DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 12. října 2015

Home » » Recenze/review - BROKEN FLESH – Broken Flesh (2015)

Recenze/review - BROKEN FLESH – Broken Flesh (2015)


BROKEN FLESH – Broken Flesh
CD 2015, Luxor Records

Byl to hodnej kluk. Všichni to říkali. Bylo na něm vidět a znát, že chce zachránit celej svět. Vídával jsem ho, jak pomáhá charitě, staral se snad o všechny a jeho srdce bylo široké jako řeka naděje. Byl rovný, čestný a hrdý takovým tím způsobem, že jste ho zkrátka museli obdivovat. Nikdo nechápal, jak může všechnu tu rodinu, práci, sport a ostatní aktivity stíhat. Já ho znal jen jako takového vzdáleného kamaráda. Věděli jsme o sobě, ale na pivo jsme spolu nechodili. Neměl čas. Pak se něco stalo. Jakoby se v něm něco zlomilo. Byl vzteklý, odmítavý a v jeho očích byla cítit zlost. Nevydržel ten nápor „dobra“ a zhroutil se. Teď sedí ve své cele a kolem chodí jeho noví známí ve svěracích kazajkách. Padl pod tíhou tohohle světa. Nedokázal všechno to zlo, které je kolem, unést. Byl na to sám a to se nedá. Možná, kdyby mu někdo pomohl, zvládl by to, ale zůstal jediný proti všem. Úplně jediný. Když ho propustili, nechal se zaměstnat na jatkách. Prý aby mohl působit bolest. Stal se z něj bastard. Už nežil, ale jen přežíval.

Kolik takových příběhů ze současnosti znáte? Nevím jak vy, ale mě poslední dobou přijde, že té agresivity a sobectví je mezi lidmi čím dál tím víc. Stačí se podívat na malé děti. Chodí s obličeji zabořenými do obrazovek a když se pak setkají poprvé s realitou, reagují jako raněné šelmy. Nechci moralizovat, bráním se tomu, nechci to přijmout, ale bohužel tu „přeměnu světa“ vidím všude kolem. Občas už z toho musím taky vypnout. Pouštím si brutální death metal a říkám si, že v něm je alespoň všechno jasně pojmenované, definované, čitelné. Svině jsou svině a dobří mají čistou tvář. Je to svým způsobem pohádka, kde jsou charaktery jasně dané, ale vyhovuje mi to. Tady je mi dobře a jsem zde poslední dobou čím dál tím víc spokojený. Dnes bych vám po tom šíleně dlouhém úvodu rád doporučil americkou smečku BROKEN FLESH. Ta hraje smrtící kov v jedné z jeho nejextrémnějších podob. Jsou krutí, oškliví, nechutní a svým způsobem i hnusní. Stejně jako současný „moderní“ a „civilizovaný“ svět. Světlo, naději a radost u nich rozhodně nehledejte.


Pánové na svém třetím albu ctí stejné pořádky jako kupříkladu takoví HATE ETERNAL, ORIGIN, CRYPTOPSY, CYTOTOXIN a podobné kapely. Zkrátka a jednoduše, klasický brutální death metal v té nejmorbidnější podobě. Nutno ocenit zvuk, ten se opravu povedl na výbornou. Alespoň já, obyčejný strávník a fanoušek si užívám ty kusy syrového masa, které na mě tahle skupina doslova hází z reproduktorů. Američané vám nedají vydechnout ani na chvíli. Těch pár zvolňujících chvilek je jen občasným nadechnutím před ještě větší smrští. Jinak recenzované album splňuje všechny náležitosti a aspekty pro dobré brutální album. Není to úplně první liga, ale tlačí se do ní všemi dostupnými prostředky. Když se to vezme kolem a kolem, tak dalších slov vlastně netřeba. Na své si přijdou všichni, kteří rádi hltají imaginární krev a milují chvilky, kdy se jejich mysl ponoří do hraného „hnusu“. Já to sice raději víc temněji a old schoolověji, ale musím uznat, že album má neskutečný feeling a tlak. Při poslechu jsem si přišel, jakoby mě někdo bez upozornění ožehl plamenometem.


Novinka amerických BROKEN FLESH je krutá, zlá a ošklivá. Morbidní melodie se střídají s ještě nechutnějšími motivy. Tohle je brutální death metal v jeho klasické podobě. Syrový, masakrující. Z desky cítím obrovský tlak a energii. Možná se občas kapela nevyhne určité monotónnosti, ale to tak nějak k tomuto stylu patří, jako k hrobníkovi lopata. Užívám si houpavé melodie, chrlím spolu se zpěvákem chorobné texty. Jsem u poslechu po lokty ponořen v krvi a spolu s BROKEN FLESH provádím pořádně nechutnou pitvu. Pokud se potřebujete odreagovat od dnešního ošklivého světa, neznám nic lepšího, než si narvat do hlavy „Broken Flesh“. Co na tom, že zde ožívají mrtvoly a pánům chirurgům všichni na operačním sále zemřou? Tak to má být a tak je tomu v brutálním death metalu správně. Letošní album vás smete jako tsunami. Berte a nebo nechte být! Skvělá řeznická práce!

Asphyx says:

The new album by American BROKEN FLESH is cruel, bad and ugly. Morbid melodies are changed by more disgusting motives. This is a brutal death metal in its classic form. Raw, cruel. I feel the huge pressure and energy from this album. There is some monotonous passages, however this is something typical for this style like a shovel for a grave digger. I enjoy their melodies and I have to sing the lyrics with the singer. During the listening of this album I´m lying in the blood and with the BROKEN FLESH I´m doing a disgusting necroscopy. If you have to clean yourself from today´s ugly world I don´t know better way how to do it than listen to the “Broken Flesh”. Who cares that death bodies are coming back to live and every person who is being operated by surgeon will die? This is how it´s supposed to be in the real brutal death metal. This album is going to take you like a tsunami. Take it or leave it! Amazing butcher work! 


Seznam skladeb:

1. Valley Of Mass Crucifixion
2. Blood Harvest
3. Consumed By Death
4. Buried Alive
5. Hell
6. Cries Of The Dead
7. Forever In Flames
8. Unworthy
9. Exalt
10. Ignominy
11. By His Blood
12. Hate


Čas: 34:54

 

Sestava:


Jacob Mathes - Vocals
Kevin Tubby - Guitar/ Vocals
Dakota Whiteside - Guitar
Joshua Mathes - Bass/ Vocals
Brandon Lopez - Drums


Share this games :

TWITTER