DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 10. září 2015

Home » » Recenze/review - NECROPSY – Buried in the Woods (2015)

Recenze/review - NECROPSY – Buried in the Woods (2015)


NECROPSY – Buried in the Woods
CD 2015, Xtreem Music

Samota způsobuje noční můry! To na mě křičel nějaký věrozvěst, který hlásal na náměstí svoje pomýlené názory. Snažil se všechny přesvědčit, že by se měli přidat k němu, k nějaké církvi, kde budou hezky všichni pospolu věřit v něco imaginárního a budou se mít rádi. Byl přesvědčivý, dokonce kolem něj stál hlouček přikyvujících lidí. S tou samotou měl ale pravdu. Když jsem si totiž ten samý večer pustil novinku finských NECROPSY, nemrtví začali vylézat z děr tak nějak automaticky. Na to, že se jedná teprve o druhé dlouhohrající album, jde o velice slušný old school death metal. Kapela začínala již v roce 1987 pod jménem ANXIETY a pak, po několika přestávkách, se ustálila v sestavě se současným názvem. Cit pro starobu je cítit z každého tónu a na své by si měl přijít každý fanoušek plesniviny. Smrtící kov se zde hraje poctivě, pánové se nebojí i pomalejších pasáží a tak se při poslechu určitě otevře nejeden hrob ve vašem městě.

Pokud bychom se snažili tvorbu téhle smečky k někomu přirovnat, tak by těch přirovnání bylo obrovské množství. Každá kapela je někomu podobná, zvláště ve stylu, kde jsou ty nuance opravdu velmi malé. Nebudu tedy raději žádné vozy jmenovat. Poslechněte si sami a uvidíte, zda vám sednou do noty, či nikoliv. Mě osobně padli rovnou do nočních můr, jako by tam byli odjakživa. Libí se mi takový ten těžko popsatelný doomový feeling, schopnost složit zajímavý a zapamatovatelný riff i jakási chorobná atmosféra, tolik známá ze hřbitovů. Sny jsem míval těžké, hemžilo se to v nich zombie, napůl shnilými tvářemi bezejmenných postav i skřeky nemrtvých. Potud by se dala deska považovat za velmi dobrou. Abych ale jenom nechválil, občas mi přijde, že jsou songy až příliš dlouhé, jakoby si muzikanti neuměli říct dost. Pro navození nálady je album vynikající, na soustředěný poslech už to taková sláva není.


Podobných kapel se plouží po onom světě velké množství, ale jen některé dojdou svého cíle a zařadí se do smrtící síně slávy. NECROPSY bych tam s klidem a čistým svědomím uvedl. Nemám s jejich deskou žádné větší problémy a ve svých starých kostech podvědomě cítím, že album ještě hodně poroste. Líbí se mi lehce zastřený zvuk, pavučinami opředené motivy i návykové riffy. Opět samozřejmě nic nového pod zapadajícím sluncem, ale kdo by něco takového chtěl po kapele, která je old schoolová ze své podstaty? Buďme vůbec rádi, že v té změti technicko-progresivních vizionářů můžeme také občas spočinout ve stínu starého a poctivého smrtícího kovu. Pro starší a pokročilé fanoušky je tohle album jako stvořené. Setkávám se zde i s klasickým thrashem, v podobě, kdy ještě nebyl zmrven hard core a podobnými zvěrstvy. Pro někoho to bude málo, jiný zase nahrávku odloží kvůli nesoučasnému zvuku, ale já si přijdu ve svém živlu.


NECROPSY a jejich novinka útočí na ty nejskrytější noční můry všech fanoušků old school death metalu. Album je odpovědí na všechny ozvěny ze záhrobí, které je možno vůbec slyšet. Klasický, plesnivý death metal se zde potkává s thrashem z osmdesátých let a na své si přijdou snad všichni milovníci hřbitovů. Obraťte všechny kříže, zapalte svíce, dnes se bude konat jedna velmi okultní seance. Vystupovat na ní budou legendární death metalisté NECROPSY. Ve Finsku moc dobře vědí, jak se dělá pravé a nefalšované smrtící řemeslo! „Buried in the Woods“ je plné špíny, pavučin i ozvěn ze starých rakví. Death metal je zde exhumovaný odněkud z devadesátých let a je krásnou vzpomínkou na časy, kde se ještě zabíjelo poctivě, rezavým nožem. Death metalová deska, která vás pokryje plesnivinou!



Asphyx says:

The new album by the NECROPSY attacks the deepest nightmare of every single old school death metal fan. This album is the answer for all of the calls from the beyond you can hear. The classic, moldy death metal meets trash of the 80s. And I think that every lover of graveyards is going to be satisfied. Turn down all the crosses, light up the candles because today the big occult séance is happening. There are going to be legendary death metal guys NECROPSY. They really know how to do the right deathful job in Finland. The album “Buried in the Woods” is full of dirt, spider webs and echo from old coffins. The death metal is exhumed from the 90s and it is a beautiful flashback from the times when the killing was dinkum and was done by a carroty knife. This is the death metal album which covers you with a fungus.


Seznam skladeb:



01. Buried In The Woods
02. Cold Fart Morbidity
03. Just Sharpen My Knife
04. Dead Inherit The Land
05. Full Moon Catlin
06. Pages Of Flesh
07. Best Day Ever
08. Father Heresy



Čas: 34:57

 

Sestava/band:


Janne Kosonen – kytara
Taro Kosonen – zpěv
Ville Vartiainen – basa
Hanno Vaananen – bicí
Sami Heinonen - kytara


Share this games :

TWITTER