DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 5. června 2015

Home » » Minirecenze/minireview - GORGOROTH - Instinctus Bestialis (2015)

Minirecenze/minireview - GORGOROTH - Instinctus Bestialis (2015)



GORGOROTH - Instinctus Bestialis
CD 2015, Souseller Records

Všichni pomalu stárneme, rozpadáme se, stáváme se prachem, ve který se jednou obrátíme. Každý den, minutu, nám ubíhá další čas. Jsme unavenější, opatrnější a víc se o sebe bojíme. Už neskáčeme po hlavě z pódia jako před 15 lety, už se nevrháme nadšeně do mosh-pitů. Hnijeme zaživa, zavaleni starostmi, prací, zodpovědností. Pak to podle toho taky vypadá. GORGOROTH také zestárli. Kdysi ďáblové, ze kterých šel strach, najednou působí lehce vyšeptale, vyčerpaně soudními spory, bezradně. Poslouchám jejich novinku "Instinctus Bestials" a jsem hodně shovívavý. Vím moc dobře, že se píše rok 2015 a ne 1994 a dalších ovčích hlav nabodnutých na kůlech se asi nedočkám, ale přesto jsem čekal trošku víc. Není to rozhodně špatné album, ale také ničím výjimečné, šokující.

Kdysi jsem navštívil v dobách svého mládí koncert téhle legendy a bylo to totální zlo. Letos už bych se asi tolik nebál. Na mě prostě a jednoduše dvaačtyřicetiletý tatík Infernus působí lehce legračně. Čekal jsem o hodně větší průšvih, ale nakonec si říkám, že to zase tolik hrozné není. Pár dobrých nápadů zde je, chlad také občas cítím a tak považuji letošní nahrávku za poměrně solidní. Není to nic, co by mě jako za starých časů smetlo z povrchu zemského, ale ani mě to nijak neuráží. To bude ale myslím po čase trošku problém. Tam , kde vás dnes MAYHEM zmrazí do kostky ledu a MARDUK přišpendlí na zeď studenými hřeby, tak GORGOROTH tápou. Všude samý satan, čertíci zase vyskakují z krabiček, akorát už působí spíš vesele, než zkázonosně. Je to takový mainstreamový big beat pro dříve narozené black metalisty. Nic víc, nic méně. Neříkám, že je to špatně, ale žádný výmaz mozků tady nečekejte. Desku bych klidně doporučil i k diskuzi otevřenějším jeptiškách a položil ji na noční stolek i samotnému panu biskupovi. Rozhodně by se z toho v dnešní době nezbláznili a možná by se dali s chutí do tance.

Příjemný black metal pro starší a pokročilé. Jen bez síry a pekla. Není to špatné album, ale ani nic, z čeho bych se zbláznil strachy. Desku sráží dolů obyčejné riffy, dlouhé pomalé pasáže a absolutní nedostatek energie. 




Asphyx says:

GORGOROTH got older. Once devils, which scared us, cause suddenly slightly dull, tired owing to their legal disputes, helplessly. Nice black metal for older and advanced. Only free of sulfur and hell. It isn't a bad album, but nothing I'll go crazy. The album makes worse its common riffs, long slow passages and absolute lack of energy.

Share this games :

TWITTER