DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 21. března 2015

Home » » Recenze/review - SHAMPOON KILLER – 666 The Battle of Discopylae (2015)

Recenze/review - SHAMPOON KILLER – 666 The Battle of Discopylae (2015)


SHAMPOON KILLER – 666 The Battle of Discopylae
CD 2015, Hard Bones Producion

Představte si nějakou známější diskotéku. Za barem předvádí své „umění“ dávný idol žen Sagvan Tofi a na plakátech stojí, že hlavní hvězdou večera bude samotný Michal David. Holky se rvaly do džínů už od oběda a kluci ve vypasovaných tričkách ladili svoje účesy v roztodivných gelových perleťových kreacích (letos je velmi oblíbená barva spermatu!). Všichni celý týden snili, jak to na parketu rozjedou, tajně si doma nacvičovali taneční kroky a těšili se na Sagvana. Mají na co, tenhle skoro padesátiletý diblík přišel v rozhalené košili a předvedl své nehynoucí songy i čerstvě oholenou hruď. Koule nad sálem bliká ve stejném rytmu jako v osmdesátých letech a majitel může být spokojený. Prodalo se tolik drinků i látek, o kterých se nemluví, že bude zítra na další velký nákup v Kauflandu. Dámy se svíjejí v nekonečných sexy pózách, prsa poskakují, zadky se nadýmají. Kluci poletují kolem jako zhulení motýlci a vše se zdá být v absolutním pořádku. Ale my, co posloucháme death metal, moc dobře víme, že není. Kolem půlnoci do dveří totiž vpadnou SHAMPOON KILLER a celá diskotéka se náhle změní v nepřehledné zombie bojiště.

Pánové za rytmu svých songů pobíhají mezi návštěvníky, cuchají jim pečlivě vyčesané hřívy a plivají mezi ně imaginární oheň. Vše notně připomíná CANNIBAL CORPSE styl, ale to myslím nikomu zrovna moc nevadí. Sagvan marně nasazuje svůj nejslavnější song „Touhy prchavý jsou“ a po druhé sloce raději sám umírá v nekonečných křečích. Všem už je úplně jasné, že Michal David tentokrát asi nepřijde a kolu u jednoho stolu nebude pít asi nikdo. Jedné nebohé dívce strachem praskají džíny ve švu a její přítel z toho má samovolnou poluci. Mezi nešťastníky poskakují členové death metalového vyhlazovacího souboru, řvou na ně slova o tom, aby se už konečně probrali a začali poslouchat pořádnou muziku a s elegantním přehledem donutí všechny k nekonečnému kývání hlavou. Jejich hudba je sice dopředu jasně daná, ale je předkládána s nadhledem a jasnou vizí. Účel světí prostředky, oba vokalisté se parádně doplňují, odlišují tuhle smečku od jiných a působí mezi diskofily jako takové malé zjevení. Po baru se válí desítky rozbitých sklenic z koktejlů s názvem „Kamarád do deště“ a výše zmíněná disko koule najednou bliká rudě.


Parta death metalových bojovníků z fekálně krvavého souboru města Prahy ničí vše živé i dávno umělecky mrtvé a i když se na první pohled jedná o legraci, tak hudebně, produkčně i po grafické stránce jde o velmi zdařilé dílo. Příznivci diskoték a nekonečných „nafrčených“ tanečních párty asi příliš neocení, ale ono jim taky jednou za čas neuškodí pořádně si provětrat hlavy. Co na tom, že už dávno nebudou mezi živými. Vždyť zombie rytmické kreace jsou také pěkné. Masakr střídá masakr, maso odpadává od kostí, gely na hlavách i jinde dávno povolily. Dneska bude „Dlouhá noc“ jak od Helenky Vondráčkové. Kluci už sice nebudou vonět po fialkách, ale takový závan vyhřezlých střev také není k zahození. Dámy prominou, ale tentokrát žádná jejich volenka nebude. Koneckonců, spousta z nich do noci dávno snila o „Padesáti odstínech rudé“. SHAMPON KILLER jsou nechutní, oškliví, drzí, nářezoví, klasičtí, brutální i náležitě nepříjemní. Všechna tato připodobnění patří k předkládané muzice, stejně jako kocour do trouby. Hudba je sice silně ovlivněna „Cannibaly“ i „Napalmy“, ale i v rámci stylu se jedná o desku, která dokáže zaujmout a v mnohém překvapit. I „sranda“ se dá dělat poctivě a s přehledem. „Anti – Šampóni“ toho budiž důkazem.


Diskotéky bývají místem, které si mnozí z vás pamatují podle prvního polibku, pohlazeného ňadra i rozkroku, prvního pozvracení se i možnosti strávit několik chvil s dávno pohaslými televizními hvězdami. Účastníci dnešní seance to budou mít trošku jinak. I po smrti totiž budou vzpomínat jen na samou krev, utrpení i krutosti znějící z reproduktorů. Kde je disko? Kde je naše párty? Marně se ptají účastníci páteční neobvyklé taškařice. Není úniku, není další naděje! Účesy jsou rozcuchány, košile i podprsenky rozcupovány, disko hrdost vzala za své. Zase na druhou stranu, vážení a milí přátelé klávesových rytmů, alespoň budete mít zítra co vyprávět svým „kámoškám“ při obvyklém odpoledním „shoppingu“. Budete spolu vášnivě a s orgasmickým hladem v očích rozmlouvat o brutálním deathu, trošku toho grindu a partě maniaků, kteří rozvířili jinak stále stejné večery plné stále stejných lidí a songů. Možná si dokonce koupíte jejich CD a zavrhnete jak Sagvana, tak Michala s klávesami. Úplně všichni vám ale nebudou celý tenhle příběh věřit a i vy samy, jemné dívky, nakonec přenesete všechny tyhle do ruda zabarvené zážitky do svých nejvlhčích snů. Vždyť co může být lepšího, než skupina, bloudící jako „Lovci duchů“ po nejen pražských diskotékách a šířící svaté slovo pravého nefalšovaného krutého brutálního death grindu? Pevně věřím, že nakonec zvítězí a i když by před módní policií zrovna neobstála, alespoň pořádně rozčeří stojaté vody českých módních tanečních podniků. Fuck off disco! Vivat SHAMPOON KILLER!


Asphyx says:

SHAMPOON KILLER is Prague death grind band, that is playing style like old CANNIBAL CORPSE. This morbid band is realizing their first mission among discos lovers this year and showing them endless brutal zombie dance. Music and lyrics are played with exaggeration and irony, but the album is for listening well. SHAMPON KILLER are disgusting, ugly, rude, whacking, classical, brutal and nasty properly. And so it is in the best order. Fuck off disco! Vivat SHAMPOON KILLER!


Seznam skladeb:

01. Massacre in Duplex
02. Bouleverd – The Holy Bible
03. Fashion Apocalypse
04. Masses Have Flair
05. Metrosexuality
06. Burn Dance Halls Down
07. Savage Revenge
08. Vidal Sasoon Wash and Gore
09. Right to Kill Shampoons
10. Sweet Bastard
11. Age of Hate

Čas: 33:46



Sestava/band:



Cifron - vocal
Žlababa - vocal
Martin - drums
Nikola - guitar
Prewith - guitar
Láďa - bass

Share this games :

TWITTER