DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 9. července 2015

Home » » Minirecenze/minireview - COFFINS - Craving To Eternal Slumber (2015)

Minirecenze/minireview - COFFINS - Craving To Eternal Slumber (2015)



COFFINS - Craving To Eternal Slumber
EP 2015, Hammerheart America

Dřevní doom death metal mi dělal vždycky dobře na těle i duši. Rád jsem se toulám po opuštěných hřbitovech a spolu s kapelami objevuji ty nejtajnější zákoutí, odpočívám ve stínu náhrobků a užívám si ticha před večerními sabaty. COFFINS jsou v dnešní době bezesporu pojmem. Za dobu své existence a díky svému "exotickému metalovému původu" se zapsali obzvláště prvními alby do kroniky zvané Smrt pěkně krvavým písmem. S posledními alby mám ale bohužel už pocit, že se vytratila taková ta surová špína, chlad a přitažlivost, kterou jsem měl u téhle party tolik rád. Letošní rok to bohužel není jiné. Trošku mi přijde, že se nám japonští samurajové vyčerpali. Spousta splitek, různých kompilací a jiných nahrávek asi způsobila, že těch necelých 30 minut je poměrně nezáživných. Netvrdím, že se jde pod určitou laťku kvality, ale na takové jméno se jedná jen o lehký nadprůměr. Chybí mi nějaký záchytný bod, nějaká zapamatovatelná melodie. Marně se pokouším do desky dostat horem dolem. Zkouším si ji pouštět v různých náladách, pokaždé v jiný denní čas a stejně zůstávám netknutý. Kde je chorobnost? Kde jsou nemrtví, ptám se? Zůstali pořád zavřeni v rakvích. COFFINS se nepodařilo je probudit.

"Craving To Eternal Slumber" je EP, které se zdá být úplně zbytečným. Kapela nedokázala na nahrávku přenést ani smutek, ani smrt. Jedná se sice o lehce nadprůměrné album, ale to mi přijde na kapelu s takovým jménem příliš málo. Melodie jsou nevýrazné, stále stejné a časem se dostavuje pocit nudy. Mrtví dál spí klidným spánkem věčnosti a já neslyším nic, co by mě příště donutilo se k desce vrátit. Je totiž obyčejná, nevýrazná a chybí ji jakákoliv energie. Možná by to chtělo vydat řadové album, dát mu čas a vše dotáhnout do konce. Japonský doom death metal, ze kterého nejde strach.


Asphyx says:

"Craving That Eternal Slumber" is an EP that seems to be completely useless. The band didn't transfer not sadness even death on the record. Although this is slightly above average album, I think it isn't much for a band with such name. The melodies are dull, always the same, and I'm boring sooner or later. The dead are sleeping on and I can't hear anything what will  force me to return to the board for the next time. It is plain, bland and it lacks some energy. Perhaps it will be better to release an album and give it time. Japanese doom death metal, that doesn't scare you.

Share this games :

TWITTER