DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 19. září 2015

Home » » Report, foto, video - Pilsen Thrash Night – LAID TO WASTE, 1000 BOMBS, KAAR – club Parlament, Plzeň – 18.9.2015

Report, foto, video - Pilsen Thrash Night – LAID TO WASTE, 1000 BOMBS, KAAR – club Parlament, Plzeň – 18.9.2015


Páteční večer začal vlastně už ve čtvrtek. Takhle napsané to vypadá jako totální hloupost, ale je tomu opravdu tak. Ve čtvrtek jsem šel totiž na pravidelné plavání do bazénu a při jednom podvodním manévru jsem se dostal mezi dvě ženy-plavkyně, které svým vzezřením hodně připomínaly kosatky. Jedna odfoukla vodu do vzduchu jako velryba a druhá mě kýtou kopla do lopatky. Něco křuplo a já zařval do hlubiny:“kurváááááá“… a nalokal jsem se tak, že jsem chvilku asi ztratil vědomí. Probudil jsem se až ve chvíli, kdy ty dvě obrovské monumentální obryně odplouvaly do dáli. Jako správný tvrďák jsem dal ještě několik bazénů a pak se vydal k domovu. Inu tomu říkám thrash metal.

1000 BOMBS
Jsem poslední dobou uzavřený ve své death metalové bublině a po pravdě se mi většinou ani nechce nikam vylézat. Jenže když už vám doma v Plzni křtí desku kapela LAID TO WASTE, která vás už jednou na pódiu rozsekala a k tomu se přidají mé oblíbené 1000 BOMBS, tak musím i já, stará páka zvednout kotvy a vyrazit. Přeřadit na thrash mi trvalo jen chvilku, přeci jen jsem v tomhle stylu vyrůstal a tak jsem si jen pro navození nálady v pátek pouštěl nějaké ty staré pecky, co jsem měl narvané v telefonu. Muzika krásně doplňovala atmosféru v práci, kde se mě snažili vymačkat jako dnes tolik populární odšťavňovače. Kolem druhé odpolední jsem po šílené managersko-technicko-masakrální pracovní bitce zamířil k domovu. Lopatka bolela jako čert a měl jsem co dělat, abych prokličkoval mezi exkrementy, blitky, odpadky a cyklisty do svého bydliště. Inu město kultury a thrash.

Chtělo to panáka, kterýžto také následně v podobě rodinné slivovice ihned padl do mého chřtánu. Chvilku jsem pokecal s dětmi, manželkou a najednou jsem stál mezi dveřmi a loučil se oblečený ve své „absolut VADER style uniformě.“ V tramvaji, cestou na rozplavby, mě nějaká paní s obrovskými vycpávkami na ramenou nabrala z boku jako americký fotbalista a já si dal obličejem přímo do ksichtu. Rána jako z děla, paní si kecla znavena svojí tloušťkou do sedadla a já se zmítal skoro ochrnutý na tyči. Inu, thrash metal.

Kaar
Rozplavby (U Švejka) probíhaly dle plánu, pokec vynikající, jako vždy, piva hodně a najednou zjišťuji, že mě všechno přestává bolet. Probíráme poslední vydaná alba, diskutujeme a připravujeme podzimní návštěvy koncertů. Je toho zase mraky a budeme rádi, když to vůbec všechno dáme. Jsme ve svém živlu a jako správné staré páky si notujeme, občas postěžujeme, ale nikdo z nás nedáváme najevo, že jsem po tom týdnu utahaní, jako tažní psi. Inu, není divu, jsme odkojeni thrashem.

Kolem půl osmé dorážíme do klubu Parlament, který se mi, jak bych to jenom řekl, moc nelíbí. Na pití, pokec dobrý, ale pro vystoupení kapel mi přijde jako takový větší obývák. Na jednu stranu dobře, že se vůbec ještě někde něco v Plzni děje, na druhou stranu, chtělo by to lepší pódium a asi i zázemí pro skupiny. No, ale pivo tu mají a tak pokračujeme tam, kde jsme před chvílí přestali. Před prvními vystupujícími už mám přesně tu rozverně natěšenou náladu si poslechnout něco dobrého a lehce si vymlátit zbytek zbytečných informací nasáklých za celý týden v pracovním procesu z hlavy. Pivo značky Plzeň 12 mi chutná, i když to není na první ligu, tak se pije vcelku dobře. Tak a je to, pozdravil jsem všechny, co jsem si pamatoval a oni mě a mohlo se začít. Konečně thrash metal!

