DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 15. října 2015

Home » » Minirecenze/minireview - INTO DARKNESS - Sinister Demise (2015)

Minirecenze/minireview - INTO DARKNESS - Sinister Demise (2015)


INTO DARKNESS - Sinister Demise
CD 2015, Rising Nemesis Records

Němečtí death metalisté INTO DARKNESS jsou klasici každým coulem. Jejich vznik se datuje do roku 1995 a z té doby také vychází jejich tvorba. Hniloba, krutost a syrové vyhrávky. Sóla, vytažená odněkud z plesnivých hrobek, rytmy zvoucí k tanci s nemrtvými. Třetí album v historii, třetí hřebík do rakve. Pánové balancují někde mezi technikou, brutalitou, tradicí a melodiemi. Výsledkem je pro mě velmi chutný a pestrý koktejl, u kterého se rozhodně nenudím. Veteráni opět dokázali, že za to umí pořádně vzít. Jejich jméno sice budou znát jenom opravdu zasvěcení a pro mnohé fanoušky to bude teprve první setkání s kapelou, ale věřte tomu, že tady se odvádí opravdu hodně poctivá práce. Osobně se mi nejvíc líbí takové ty těžko popsatelné "preludující" chvilky, které připomínají čekání na bouřku. Ta přichází v dalším okamžiku. Jsem smeten z povrchu zemského a umírám v nekonečných křečích.

Vytkl bych snad jediné. Občas mám lehký pocit, že se kapela moc "vykecává". Někdy by to zkrátka chtělo víc přitlačit na pilu a osekat skladby o pár zbytečností. V celkovém vyznění to ale nijak moc nevadí. Hraje se stejně převážně pro nás, pro starší a pokročilé a nám volnější chvilky rozhodně nevadí. Alespoň si před další smrští vydechneme a získáme postupný pocit absolutního zatracení. INTO DARKNESS asi nikdy nebudou platit mezi "velká" jména, ale jejich novinka se velmi dobře poslouchá. Deska to sice není ničím překvapivá, ani vlastně "zajímavá", ale hraje se na ní velmi uvěřitelně. A to je pro mě rozhodující. Já tam prostě cítím, pro mě tolik důležitý tlak a sílu. Užívám si morbiditu, kývám se do rytmu. Jsem stržen do víru posledního tance. Nehledám drobnosti, jsem spokojen.

Veteráni INTO DARKNESS letos vydali zajímavé album. Pánové se sice drží převážně tradičních postupů, ale dodávají navíc potřebnou jiskru a energii. Nejedná se o nic převratného, ale nahrávka se velmi dobře poslouchá a proniká do krve pomalu, jako jed. Kombinace klasiky, brutality a techniky musí dělat dobře snad každému fanouškovi death metalu. Přidejte si navíc několik tun poctivosti a máte před sebou CD, které zabíjí. Pomalu, ale jistě. Tradiční death metal od německé legendy, který vás rozseká!




Asphyx says:

Veterans INTO DARKNESS released an interesting album this year. However, gentlemen follow traditional techniques, but they get the indispencable spark and energy extra. It is nothing world-shaking, but the recording is for listening very well and is getting through the blood slowly, like poison. Combination of classics, brutality and techniques must be well perhaps for all fans of death metal. Add  extra tons of honesty and you have a CD that kills. Slowly but surely. Traditional death metal from the German legend that will cut you!

Share this games :

TWITTER