DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 17. července 2015

Home » » Minirecenze/minireview - DEBAUCHERY - Fuck Humanity (2015)

Minirecenze/minireview - DEBAUCHERY - Fuck Humanity (2015)


DEBAUCHERY - Fuck Humanity
CD 2015, Nuclear Blast Records

Někdy bývá hodně těžké, vůbec něco o kapelách vyplodit. Vezměte si třeba takové Němce DEBAUCHERY. Kapela si jede svůj houpavý death metal, notně prokládaný hard rockem už nějaký ten rok. Jsou, stejně jako většina smeček, stále stejní, nemění se a jejich alba mají víceméně poslední roky stále klesající úroveň. Nápadů je také čím dál tím méně, ale všechno je vyváženo dobrým zvukem a produkcí. Člověk si přijde, jakoby byl v supermarketu, kupoval rohlíky, pár deka salámu, k tomu nějakou tu zeleninu a jedno CD DEBAUCHERY. Zaplatíme kartou, doma párkrát poslechneme a pak se s chutí vrátíme ke starým deskám. Když si pak odmyslíme okolní krvavou image, máme před sebou jen partičku stárnoucích rockerů, kterým to moc nejde. Nebudeme si nic nalhávat, letošní deska jen potvrdila sestupující tendenci kvality. Mně nevadí jednoduchost, ani čerpání nápadů ze starých rockových alb, mně vadí, že se kapela nesnaží, nemá energii, drive. Minule jsem psal něco o tom, že bych si tyhle šílence dal s klidem jen někde na October Festu. Pivko, pěkný holky a nějaký ten žejdlík pěnivého moku. U toho na pódiu pár zombie a chrchlající DEBAUCHERY. To už letos neplatí. Začínám být na tenhle druh tvorby absolutně alergický. Já chápu, že se pánové chtějí držet svého kopyta, že mají dokonce nový label a že se jim asi dobře daří, ale pokud nám chtějí servírovat podobné desky, tak už beze mě. 

Stále stejné, death metalové melodie kombinované s hard rockem. Propracovaná image, klasika. Jen mě to celé už vůbec nebere. "Fuck Humanity" je obyčejným, nezáživným albem, vhodným tak maximálně na nějaký malý vesnický festival. Doby, kdy jsem měl tuhle kapelu poměrně rád a očekával jsem každé jejich album, se zdají být absolutně pryč. Nedokážu rozeznat jednotlivé skladby od sebe, nepamatuji si je a pokud bych měl celou desku vyjádřit jednoslovnou definicí, bylo by to slovo TUPOST. Ne, ne a ještě jednou říkám ne! Tohle je přesně ten druh nahrávky, který vás unudí až k smrti. Uff.




Asphyx says:

Still the same, death metal tunes combined with hard rock. Sophisticated image, classic. But I don't take it any more. "Fuck Humanity" is an ordinary, dull album, maybe for a small village festival. The time I liked quite this band and I expected their albums seems to be totally gone. I can't distinguish individual songs, I don't remember it, and if I should say one word about it, it would be dullness. No, no, and again no! This is exactly the kind of recording that will bore you to death. Uff.

Share this games :

TWITTER