DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 29. července 2015

Home » » Recenze/review - DEPRESSED – Afterlife in Darkness (2015)

Recenze/review - DEPRESSED – Afterlife in Darkness (2015)


DEPRESSED – Afterlife in Darkness
digital 2015, vlastní vydání

Ten den nebylo všechno v pořádku už od probuzení. Vstával jsem naštvaný, bez chuti k jídlu, jakoby prokletý někde v nočních můrách. Cestující, které potkávám každý den v tramvaji, měli hodně podobné výrazy. V ranní poště mě čekalo nepřeberné množství nepříjemných emailů. Ani jsem neusedl a už všichni volali. Takhle to šlo celé ráno i odpoledne. Oběd stál za nic a když mě tohle pracovní monstrum vyplivlo k večeru na svobodu, ploužil jsem se domů s nechutným výrazem na tváři. Den blbec, divný tlak ve vzduchu, zápach čehosi divného mezi lidmi. Všichni jakoby vycítili, že něco není v pořádku. Nebylo. Doma jsem jen pozdravil, najedl se a zavřel se raději do svého pokoje. Usedal jsem k přehrávači s pocitem, že nejlepší co bych mohl udělat, tak je buď usnout nebo se teleportovat na jinou planetu. Pustil jsem si prvotinu DEPRESSED a skoro se mi to povedlo.

Tihle brazilští death metaloví chasníci totiž disponují jednou úžasnou schopností. Umí vás bez vytáček a zbytečností přenést na old school death metalovou vyhaslou hvězdu, kde nejsou žádní našňupaní manažeři, ani televize a internet, ani moderní kritici. V téhle zemi se jenom pije pivo, jí se tuny masa, jsou tady jen samý pěkný ženský a k tomu tuny dobrého smrtícího kovu. DEPRESSED sice nepatří ani tady, v krajině zaslíbené, k nějakým slavným skupinám, ale myslím si, že si svých pár poctivých fanoušků najdou. Pořád (asi už naivně) věřím v pořádné řemeslo, v rebelii, ve špinavý zvuk. Moc nás už nezůstalo, ale to mi nebrání v tom, tuhle bandu pochválit. Riffy jsou nespoutané, tlak připomíná šílenství a vokál je drsný jako rašple. Víc nechci a vlastně ani nepotřebuji.


Brazilci se v textech zaobírají okultismem, kritikou náboženství a fanatismu. Klasika, dalo by se říct. Mohli bychom samozřejmě mluvit o klišé, ale s přihlédnutím k tomu, jak to na tom našem božím světě v současnosti vypadá, začínají být podobná témata zase aktuální. Zajímavý je i obal, zabarvený do ne příliš tradiční hnědé barvy. Je vidět i slyšet, že si kapela dala se vším velkou práci. Podobných skupin sice bylo, je a bude velké množství, ale přesto si myslím, že by i v dnešní nadprodukci zrovna tahle mohla zaujmout. Osobně mě nejvíc přesvědčila těžko popsatelná „těžká“ nálada. Všechno se táhne jako čerstvý asfalt. Na prsou cítím tlak podobný počínajícímu infarktu, píchá mě v levé ruce a čekám přechod do onoho svět každou chvíli. Nevím jak vy, ale já mám rád, když se mnou muzika něco dělá, nepostrádá jiskru a donutí mě alespoň k lehkému podupávání nohou. DEPRESSED splňují všechny mé základní požadavky a ještě dodávají něco málo navíc.


Skoro padesát minut smrti uteče jako voda. Nenudil jsem se ani chvilku a i když si nejsem zase tolik jistý, že pánové nějak výrazněji zasáhnou do undergroundového dění, přesto si myslím, že jejich prvotina stojí za povšimnutí. DEPRESSED nahráli desku plnou napětí, energie, špíny, nespoutanosti. Tradiční smrtící kov uchopili po svém a přidali velký kus černoty. Pokud máte rádi old school death metal, tak zaměřte svůj zrak na Brazílii. Litovat rozhodně nebudete. Album narvané poctivým masakrem!

Asphyx says:

Almost 50 minutes of death is so fast. I was not bored for a second. The first record of this band is something you should consider listening even though I am not sure they will intervene in the underground world. DEPRESSED´s album is full of energy, intensity, dirt and rampancy. The achieved to handle traditional death metal in their own way and the added big junk of darkness. If you like the old school death metal you should take a look on Brazil. You would not regret that. This album is full of honest massacre. 

Seznam skladeb:

01. Dark World Depressed I
02. Afterlife in Darkness
03. Pleasure of the Continual Vengeance
04. Paradoxical Warcult
05. Reborn in Hellfire
06. Horrors in the Storm of Blood
07. Disease from Emptiness
08. Tears of Blood
09. The Putrid Legacy of Humanity
10. Zombie Epidemic
11. Are You Ready for the Killing?
12. Dark World Depressed II

Čas: 48:11 

 


Sestava/band:


Rodrigo Jardim – kytara
Gabriel Guerra – bicí
Rodrigo  Amorim – kytara
Stella Riberio – basa
Giovani Venttura - zpěv


Share this games :

TWITTER