DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 23. srpna 2015

Home » » Recenze/review - PERFECITIZEN - Corten (2015)

Recenze/review - PERFECITIZEN - Corten (2015)



PERFECITIZEN - Corten
CD 2015, L´Inphantile Collective

"Na počátku všeho byl Chaos, počátek všeho. Z něho povstal Erebos – bůh věčné tmy a tma sama a Nyx – bohyně noci a zosobněná noc." Takhle začíná jedna z řeckých bájí o bohyni Gaie, Zemi, která byla následně potom zrozena. K tomuto výkladu bych měl jednu připomínku. Možná troufalou, ale přesto jasně položenou. Někde v těch časech museli čerpat i pražští brutal death/grindeři PERFECITIZEN. Kdyby to řečtí bohově věděli, určitě by je neměli ve svých zápiscích opomenout. Jenže ani bohové nejsou zdá se všemocní.

Pokud si totiž pustíte jejich novou desku "Corten", všechno vám krásně zapadne do sebe. Jejich hudba je také zrozena ve zdánlivém chaosu a budete schopni ji vstřebat až po nějaké době, kdy se uklidní počáteční (a mnohdy odmítavé) reakce. Album netrvá ani půl hodiny, ale přesto je do něj doslova narváno neskutečné množství energie. Zajímavé je, že minulý počin ("Through" - 2013) se mnou toho příliš nedělal. Jednalo se sice o poctivou a náležitě morbidní práci, ale ke vzájemnému přenosu mezi mnou a kapelou nedošlo. Tentokrát je to jiné. Novinka mi přijde naléhavější, více propracovaná, šílenější. PERFECITIZEN bych se nebál s klidem zařadit k současného exportnímu brutálnímu metalu z naší malé republiky. Myslím, že co se týká žánrových hranic, tak sice nedošlo k nějakému posunu, či novátorským melodiím, ale přístup k hudbě jako takové je více než chvályhodný. Pánové se nebojí vlastně ničeho extrémního. Osobně se mi líbí krásně syrový zvuk alba (obzvláště bicí zní jak odněkud z nějakého doupěte nebo slumu), časté střídání poloh hlasu zpěváka i řezající kytary. 



Co se týká vzorů, případně nějakého připodobnění, abyste měli vodítko, jak asi PERFECITIZEN zní, mnohokrát jsem vzpomněl na CRIMINAL ELEMENT, CEPHALIC CARNAGE, CRYPTOPSY, snad i CATTLE DECAPITATION, DEFEATED SANITY, NAPALM DEATH a několik úvodních riffů by klidně mohl složit i Andreas Kisser (SEPULTURA). Zdánlivě nesourodý guláš, co říkáte? Jenže to není ještě všechno. Dokonce si myslím, že každý posluchač si najde kousek toho svého (plus navíc opravdu originální ksicht - výraz celé kapely). PERFECITIZEN se navíc povedlo všechno tohle skloubit v jeden absolutně masakrující celek. 


"Corten" je albem, které připomíná valící se lavinu. Neskutečná smršť riffů, řevu, skřeků, dunění bicích a tlaku vás buď rovnou porazí nebo totálně semele. Tohle je muzika pro silné jedince s vyrovnanou psychikou. Pokud se necítíte zrovna v pořádku, desku rozhodně neposlouchejte, mohlo by dojít k nenávratnému poškození vašeho mozku. Brutalita, technika, masakr, utrpení, to jsou PERFECITIZEN. Česká brutal death/grindová mašina, která vám vyvrhne vnitřnosti! Skvělá nahrávka!


Asphyx says:

"Corten" is an album reminding the rolling avalanche. An incredible tornado of riffs, screams, cries, rumbling of drums and pressure that will totally grind you or knock down. This is music for strong people with a balanced psyche. If you don't feel quite well, don't listen to this record, it could cause non-returnable injury of your brain. Brutality, technology, massacre and suffering, this is PERFECITIZEN. Czech brutal death / grind machine, which will disembowel your innards! Great record!


Sestava/band:

Olda Kamenetski - vocals 
Tomáš Mleziva - guitar & bass 
Jarda Haž - drums


Skladby/songs:

01. Crucial Crack
02. Overloaded
03. Redefinition of self
04. Tainted
05. Eradication III
06. Non-renewable              


Čas/ time: 23:23

Share this games :

TWITTER