DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 13. července 2015

Home » » Minirecenze/minireview - MOONDARK - The Shadowpath (2015)

Minirecenze/minireview - MOONDARK - The Shadowpath (2015)


MOONDARK - The Shadowpath
Demo 2015, Xtreem Music

Otevřete všechny hroby! Vypačte víka od rakví! Dnes bude dlouhý a nekonečný večírek s nemrtvými. Jako kulisa nám bude hrát kapela z nejpovolanějších, švédská smrtící mašina MOONDARK. Legendární skupina, která datuje svůj vznik až někam do roku 1993. Tehdy také, po pouhém jednom létě činnosti, na dlouhých 22 let uložili své nástroje k ledu a teprve až letos znovu obnovili svoji činnost. Nalezneme u nich mocné melodie, které se kroutí jako hlavy neposlušných háďat, houpavý rytmus a zahnívající vokál. Obliba a základy muziky jsou podobné jako třeba u takových CRYPT OF KERBEROS, CREMATORY, BOLT THROWER, ETERNAL DARKNESS. Originál old school death metal z devadesátých let, znovu nahraný (s mírně čitelnějším zvukem) má pořád tu neskutečnou sílu a atmosféru, tolik známou z pohřebních ústavů. Tady si nikdo na nic nehraje, všechno je ohlodané až na kost, syrové a ošklivé, jako smrt sama. Pro poslech doporučuji vychlazenou místnost, případně nějaké hodně temné sklepení. Zlo se vznáší všude kolem, zákeřné, plazící se a kousající. Není úniku, připadám si jako zasažený slzným plynem. Křeče do mě pronikají pomalu, s nasládlým nádechem rozkládajících se mrtvol. 

Tančíme na hrobech našich death metalových předků, přemýšlíme o nesmrtelnosti a řinčíme kostmi do rytmu jediného pravého death metalu. Švédský kult ožil opět s neskutečnou silou a energií. Jestli jste si mysleli, že téhle hydře uniknete, tak jste se pekelně mýlili. Chytne vás, omámí a pokouše zuby ostrými jako hroty nožů. Při poslechu mám občas strach vylézt na světlo boží. Tisíckrát prokletý, obětovaný, zavržený. Takový se cítím při "The Shadowpath". Doomová nálada otevřených hrobů na mě dýchá ze všech stran. Tohle album je povinností pro všechny old school death metalové maniaky. Vítejte v pekle! Švédské smrtící album, které vám zatluče hřeby do rakve! Vynikající chorobná deska! Těším se na novou nahrávku! Kult!


Asphyx says:

we are dancing on the graves of our death metal's ancestors, we think about immortality and rattle  bones to the rhythm of the only one true death metal. Swedish cult is alive again with incredible strength and energy. If you thought you'll escape this Hydra, you are hellishly wrong. It grabs you, drug and bite with teeth sharp like tip of knives. When I listen, I'm sometimes scary to come into the light of God. A thousand times cursed, sacrificed, cashiered. So I'm feeling with "The Shadowpath". Doom mood of open graves breathes from all sides at me. This album is a obligation for all old school death metal maniacs. Welcome to hell! Swedish deadly album that knocks nails in your coffin! Excellent morbid CD! I look forward to the new record! Cult!


Band:
Moondark 2014: Alex Högbom - Gore Johan Jansson - Guitars Mattias "Cryptan" Norrman - Guitars Allan Lundholm - Bass Kennet Englund - Drums

Moondark 1993: Mats Berggren - Bass/Growls Kennet Englund - Guitars Mattias "Cryptan" Norrman - Guitars Johan Jansson - Drums/Cryptic leads

Songs:

01 The Shadowpath
02 Inside The Crypt
03 The Dawn For Our Race
04 Dimension Of Darkness
05 Trespassing Into... The Abyss
06 Concealing The Daylight
07 World Devastator
 

https://www.youtube.com/watch?v=-ckgNzVXS04&feature=youtu.be
https://soundcloud.com/xtreemmusic/moondark-world-devastator
Share this games :

TWITTER