DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 10. února 2015

Home » » Recenze/review - PERDITION TEMPLE – The Tempter´s Victorious (2015)

Recenze/review - PERDITION TEMPLE – The Tempter´s Victorious (2015)


PERDITION TEMPLE – The Tempter´s Victorious
CD 2015, Hells Headbangers Records

Tma, nakrájená na malé kousky. Umletá ze špíny, zla a nenávisti. Všeobjímající touha po krvi. Stojíte už několik dní zavření v podzemní kobce. Máte hlad, je vám zima a spánek stále nepřichází. Balancujete na hranici mezi bytím a smrtí. Je nekonečné ticho. „Jsem ještě na tomto světě?“: ptáte se zcela zbytečně, protože dávno víte, že hranice byla překročena. Nikdo vás už nikdy nebude hledat. Za pár dní o vás zůstane jen malá poznámka v dlouhém seznamu pohřešovaných. Třesou se vám ruce a nejhorší je ta nejistota. „Proč zrovna já?“: opakujete neustále dokola. Pak se znenadání ozve v klíčové dírce šramot. Otevřou se dveře, spatříte tvář s nekonečným šklebem, ozáří vás kužel světla a vaše ústa se rozezní v nekonečném výkřiku. Je konec. Padáte k zemi a kolem vaší hlavy se pomalu rozlévají potůčky tmavě rudých pramínků. Následuje dlouhý a nekonečný pochod chodbou. Najednou střih a zase hledíte do obličeje snad samotného ďábla. Zatřepete nevěřícně hlavou. Sedíte doma, v teple, s oblíbenou knihou na klíně a posloucháte novou desku PERDITION TEMPLE. „Byla to iluze?“: přemýšlíte. Ale kdeže, to jen vydavatel zapomněl CD opatřit nápisem POZOR, MŮŽE ZPŮSOBOVAT NOČNÍ MŮRY.

PERDITION TEMPLE je kapelou, která je složená ze samých slavných undergroundových osobností. Jména jako Bill Taylor (IMMOLATION, ex-ANGELCORPSE), Impurath (BLACK WITCHERY), Ronnie Parmer (CATALYSIS), Gene Palubicki (APOCALYPSE COMMAND) byla a jsou vždy zárukou určité kvality. Tihle pánové uléhají do rakví už hodně dlouhou dobu a moc dobře ví, jak nahrát pořádné peklo. Letošní, v pořadí druhé řadové album je plné spalujícího ohně, černoty, odkazů na KRISIUN, ANGELCORPSE, MORBID ANGEL, DIABOLIC, IMPIETY. Z nových, mladších smeček bych pak jmenoval LVCIFYRE. Deska je pro běžného posluchače zpočátku poměrně nepřístupná, nedá vám nic zadarmo a musíte se tou spletí nepropustných riffů trpělivě prokousat. Mnohé to samozřejmě ihned odradí, ale věrní budou po zásluze odměněni. Skladby jsou dlouhé, vytvořené z nekonečné stěny tmavých motivů a někdy působí poměrně monotónně. Doporučuji tedy spíše přístup trpělivého archeologa, než povrchní poslech v internetovém rádiu. Když se ale dostanete albu na jeho zkažený zub, budete si připadat jako byste odříkávali nějakou hodně silnou protikřesťanskou mantru.


Utíkám z denního světla zpět do temnoty. Zavírám za sebou sklepní dveře, řvu spolu s kapelou nestoudná slova o neřestech tohoto světa. Užívám si jako masochista tu nekonečnou bolest, dlouhé a táhlé melodie, preludia smrti. Najednou mi přijde spousta drsně se tvářících kapel legrační, možná až směšná. PERDITION TEMPLE chodili do školy snad k samotnému Belzebubovi. Byli pozornými a snaživými žáky. Zhudebnit špínu a zlo lidské rasy není zase tolik lehké. Přenést tu tíhu na hudební nosič, nezbláznit se z toho a zůstat věrní, stojí bezesporu velký balík odříkání a síly. Mám rád kapely (bez rozdílu hraného stylu), ze kterých cítím emoce. Nad floridskými rouhači se vznáší černý oblak, připomínající Pandořinu skříňku. Je jen otázka času, kdy praskne její víko a mezi nás se vyplaví nekonečné proudy nemocí, špatnosti a utrpení. Z pódia stékají vodopády hnisu. Konečně chápu, jak se musí cítit nebožák, který se rozhodne shořet v plamenech.


PERDITION TEMPLE poslali do světa desku žhavou jako láva, vytékající ze samého pekla. Spaluje vše živé a přináší jen bolest a utrpení. Připomíná apokalyptické filmy, ve kterých zůstane naživu jen pár osamělých duší. Jinak je všude jen nekonečná prázdnota, tichý smutek a strach. Američané jsou jako přírodní katastrofa, vichřice nebo tsunami. Jsou nekompromisní v tom, co hrají, nepřístupní a pozvali nás na dlouhou procházku mezi duše zemřelých. Když přistoupíte na jejich hru, můžu vám slíbit jen nekonečnou bolest a zatracení. Budete se smažit ve vroucím oleji, budou vám vytrhány všechny zuby, odstraněny vlasy i duše. Zůstane jen nebohé a slabé tělo. Když vám pak tahle nákaza pronikne do krve, stanete se pokornými sluhy této smečky a jediným smyslem vašeho života bude nekonečné bloudění s jejich CD na prsou. Death blackové album, které může způsobit slabším povahám srdeční infarkt. Nekonečná blasfemie lidské mysli.


Asphyx says:

PERDITION TEMPLE sent into the world a record hot like lava flowing from the hell. It burns all the living and brings pain and suffering only. Americans are like a natural disaster, storm or tsunami. They are uncompromising in what they are playing, inaccessible, they invite us for a long walk among the souls of the dead. PERDITION TEMPLE went to school, perhaps to Beelzebub himself. They were attentive and industrious students. Set the dirt and human evil to music isn't easy. PERDITION TEMPLE did it. Death black metal album, that can cause heart attack to weaker natures. Never-ending blasphemy of human mind.


Seznam skladeb:

1. The Temper´s Victorious
2. Extincion Synagogue
3. Scythes of Antichrist
4. Goddess in Death
5. The Doomsday Chosen
6. Chambers of Preadation
7. Diluvium Ignis
8. Devil´s Blessed


Čas: 36:42


Sestava/band:



Gene Palubicki – Guitars
Ronnie Parmer – Drums
Gabriel Gozainy – Bass
Bill Taylor – Guitars
Impurath - Vocals


Share this games :

TWITTER