DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 25. května 2015

Home » » Minirecenze/minireview - FORGOTTEN TOMB - Hurt Yourself and the Ones You Love (2015)

Minirecenze/minireview - FORGOTTEN TOMB - Hurt Yourself and the Ones You Love (2015)


FORGOTTEN TOMB - Hurt Yourself and the Ones You Love
CD 2015, Agonia Records

Italští FORGOTTEN TOMB kdysi hrávali klasický black metal. Jak šel čas, tak postupně zvolňovali a do jejich tvorby se postupně začínala vtírat gotika. Nemám proti tomu žádných námitek, každý ať si hraje co chce, ale přijde mi, že na posledních deskách ztrácí tihle nihilisté lehce sílu. Přes padesát minut sebevražedných tendencí zvládne málokdo a abych pravdu řekl, tak mi trošku vadí to "pozlátko", které kolem sebe kapela má. Nechápu tyhle malůvky na obličeji, jakoby strašidelné pózy. Hlava mi to nepobírá dvojnásob, protože zrovna tahle smečka má podle mě na to, aby se vybodla na image a přesvědčila mě jen svojí tvorbou. Jen by to chtělo z toho všeho balastu vylouhovat ty dobré a skvělé nápady. Přijde mi, jako by byli pánové placení od kusu a ne od kvality. Kde je síla? Kde je peklo? Neslyším ho! Jsem tentokrát lehce shovívavější, protože určitou energii a chlad zde pořád ještě cítím, ale jako celek mi přijde letošní album hodně nevýrazné, jakoby nahrané z povinnosti. Klipy jsou tady opravdu lepší než to, co kapela předvádí. 

Nějak moc nevím, pro koho jsou podobná alba určena. Pro pravověrné blackery to bude jen zbytečná "komerce", pro undergroundové šílence úsměvná taškařice a tak zbývají snad už jen roztoužená děvčata, případně rádoby "tvrďáci", kteří ustrnuli někde v goticko-černém pravěku. Jediné, co se mi na tomhle stylu vždycky líbilo, tak byly asi opravdu jen ty holky s podmalovanýma očima v korzetech. A to je žalostně málo. Pár dobrých melodií, jinak nic. Jen bída s nouzí. Já jim to zlo zkrátka nevěřím. Škoda, snad příště, pokud tedy budu mít ještě chuť.



Asphyx says:

Where is the power? Where is the hell? I can't hear it! I don't know, who are similar albums forFor orthodox blackers it will  be useless gloss only, for underground freaks funny joke, so there are remaining lovesick girls or maybe "tough guys" who stagnated somewhere in the goth-black prehistoryA few good tunes, nothing else. Poverty. I don't believe them that evil. Sorry, maybe next time, if I'll fancy.

Share this games :

TWITTER