DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 24. července 2015

Home » » Minirecenze/minireview - CORPSE GARDEN - Entheogen (2015)

Minirecenze/minireview - CORPSE GARDEN - Entheogen (2015)


CORPSE GARDEN - Entheogen
CD 2015, Satanath Records

Druhé album korsických CORPSE GARDEN se mi dostalo do ruky víceméně náhodou. Rád si jednou za čas jen tak sednu k počítači, nechám popustit uzdu své fantazii a čirému surfování. První, co mě na informační dálnici ohledně téhle kapely zaujalo, byl obal. Hadi na mě vždycky fungovali a když jsem k tomu ještě přidal několik hodin strávených s mp3 téhle death metalové mašiny, začal se na mé tváři objevovat takový ten velmi spokojený úsměv. Pánové jsou sice poplatní mantinelům stylu, nikam se zbytečně nehrnou a předkládají spíše klasiku, ale to mi vůbec nebrání se do jejich tvorby naplno ponořit. Vynikající je zvuk (třeba basa, která bývá často upozaďována, tady zní jako řev oběti při trhání masa), veškeré skladby mají perfektní stavbu, jasnou vizi a nenudí ani chvilku. Rád jsem se spolu s kapelou procházel temnými ulicemi, tančil pod kužely pohasínajících lamp a cestu vždy zakončoval na místním hřbitově. Jméno CORPSE GARDEN bylo, je a bude napsáno na mnoha náhrobcích ještě pěkně dlouho. Podobnou hudbu mi prosím zasílejte doporučeně na moji adresu a pokud jí budou plné náklaďáky, zlobit se rozhodně nebudu. Vynikající propojení klasiky v rytmu MORBID ANGEL, BEHEMOTH, techniky v mezích zákona a atmosférických, pečlivě vystavěných pasáží. 

Album je pro mě velmi příjemným překvapením. CORPSE GARDEN se povedlo zhudebnit absolutní zlo. Temné a zákeřné. Podobné kapely by měly vydávat svá alba u velkých labelů a mít dlouhé turné s mnohem slavnějšími smečkami. "Entheogen" je plné vášní, nálad, pocitů. Připomíná mi smrt, procházející davem lidí. Vynikající produkce, perfektní výkony jednotlivých hráčů a velmi "chytlavé" skladby. Osobně se pro mě jedná o takovou tu death metalovou lahůdku, kterou si jako správný gurmán vždy a znovu rád vychutnám. CORPSE GARDEN se vydali hodně těžkou cestou. Obstáli ale se ctí. Vynikající propojení techniky, klasiky a temnoty v death metalu. Doporučuje deset z deseti death metalistů! Skvěle!



Asphyx says:

This album is a very pleasant surprise for me. CORPSE GARDEN put  the absolute evil to the music. Dark and insidious. Such a band should publish its albums by major labels and have a long tour with a much more famous bands. "Entheogen" is full of passion, moods and feelings. It reminds me of death, going throught crowd of people. An excellent production, perfect performances of individual players and  very "catchy" songs. For me it is a death metal delicacy, that I can always enjoy as a true gourmet. GARDEN CORPSE are going to a difficult jorney. But they succeeded with honour. Excellent link of techniques, classic and death metal's darkness. It recommend ten of ten death metalist! Great!


http://www.facebook.com/corpsegardencr
Share this games :

TWITTER