DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 22. května 2015

Home » » Recenze/review - REVOLTING – Visages of the Unspeakable (2015)

Recenze/review - REVOLTING – Visages of the Unspeakable (2015)


REVOLTING – Visages of the Unspeakable
CD 2015, F.D.A. Rekotz

Železná panna je považována za jeden z drsnějších mučicích nástrojů. Základem je železná (popř. dřevěná) vnější konstrukce, která se podle potřeby dala otevírat a zavírat. Základním prvkem působení bolesti jsou železné ostny umístěné ve výšce trupu.“

Podle některých historiků sice nebyla železná panna nikdy jako mučicí nástroj použita, prý se dokonce jedná o výmysl někde z období romantismu. Nevím, ale pokud si představím, že bych seděl uvnitř a čekal, že mě protnou ostré nabroušené hřeby, asi bych raději sám stresem a strachem zemřel. I když zase na druhou stranu, třeba poslední album švédských REVOLTING se tomuto způsobu techniky získávání informací z obviněných hodně podobá. Tam, kde v železném monstru útočí ostré hroty ostnů, sekají pánové svými riffy neméně krutě. Hlava je mi utahována pomocí obrovské kanonády železných úderů bicích a Roggův nekompromisní vokál mi proniká až někam do morku kostí. Klasika, tradice, poctivost. Síla, energie a elegance. To jsou slova, která charakterizují novinku asi nejlépe.

Venku je dusno a maso, pohozené kousek od našeho domu zase pěkně zahnívá. Jsou v něm ostatky klasického švédského death metalu, tentokrát v „Rogga Johansson stylu“. Tenhle nezmar má sice svoje riffy poslední dobou navzájem velmi podobné, ale také má pořád dostatek soudnosti, aby nevypustil ven nedodělek. Některé desky poslední doby (jako třeba THE GROTESQUERY, PAGANIZER, RIBSRPEADER, DOWN AMONG THE DEAD MAN), asi od sebe rozezná opravdu jen znalec jeho tvorby, ale pokud máte tohohle kytarového dělníka rádi, budete spokojeni jako já. Líbí se mi, že každé album z jeho dílny je díky spojení s různými muzikanty lehce jiné. Já vím, že to mnozí z vás nepoznají, jenže já mám rád to propojení klasického „nářezového“ death metalu s ladnými a chladnými melodiemi. Vím sice dopředu, co očekávat, nejsem překvapený, ale přesto si užívám do sytosti.


Recept, který REVOLTING používají při své tvorbě, není ničím novým. Spíše se jedná o dlouhými léty prověřené návody na to, jak rozpoutat někde v klubu pěknou melu. Pánové se s tím moc nemažou, o nějaké progresi nebo nedej Satan změně stylu, se nám může nechat jenom zdát. Je to tak dobře. REVOLTING jsou takovou jistotou. Neochvějní ve své kdysi vytyčené cestě. Mám to nastavené tak, že pokud dostanu chuť na něco z dílny mistra Roggy, tak si vyskládám jeho desky hezky do řady a pak podle momentální nálady některou zvolím. Mám ve své sbírce i mírně nepovedené kousky, ale jinak si nemůžu stěžovat. Pod pomyslnou laťku mého žebříčku kvality nikdy vyloženě neklesl. Moje chutě jsou zkrátka takto nastavené. Nic s tím neudělám a i když vím, že už nám asi tahle severská parta nepřinese nic nového, vždycky si ji rád poslechnu. Velkým plusem je, že si při společných setkáních krásně odpočinu a vyčistím si hlavu.

Visages of the Unspeakable“ je klasickou ukázkou dobrého severského řemesla. Na této desce najdeme vedle sebe studené, mrazivé melodie a tradiční švédské nářezy. „Rogga styl“ hry na kytaru, morbidní témata skladeb a velmi dobrý zvuk dělá z tohoto alba další kousek do sbírky každého, kdo téhle kapele propadl. Pro všechny fanoušky old school swedish death metalu povinnost! REVOLTING jede jako death metalový buldozer, který nelze zastavit! Album, které vám rozdrtí vaše kosti!


Asphyx says:

"Visages of the Unspeakable" is a classic example of good Nordic craft. On this record we find a cold, frosty melodies and traditional Swedish beating next to each other. "Rogga style" of playing the guitar, morbid motives of songs and very good sound make from this album the next piece in the collection of everyone, who became addicted to this band. For all fans of old school swedish death metal the obligation! REVOLTING goes like death metal bulldozer that can not be stopped! An album that will crush your bones!


Seznam skladeb:

01. Shunned To The Shadows
02. The Whispers Of The Hanged
03. Fathoms Unto Forever
04. Dagger-Clawed Chaos
05. Bloodkurdle
06. Severed And Blessed
07. Riddled With Worms
08. Caverns Of Ancient Horror

Čas: 33:39


Sestava/band:



Grotesque Tobias – basa
Mutated Martin – bicí
Revolting Rogga – zpěv, kytara

Share this games :

TWITTER