DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 4. května 2015

Home » » Recenze/review - NECROSY – Perdition (2015)

Recenze/review - NECROSY – Perdition (2015)


NECROSY – Perdition
CD 2015, vlastní vydání

Pálí mě ruce, hoří tváře. Z nohou mi odpadávají kusy seškvařeného masa a o vlasech si mohu již nechat jen zdát. Shořely jako pápěří během prvních chvil. Říkají o mě, že mám rád oheň, že jsem nemocný. Nevím, nedokážu to posoudit, ale ten čas, strávený s plameny je pro mě vším. Je milenkou, zároveň matkou, přítelkyní, dobrým kamarádem. Označují mě za pyromana. Procházím se po rozžhavených uhlících, užívám si popáleniny druhého stupně a přemítám o krásné smrti v hořícím domě.“

Žhářství je zločin, při kterém pachatel úmyslně a vědomě založí požár. Obsese ohněm a závislost na žhářství se nazývá pyromanie. Tolik odborné pojednání. A proč že o téhle závislosti píši zrovna do recenze o death metalové kapele? Samo se to nabízí, jelikož závislost na dobrém death metalu v mnohém pyromanii připomíná. My také zažíváme spalující žár, také rádi hledíme na hořící displeje svých přehrávačů, také chodíme jako ve snu se sluchátky na uších. Rozdíl je samozřejmě v tom, že my nikomu neškodíme, snad jen občas sousedům a jejich ušním bubínkům. Jinak jsme jako vlci v rouše beránčím. NECROSY patří mezi nás. Pocházejí z Itálie a hned na první společné seanci jsem zjistil, že pánové stejně jako já propadli kdysi smrti (Italové přesněji v roce 2010 při založení kapely). Letošní deska je jejich první a hned na začátek musím napsat, že velmi zdařilá.

NECROSY se nebojí melodií, studených meziher, různých strašidelných vyhrávek. Album je tak velmi pestré, propracované a je znát, že si s ním dali pánové hodně práce. Nářezy, kruté a nekompromisní se střídají s chvilkami odpočinku. Ze skladeb je cítit elektrické chvění, známé z okolí stožárů vysokého napětí. Hraje se na samé hraně bolesti, tentokrát ale vyvolané spíš naléhavostí než brutalitou. Při prvním setkání jsem si přišel právě jako při průchodu hořícím domem. Kolem mě šlehaly plameny ostrých a krutých riffů, nálady se střídaly od smutných, pomalých až po neklidné a jiskřivé. Sem tam sice zazněl nějaký ten hodně provařený riff, našel jsem i kousek vaty, ale nic z toho mi nedokázalo zkazit celkový velmi pozitivní dojem. Texty o lidské nenávisti, sebevražedných tendencích a jakémsi všeobjímajícím smutku jen doplňují mé celkové rozpoložení, které po poslechu mívám.


Jsem vždycky hrozně rád, když se mi povede napsat pár řádků o nějaké prvotině a kapela pak po letech zavítá k nám do Čech. Když se to povede a setkáme se, kolikrát mi pak hrozně děkuje, že jsem byl z prvních, kdo o nich napsal a nakopl jsem je o malý kousek výš. NECROSY jsou přesně jedněmi z těch, o kterých si myslím, že by měli brázdit minimálně evropská pódia. Z jejich hudby cítím totiž jakési zvláštní kouzlo, kus něčeho, co mě nutí se k jejich desce neustále vracet. Všechno je to samozřejmě jen subjektivní pocit, ale nějak ve svých starých kostech cítím věci budoucí. Snad se nebudu mýlit a NECROSY se dostanou do první smrtonosné ligy. Kdyby nebyl svět tak často jen o penězích, očekával bych, že se o téhle italské smečce bude hodně mluvit. Pevně doufám, že těchto několik řádků k tomu alespoň trošku přispěje.


Na „Perdition“ jsou otevírány ty nejzatuchlejší kouty kobek lidské mysli. Album je velmi kruté, svým způsobem i „nepříjemné“. Dokáže ve mně vyvolat spousty negativních asociací. Zmítám se v křečích, proplétám se stěnami z kytar, znovu se rodím v bolestech, často umírám. Jsem svoje vlastní svědomí, svůj úděl, konec oběšencova provazu. Nebudu to dál rozmazávat, hudba je hodně niterná věc, osobní záležitost, kus něčeho soukromého a nikdo nám nemá právo vnucovat svůj názor. Je to jako malířův obraz, který u každého vyvolává rozdílné představy. NECROSY pro mě nahráli velmi příjemné, svým způsobem monumentální dílo. Tenhle death metal mi koluje v krvi. Album, u kterého si budete třást rukou se samotnou smrtí! Skvěle!

Asphyx says:

The album is varied, sophisticated, and from my point of view the gentlemen worked hard. Thrash, harsh and uncompromising, is changing with moments of the rest. You can feel the vibration, suspence, known from the high voltage power lines from the songs. On "Perdition" there are opened the most musty corners of the human mind. NECROSY recorded very nice, in this way, a monumental work for me. This death metal circulates in my blood. You'll shake hands with death on this album! Great!


Seznam skladeb:

1. Preludio
2. Drown In Perdition (at 320 bpm)
3. Sea Of Illusions
4. Flesh Script
5. Buried Inside Your Mental Walls
6. Eternal Realms
7. No Solution
8. Impulsive Whisperings
9. Ascending Mourning
10. Abstract Vortex

Čas: 39:09

Skupina/band:

Christian Giusto – Drums
Dario Bassi – Guitar
Denis Tonetto – Guitar
Nico Rocca – Vocals
Leonardo Pasqualetto - Bass

Share this games :

TWITTER