Laid to Waste
1000 BOMBS jsem viděl nedávno na METALMADNESS v Sušici a užil si je parádně. Mně se hrozně líbí, jak kapela přistupuje ke své tvorbě. Baví je to, nás taky a ještě to má grády. Bylo to melodické, zároveň propracované a nepostrádalo to pravé nefalšované thrashové koule. „Bomby“ jsou pěkně sehraní, secvičení a se mnou to šilo, jako všichni čerti. Pohodička, pivko a thrash. Co si víc přát? Snad jen nějakou tu slečnu na podiu, aby bylo ještě na co koukat:)). Celkově opět příjemný a vydařený koncert. To už je ale u těchto pánů jaksi samozřejmostí, to už vlastně ani nemusím psát. Já to říkám pořád, takhle v pátek večer, ke sklence něčeho dobrého, tanci a poslechu jsou 1000 BOMBS jako stvoření. Jejich americko – německo – český thrash zkrátka a jednoduše zabírá. Amen a hallelujaáh! Pěkné to bylo.

1000 Bombs
KAAR jsou pro mě taková divná kapela. Když si někde na internetu poslechnu jejich skladby, vydržím to vždycky tak kolem dvou minut. Nějakým zvláštním způsobem na mě působí až odtažitě. On je to sice „ten pražský underground“, jenže je to šíleně monotónní, stále stejné a k tomu ty české texty, no já nevím. Jako retro vcelku dobré, na spoustu lidí to asi zabírá, ale já se pořád ne a ne chytit. Osobně mi asi nejvíc vadí občas takový ten český „zábavový“ odér. Nebudu se dál trápit, napíšu snad už jen, že některé skladby byly poměrně dobré, jiné horší a některé příšerné. Ale aspoň to bylo docela slušně zahrané. Tohle ne, to mi moc dobře nedělalo, raději jsem se šel proplachovat pivem.

Kaar
LAID TO WASTE oslavovali a křtili své zbrusu nové album „Counterattack“. A vlastně od začátku až do konce celého setu to byla absolutní smršť. Zpěvák občas připomínal mistra Blitze (Overkill) v jeho nejlepších letech. Kytary řvaly a řezaly, jakoby každou chvíli měly odlítnout z pódia. Ano, takhle se má dělat thrash. Kapela má samozřejmě, jako vlastně skoro všechny dnešní skupiny, perfektně nastudované své vzory z osmdesátých let. Přidává k tomu pak ještě takový ten tolik důležitý drive a feeling. Plzeňákům (a Amíkům) to šlape perfektně. Je to silné, je to šílené, je to zběsilé, je to maniakální, je to nabité elektřinou. A o to nám v thrashi jde, přátelé. Samozřejmě, nezaujatý posluchač, nepolíbený tímto stylem, by mohl namítnout něco o lehké stejnorodosti, ale ta je doslova vykoupena energií. Ten večer, ten den, ten pátek, jsem přesně něco takového potřeboval narvat do hlavy. Stalo se tak a některé songy mi zněly v hlavě ještě hodně dlouho. Novinka byla pokřtěna (křtil Mr. Asura) a všichni jsme to nakonec přežili ( i když u lidí létajících vzduchem to bylo někdy o nervy:))). Ale řeknu vám, měli jsme co dělat, protože to byl neskutečný masakr. Uff, to tedy byla ale síla. Skvělé to bylo! Klobouk dolů, velká poklona až k zemi a jedna thrashová modlitba za vás od starýho psa!

Ukázka jedné skladby, omluvte sníženou kvalitu zvuku



Video ze křtu nové desky


Návštěvnost byla na Plzeň velká, až mě to zarazilo. Parlament byl zaplněn, ale ne přeplněn. Víc lidí by už stejně tento malý klub učinilo neprůchodným. Pěkné bylo, kolik přišlo mladých thrasherů, až jsme se tam, jako starý fotři cítili trošku „nepatřičně“.

Laid to Waste
Jakmile LAID TO WASTE dohráli, vydali jsme se k domovu, byl jsem už totálně unavený, inu pátek pracujícího muže. Bylo to celé moc fajn a užil jsem si thrashový večírek na výbornou. Řeknu vám ještě jednu věc. Když jsem byl "mladý mlíko" a začínal jsem chodit na koncerty, bývala ta atmosféra hodně podobná. Jen nikdo neměl mobilní telefony a lidi dělali o trošku větší bordel, ale opravdu jen o trošku. Pěkné to bylo! Na závěr snad jen posílám poděkování pořadatelům, všem, co se mnou popili a pokecali a doufám, že v Plzni zase něco podobného zažiju. Howgh, domluvil jsem!

Dovětek:

Sedím doma, ťukám zmateně slova do počítače, přetahuji fotky a musím pořád odbíhat pro obklady. Neskutečně mě bere lopatka, pálí záda a palici mám jak střep. Asi si dám do hlavy nějakej thrash, ono to přejde....


PHOTOGALLERY
author of photos – Asphyx
-       for original size click on photos
-       pro zvětšení klikněte na fotky

1000 BOMBS

















































KAAR






















LAID TO WASTE























































FANS AND OTHERS


ready for thrash



new album LAID TO WASTE - Counterattack - DEADLY STORM recommend!


Share this games :

TWITTER