DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 14. května 2015

Home » » Recenze/review - MORTALLY INFECTED – Towards the Apocalypse (2015)

Recenze/review - MORTALLY INFECTED – Towards the Apocalypse (2015)


MORTALLY INFECTED – Towards the Apocalypse
CD 2015, Show No Mercy Records

A death metalový Pánbůh řekl: „Jděte a buďte brutální!“ A oni se sebrali a šli. Šířili slovo boží, kde se dalo. Krutí, nevypočitatelní, s ústy od krve. „Pure true fucking“: říkali o nich ti, kdo je potkali. A měli pravdu. Vypusťte smečku vyhladovělých pitbulů na jatka mezi čerstvě zbourané stádo skotu a uslyšíte chrčení, řev, ucítíte ve vzduchu nenávist. Při poslechu novinky bratislavských MORTALLY INFECTED je to podobné. U společných seancí s „Towards the Apocalypse“ se také po zemi válejí umně zamotané chuchvalce střev. Album je takovým velmi krutým zrcadlem všech lidských slabostí, zla a nenávisti.

Brutální death metal v klasické, syrové podobě. Ortodoxní fanoušci, kteří rádi točí ve svých přehrávačích všechna slavná jména stylu, by měli zbystřit svoji pozornost, kopnout do vrtule a zaměřit na tuhle smečku svůj zrak. Tady totiž dostanou to nejčerstvější maso, hezky uleželé, bez přísad a zbytečností. Kosti jsou ohlodány na morek, z lebek je mozek dávno vymlácen a kdo si ještě nepustil žilou, tak zůstává stát samotný opodál. Jako fanoušek brutality v death metalu považuji tohle album víceméně za povinnost. Ne vše je sice „dokonalé“, ale mimo pár malých drobností bych neměl žádných námitek (občas se i přes snahu o pestrost vkrádá určitá monotónnost - to bych ale přikládal předkládanému druhu smrtícího kovu jako takovému, s tím je nutno u „klasiky“ počítat),


Ortodox, ortodox,ortodox!“: řvu mezi jednotlivými skladbami do pokoje (ano, zazní i cover od slovutných KRABATHOR). Ozvěnou mi je další skladba, snad ještě krutější, ještě morbidnější. Krásný je obal, kterého se chopil Daemorph (Evil Art). Jestliže je hlavním tématem alba apokalypsa, tak cover veškerou beznaděj z lidstva jako takového jen ještě více podtrhuje. Každý z nás potkáváme během dne spoustu pokryteckých, bezohledných a zlých lidí. Pro všechny takové jedince je tato deska určena. Doporučuji CD pomazat krví, otočit volume doprava až na samou hranu snesitelnosti a pak uvidíte, jak budou tihle „prevíti“ tančit. Budou jim do jejich ksichtů hozeny chuchvalce smrdutého hnijícího masa i jejich svědomí. Mlátím pěstí do stolu, klepu další imaginární hřeby do svých dlaní. Mám co dělat, abych vydržel u přehrávače v klidu. „Jo, tak to je masakr!“: mumlám si pod vousy.


Ze Slovenska se poslední dobou stává země death metalu zaslíbená. Hudební záseky od BRUTE, INFER, PERVERSITY, CRANIOTOMY apod. jsou jasným důkazem toho, že to u našich východních sousedů v undergroundu žije. Všechny jmenované kapely dneska s klidem mohou vyrazit ven, zaútočit na sluchovody i zahraničních posluchačů a šířit slávu své země i ve světě. MORTALLY INFECTED se odvažuji (podepisuji vlastní krví!) mezi ostatní s klidem zařadit. Půl hodiny v podzemní kobce, zavřený spolu s partou zkušených řezníků mi dodalo další energii pro přežití v dnešním ošklivém světě. To, co se tady odehrávalo za brutální death metalové orgie, se nedá slovy ani moc popsat. Za své staré uši, za svoji prohnilou duši mohu letošní novinku slovenských MORTALLY INFECTED jen a jen doporučit. Zažili jsme spolu krásné chvíle, plné smrti, energie a nekonečného běsnění. Pure fucking brutal death metal! Skvělá práce!

Asphyx says:

Brutal death metal in classic, raw form. I was with the band for half an hour in an underground cell, shuted together with a bunch of experienced deadly music butchers. The album gave me more energy for survival in today's ugly world. What's going to be brutal death metal orgy, I can't even describe the death metal orgy. For my old ears, for my rotten soul, I can this year's novelty of Slovak MORTALLY INFECTED recommend only. We had a nice time together, full of death, endless energy and fury. Pure fucking brutal death metal! Excellent job!


Seznam skladeb:

1. Untrue
2. Wake Up To Reality
3. Epitaph To Homo Sapiens
4. ...In Pulverem Reverteris
5. Consumed By Lies
6. 1914 - 1918 The Graves Of The Nameless Ones
7. 1914 - 1918 Of Rebelion Hope And Death
8. Orthodox (Krabathor Cover)


Čas: 30:08

Sestava/band:


Sead – Drums
Weget – Wocals
Ivan – Bass/Vocals
Tomáš – Guitars
Tomáš (Majzlo) – Guitars

Share this games :

TWITTER