DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 13. října 2015

Home » » Minirecenze/minireview - TEMPLE OF BAAL - Mysterium (2015)

Minirecenze/minireview - TEMPLE OF BAAL - Mysterium (2015)


TEMPLE OF BAAL - Mysterium 
CD 2015, Agonia Records

Na větev před naším domem zase usedají krkavci. Čekají, až mi dohraje nová deska francouzských tmářů TEMPLE OF BAAL. Pečlivě vystavěné skladby, pach všudypřítomné smrti. Šíří se všude kolem. Pomalu, polehounku, stejně jako nová nahrávka "Mysterium". Hudba zde byla tvořena s jediným účelem. Přivolat nekonečnou tmu. Umně skloubená kombinace deathu, blacku a záhrobí by mohla dělat dobře nejednomu fanouškovi onoho světa. Rozmlouvám při poslechu s nemrtvými, vzývám dávné mystické symboly. Někdy mi sice některé motivy unikají, nedaří se mi je uchopit. Musím tak album pouštět mnohokrát, vnímat jej postupně, ale přesto vždy v celku. Teprve potom vyniknou všechny zákeřné kousky, ukryté v tom nejtemnějším stínu. 

Zdánlivě nepropustné hradby, upletené z těch nejpevnějších pavučin, kytarových riffů a tlakem postiženého hlasu, tohle všechno dodává desce neskutečnou naléhavost. Musím mít sice pro společná setkání tu správnou náladu, ale pokud zrovna venku prší, je sychravo a noc se pomalu blíží, jsou mi TEMPLE OF BAAL více než blízcí. Skladby jsou opravdu dlouhé, vyžadují trpělivost a odhodlání, ale pokud se jimi prokoušete, vězte, že budete odměněni nekonečným chladem v duši. 

Francouzi mi nedávají nic zadarmo. Má to tu nespornou výhodu, že i po dlouhé době je neustále co objevovat. Připaluji své uši pekelným ohněm, hraji si se starými ohořelými pergameny. Bezděky kreslím všude po zdech pentagramy. Nečekejte žádnou naději, ta už nikdy nepřijde. Nastane nikdy nekončící období temna, vaše mysl bude už navěky zahalena pevně zastřenou blanou z krvavých chuchvalců. Hudba u mě vyvolává spousty do šedé a černé zabarvených obrazů. Znovu a znovu, stále dlouho umírám.

Pátá dlouhohrající deska se opravdu vydařila. Poslech pro mě není rozhodně jednoduchý, ale vytrval jsem a teď si tu překapanou tmu neskutečně užívám. CD působí hodně návykově. Je pro mě drogou, nekonečnou závislostí. Chodím s ním po ulicích a vnímám všechny stíny. Ze záhrobí k nám zní nekonečná ozvěna. Nahrávka je plná velmi dlouhých, zákeřných skladeb, které vám zalezou pod nehty jako krutý mráz. "Mysterium" je velmi magickým, krutým albem! Temnota zase jednou zvítězila!



Asphyx says:

The fifth-length album is really successful. Listening isn't easy for me, but I persevered and now I'm enjoying the filtered darkness very much. CD looks very addictive. It's for me a drug, an endless addiction. I walk on the streets and I see all shadows. The endless echo sounds from the other world. The recording is full of very long, insidious songs that will creep under your fingernails as harsh frost. "Mysterium" is very magical, cruel album! Darkness won once again!

Share this games :

TWITTER