DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 6. dubna 2015

Home » » Minirecenze/minireview - MONSTERWORKS – The Existential Codex (2015)

Minirecenze/minireview - MONSTERWORKS – The Existential Codex (2015)


MONSTERWORKS – The Existential Codex
CD 2015, Eat Lead & Die Music

Jsou kapely, které mají dar rozsekat vás během několika chvil. MONSTERWORKS jsou esencí všeho, co bylo kdy v metalu stvořeno. Neberou si servítky, neuzavírají se jen do jednoho stylu a působí velmi neotřele. Čas strávený v jejich přítomnosti vám přijde zvláštní, ve zcela jiném rytmu než ten, který běžně prožíváme uvnitř všedních dní. Novozélanďané hrají neuchopitelně, jednou čerpají z odkazu IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST, pak zabrousí do hájemství DREAM THEATER, OBSCURY nebo klidně PINK FLOYD. Sem tam vyleze na povrch black metal, občas thrash, doom. Je to vlastně úplně jedno, každý uslyšíme to své. Důležitý je celkový dojem a ten je pro mě doslova úžasný. CD je rozděleno na dvě části. Na klasickou audio podobu, kterou kapela dala volně ke stažení a blu - ray, určenou pro poctivé fanoušky. Ta je rozšířena o další songy a před její podobou je nutné se sklonit. Zcela naplňující zážitek. Hudba je zde velmi těžko definovatelná a zároveň zcela pohlcující. Nejvíc si užívám polohu známou třeba u takových NEVERMORE, či SANCTUARY. 

MONSTERWORKS jsou pro mě něco jako zjevení, setkání s nadpřirozenem. Jakoby povstali staří metaloví válečníci, chopili se svých nástrojů a stvořili v podstatě dokonalé dílo. Časté střídání rytmů, pestrost nálad. Jednou veselí, až rockově nespoutaní, jindy naléhaví jako sama smrt. Muzika z vyšších sfér, progresivita zahraná s neskutečnou samozřejmostí. Pokud chcete současnou moderní definici slova metal, poslechněte si "The Existential Codex"! Fascinuje mě ta lehkost, samozřejmost s jakou pánové kombinují klasické rockové postupy s heavy, speedem, thrashem a vlastně vším dostupným. Škatulka ani styl není důležitá, hlavní je muzika a energie. A teď už mě prosím nechte, jsem příliš pohroužen, stržen a dochází mi slova. Cítím se slabý, bezbranný a zároveň s obrovskou silou v žilách. Tohle dokáže jenom hudba s velkým H. Hudba dotýkající se samotného vesmíru. Je nepatřičné psát o metalovém albu, že je krásné, ale tady mě jiné výstižnější slovo nenapadá. A Bůh řekl, jděte a poslouchejte metal! Vznešeně úžasné album!



Asphyx says:

MONSTERWORKS are for me like a revelation, meeting with the supernatural. It is like the old metal warriors riced, took their instruments and created a perfect work in factFrequent changing of rhythms, variety of moodsOne's lucky, rock unbridled, on the other side urgent like the deathMusic from the higher spheres, progressiveness played with incredible commonplace. If you want the modern definition of the word metal, listen to "The Existential Codex"Music touching the universe itself. And God said, go and listen to metal! Nobly awesome album!

http://www.supermetal.net/
Share this games :

TWITTER