DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 5. května 2015

Home » » Minirecenze/minireview - SIX FEET UNDER - Crypt Of The Devil (2015)

Minirecenze/minireview - SIX FEET UNDER - Crypt Of The Devil (2015)


SIX FEET UNDER - Crypt Of The Devil
CD 2015, Metal Blade Records

Sedím doma v pokoji, z přehrávače mi hraje nové album SIX FEET UNDER a já nevím, co bych napsal. Pánové totiž opět nahráli tradiční, klasickou desku, plnou deathu, groovy pasáží a Chrisova chrapotu. Je to stejné vlastně jako vždycky. Doba prvních, zásadních alb se už nikdy (pochopitelně) nevrátí a i když se nedá upřít kapele určitá snaha o to neustrnout, zrovna moc se jim to nedaří. Mě ani tak nevadí jednoduchost, obyčejnost, ani neustále skoro stejné riffy i zpěvákova deklamace, jen si přijdu jako bych sledoval boxerský zápas, při kterém pánové mlátí zmateně kolem sebe pěstmi hlava nehlava. Bohužel, příliš ran protivníka nezasáhne. Fanoušci budou asi spokojeni (taky sem jím býval), ale v dnešní době podobný materiál příliš neobstojí. "Crypt of the Evil" postrádá šťávu, temnotu, sílu. Nevím, jestli je to častými změnami v sestavě nebo jen snahou vydělat zase nějaký ten groš (třeba v USA zdražili Chrisovu oblíbenou trávu), ale tentokrát to na mě působí dojmem, že se nahrávalo opravdu jen z "povinnosti". Nikde nic nejiskří, hroby (mimo parádního obalu - Mike Hrubovcak) zůstávají zavřené a já bývám po poslechu úplně netečný.

Po předchozím, poměrně solidním počinu "Unborn" (2013) a pro mě rozpačitém "Undead"(2012) jsem očekával nějakou bombu, granát hozený mezi fanoušky. Bohužel, nic takové se nekoná. Jsem poměrně zvědavý, jak letošní desku přijmou příznivci kapely, protože ti bývají ke svým oblíbencům shovívavější. Osobně jsem zcela netknut a album se mnou nedělá vůbec nic. Přijdu si spíš jako na nějaké big beatové párty s lehce tvrdším (dobrým, syrovým) zvukem, než ve vykopaném hrobě. Není ale třeba věšet hlavu, pánové dodávají nový materiál skoro každý rok, tak se třeba příště trefí i na moji vlnu. Letos se jim to nepovedlo. Obyčejné, nevýrazné, tradiční CD od SIX FEET UNDER poslední doby. Nic víc, nic méně.



Asphyx says:

After the previous fairly solid album "Unborn" (2013) and for me a little bit embarrassed, "Undead" (2012), I was expecting a bomb, a grenade thrown among the fansUnfortunately, it didn't happenPersonally, I am totally untouched and the album says nothing to meI'm coming more like on a big beat party with a slightly harder (good, raw) sound than in the grave. But you don't have to hang your head, gentlemen deliver new material almost every year, so the next time they'll hit on my wave. They failed this yearOrdinary, bland, traditional CD from SIX FEET UNDER of recent times. No more, no less.

Share this games :

TWITTER