DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 11. dubna 2015

Home » » Recenze/review - ABOMINATOR – Evil Proclaimed (2015)

Recenze/review - ABOMINATOR – Evil Proclaimed (2015)


ABOMINATOR – Evil Proclaimed
CD 2015, Hells Headbangers Records

V pekle to začíná zase pořádně vřít. Po období klidu, kdy pán podsvětí vyslal na boží světlo jen pár svých agentů, se nyní setkáváme s nekonečnou invazí. Další a další kapely, které dlouhou dobu spaly v postranních kobkách, se probouzejí, brousí svoje zuby a kosy a v plné zbroji se odhodlaně pouštějí do nelehké práce. Šířit zlo nebylo nikdy jednodušší než dnes. Pomocí informační dálnice, kdy máte přímý přenos z jakéhokoliv místa na světě, kde se zrovna zabíjí, je vše ihned hmatatelné, dosažitelné. Death blackové kapely samozřejmě k ničemu špatnému nevyzývají, plní spíš funkci jakéhosi zpravodaje, který není nikomu podřízen. Schválně se zkuste někdy ponořit do textů kupříkladu dnes recenzovaných ABOMINATOR. Ti se vracejí po osmi letech relativního klidu a přinášejí nám poselství o starém černém smrtícím kovu.


Zvuk je náležitě hutný, mnohdy skoro nečitelný, bicí jednoduché, třískající a vokál by klidně mohl přednášet při rozloučeních s nebožtíky v tom nejzapadlejším kostele. Samozřejmě za předpokladu, že fráter už nějakou dobu uléhá pouze pod obráceným křížem a jeptišky to s ním nemají zrovna jednoduché. Po celou dobu poslechu je nutné zapomenout na dnešní klišovité nahrávky, oprostit se od nagelovaných mladíků s obrovskými patkami i rozvážných kavárenských intelektuálů. Tady se hraje muzika pro padlé anděly, pro odvrácenou stranu špinavých stok. Kolem vás budou běhat krysy, po zádech lézt pavouci a rozhovor s touhle smečkou rozhodně ve svém oblíbeném časopise nenajdete. Nehodili by se tam. A stejně by je většina posluchačů odsoudila jako totální chaos, hlukový balast. Jenže vážení a milí, tohle je reálný underground, žádné rozvážné debatování nad „nezávislostí“ a „boji proti společnosti“ a následné ulehnutí do teplé postele s předchozím vrchovatým talířem plným chutného jídla.


Tady najdete jen strach, plesnivinu, rouhání, hudbu podobnou třeba takovým BESTIAL WARLUST, ANGELCORPSE, CEMETERY URN a pak už jenom chaos a zmar. ABOMINATOR se s tím jako správní veteráni vůbec nepářou, neohlížejí se na nové moderní trendy a jedou si jen a jen svoji nihilistickou cestou. Je to tak dobře, v podobné muzice se stejně víc cení nadšení, věrnost a příslušnost k řádu nehodných, než nějaké pofiderní technické dovednosti. Hroby se otvírají, kříže naklánějí, svíčky zhasínají chladem. „Evil Proclaimed“ je album o reálném pekle, ve kterém neexistuje žádné odpuštění. Po celou dobu se pohybujeme jen za oponou, zataženou za vším pěkným a příjemným. Z CD dýchá neklid, jiskření, černý plamen. Je to jako když vás začnou z nějakého neznámého důvodu svrbět prsty a musíte se jít nadýchat čerstvého vzduchu. Jen s tím rozdílem, že zde se s každým dalším nadechnutím jen zaboříte hlouběji do krvavého močálu zapomnění.


Legenda je zpět, dalo by se říct. Vrátila se v plné síle, drsnější a temnější než dřív. Australané jsou na nové desce suroví, nekompromisní a zároveň černí a záhadní. Album ocení spíš starší posluchači, kteří ještě pamatují dobu, kdy se hrálo v opuštěných kobkách. Novinka vyšla i na LP a abych pravdu řekl, tak na tomto nosiči asi vynikne vše lépe (víc se pro podobnou hudbu hodí). Věřte, že tentokrát vám nepomůžou žádné modlitby, ani křižování. Budete prokleti na sto způsobů a pokud téhle smečce podlehnete, nebude cesty zpět. ABOMINATOR jsou jako nenasytné krvelačné bestie. Oba hlavní protagonisté jsou natolik zkušení, že dokážou doslova zhmotnit zlo. „Evil Proclaimed“ je deskou, která zabíjí tmou!



Asphyx says:

The legend is back, you might say. It came back full of energy, rougher and darker than before. Australians are cruel, uncompromising and at the same time dark and mysterious on the new album. Believe, that this time any prayers or cruising won't help you. You will be cursed in a hundred ways, and if you go down this wolf pack , you won't come back. ABOMINATOR are as insatiable bloodthirsty beast. Both protagonists are so experienced, that they can literally materialize the evil. "Evil Proclaimed" is an album, that kills with darkness!


Seznam skladeb:

Black Mass Warfare
The Brimstone Nucleus
Evil Proclaimed
Ashes of a Demonic Legacy
Invoker of the Four Winds
The Devil´s Pandemonium
Indomitable Master
Re-Birth of the Arch Nemesis


Čas: 38:31

Andrew Undertaker (CEMETERY UM, ex- BESTIAL WARLUST)) – basa, kytara
Chris Volcano (IGNIVOMOUS,VOIDCHRIST, ex – DESTROYER 666) – bicí, zpěv
Valak Exhumer - basa

Share this games :

TWITTER