DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 3. července 2015

Home » » Minirecenze/minireview - DEW-SCENTED - Intermination (2015)

Minirecenze/minireview - DEW-SCENTED - Intermination (2015)


DEW-SCENTED - Intermination
CD 2015, Prosthetic Records/Metal Blade Records

Němečtí thrash deathaři DEW-SCENTED hrají thrash death už od roku 1992. Na jejich posledních deskách nalezneme agresivní muziku z přelomu osmdesátých a devadesátých let, jen s tím rozdílem, že mají o hodně "lepší" zvuk a produkci. A tady bych viděl právě problém. Kapela je na tom samozřejmě hodně dobře po stránce technické, jen ji chybí určitá chytlavost a originalita, kterou jsem u jejich vzorů našel vždy tak nějak automaticky. Je sice moc hezké, že se zde perfektně odehrávají riffy ve stylu SLAYER, AT THE GATES, LEGION OF THE DAMNED, HATESPHERE, THE CROWN, IMPIOUS, KREATOR nebo DESTRUCTION, jen mi pořád něco chybí. Ono je vlastně všechno v absolutním pořádku, ale podobná muzika mi přijde neskutečně nezáživná, bez energie. "Přeřvaný zvuk", natlakovaný až na samou hranu snesitelnosti sice asi funguje naživo, ale takhle doma z přehrávače se nejedná o nic, co by mi zrovna trhalo žíly. Zkrátka a jednoduše. Kapela umí, zná přesně co a jak chce hrát, dokáže se postarat o to, aby všechno vypadalo perfektně, jen mi chybí takový ten špinavý odér, který podle mě k thrashi a deathu bezpodmínečně patří. Deska tak asi opět osloví spíše mladší posluchače. Postrádám neurvalost, drzost. Přijdu si jak na srazu vegetariánů, kteří nekouří a jen upjatě stojí a sledují, co se bude dít. Já chci alespoň trošku rebelie, ne jen prázdné mlácení slámy. Takhle by to nešlo. Schválně, dejte si letošní novinku na stůl, vedle ní ostatní thrashová alba. Pak uvidíte sami. Pokud po ní sáhnete jako první, tak je určena pro vás. Pokud se budete ošívat a nic s vámi poslech neudělá, budete na tom stejně jako já.

Hlavní problém, kterým s novinkou německých DEW-SCENTED mám, je monotónnost. Veškeré riffy i skladby samotné mi přijdou stále stejné, nedokážu se v nich zorientovat a deska jen tak plyne okolo mě. Možná vše vyzní lépe na koncertech, ale takhle doma z přehrávače nic moc. Vadí mi i zvuk, který je příliš nahlas a hodně obyčejná produkce. Desku bych tak hodnotil jako lehký nadprůměr. Jinak se rozhodně nejedná o nic, co by mě zvedlo ze židle. Škoda, snad příště.



Asphyx says:


The main problem, I have with the new German DEW-SCENTED, is the monotony. All the riffs and the songs are still the same, I can't make head or tail of it and the album is just flowing by me. Maybe it will sound better at concerts, but from the Cd nothing much. I don't like the sound, it is too loud and a the production is very common. I would say the reord is a little bit above-average. Otherwise nothing special, that would pick me up of the chair. It's a pity, maybe next time.

Share this games :

TWITTER