliš nenosí a moc dobře chápu, že přístup se za ty roky hodně změnil, ale NECROWRETCH jsou přesně jednou z těch kapel, které mi dávají alespoň malou naději do budoucna. Cítím se v jejich společnosti o hodně blíž smrti a vnímám všemi póry svého rozpadajícího se těla, že snad konečně jednou dojdu klidu a navěky se v prach obrátím. Když se nad naším hřbitovem vznáší vznešené a hnilobné tóny „With Serpents Scourge“, celkem běžně se stává, že i z poctivě vytvořených hrobů najednou začnou do měsíčního svitu trčet pahýly rukou.


Tahle deska mi připomíná pěkně morbidní zombie rituál. V kuželech odlesků stínů různých barev tančí nekonečná řada nemrtvých. Jsem moc rád, že se mohu letos zúčastnit. Dodává mi to sílu a naději pro lepší a milosrdnější smrt. Album ubíhá rychle, s pevnou vírou v odvrácené věci našeho shnilého světa. Oceňuji jak zvuk, tak jako vždy perfektně vyvedený obal. Pokládám CD na svůj nejoblíbenější hrob. Je na něm nápis Old school death metal. Tady mu bude dobře a mezi pohasínajícími svícemi se bude vyjímat nejlépe. Vážení a milí čtenáři, pokud holdujete, stejně jako já, poctivé a rzí prolezlé starobě, neopomeňte se na letošní počin těchto francouzských hrobníků pozorně kouknout. Jsem si skoro na sto procent jistý, že se vám bude líbit úplně stejně jako mně. Tenhle death metal jen tak nějaký kněz se svým zaříkáváním a trapným kadidlem nezažene. Spíš bych si tipnul, že z něj bude mít nejedna jeptiška pořádně těžké sny. Pure old school death metal. Skvěle!


Asphyx says:

This album reminds me very morbid zombie ritual. Album goes quickly, with a firm belief in the dark matter of our rotten world. I appreciate sound and perfect cover as usual. I'm putting the CD on my favourite grave. There is the sign Old school death metal. It will feel well and here, among the dying candles, it will look best. Dear readers, if you revel, like me, honest and rust-ridden old age, do not miss the year's achievement of these French gravediggers. I'm sure that you will like it. Pure old school death metal. Great!


Seznam skladeb:

01. Black Death Communion
02. Feast Off Their Doom
03. With Serpents Scourge
04. By Evil And Beyond
05. The Bells Of Evil Schism
06. He Thrones On Thy Sins
07. Even Death May Die
08. Infernal Imprecation
09. Mortem Ritu


Čas: 35:05

Sestava/band:



Vlad – Guitars, Vocals
Amphycion - Bass
Ilmar - Drums

Share this games :

TWITTER