DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 18. září 2015

Home » » Minirecenze/minireview - PROFANITY - Hatred Hell Within (2014)

Minirecenze/minireview - PROFANITY - Hatred Hell Within (2014)


PROFANITY - Hatred Hell Within
EP 2014, Rising Nemesis Records

Pokud bychom chtěli vyjádřit hudbu německých PROFANITY pomocí rovnice, vypadala by asi takto: SUFFOCATION + NECROPHAGIST + NEURAXIS = PROFANITY. Tím je vlastně řešeno skoro vše. Tedy, mimo toho je z jejich posledního EP cítit pravé nefalšované zlo, nadšení pro záhrobí i pitevní záležitosti. Je to jedním slovem mašina. A to přímo zabijácká. Jejich brutální death metal lze sice již označovat za "starší", ale to neznamená, že nedovede udělat pořádnou paseku. Mezi sekanicemi jsou, i na ploše pouhých tří songů, poskládány i odlehčené melodie a tak lze Němce s klidem zařadit mezi "přístupnější" kapely. Letošní EP je spíše jen takovou ochutnávkou, nečekejte žádné zázraky, ale zase na druhou stranu, působí velmi uceleně a těch dvacet minut vždy uteče, jako krev v řece nevinných. Rozhodně se nejedná o žádné začátečníky (hraji od roku 1993). Mají sice na svém kontě pouze dvě dlouhohrající alba, ale i tak si troufám tvrdit, že již dnes patří mezi "klasiky žánru". Nikdy sice nepronikli mezi první ligu, ale mezi tou spoustou dnešních kapel se rozhodně neztratí. Osobně bych dal vyznamenání Christophovi Brandesovi z Iguana Studia, protože přesně takovýto zvuk (ta basa je skvělá!) se mi u brutálně laděného death metalu líbí asi nejvíc. Člověk si přijde jako na reálných jatkách, která jsou naplněna po okraj špínou smíchanou s krví. Žádné odlidštěné melodie, ani vypiplaný papundeklový sound, ale krutý a přísný diktát. 

PROFANITY k nám loni zavítali s velmi krvavou ochutnávkou. Je plná morbidních melodií, síry, hnusu, ale nezapomíná se ani na melodie. Album mohlo být klidně nahráno na nejbližší pitevně. Líbí se mi jak způsob provedení, tak hlavně nápady, kterých je na EP nepřeberné množství. Brutální death metal je zde zastoupen spíše ve svém klasickém, špinavém provedení a je kladen důraz na to, aby se zabíjelo za každých okolností. Zkušení maniaci opět ukázali, že dokážou nahrát album, které vraždí ze své podstaty, jako masový vrah. Velmi dobře!




Asphyx says:

A year ago the band PROFANITY brought to us a bloody tasting of their music. It´s full of morbid melodies, brimstone, dirt and they don´t forget melodies. The album was recorded in dissecting room, I´m sure about that. I like the facture and ideas which this album is full of. The brutal death metal is more classic and dirty and the band wants to kill with every single possibility. Experienced maniacs showed us that they are able to record an album which can murder with its essence, like a serial killer. Well done!

Share this games :

TWITTER