DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 10. října 2015

Home » » Recenze/review - THE SICKENING – Sickness Unfold (2015)

Recenze/review - THE SICKENING – Sickness Unfold (2015)


THE SICKENING – Sickness Unfold
CD 2015, Xtreem Music

Vyvrhnout a vykostit člověka asi není zase takový problém. Stačí dobré nástroje a alespoň nějaké zkušenosti z jatek. Jen se člověk prý nesmí zaobírat myšlenkou, že má dotyčný v sobě nějakou duši nebo nedej bože mozek. Ten jde prý vyndat také a to docela lehce. Podobná slova jsou samozřejmě šokující z úst „normálního“ člověka, ale pokud pronese tyto věty vrah, odsouzený za brutální vraždy, stává se z toho zajímavá krmě pro média. A vlastně i pro diváky a posluchače. Často poslední dobou vidím a slyším, jak jsou lidé fascinováni masovými a sériovými vrahy. Jako bychom potřebovali nějaký adrenalin. Máme se jako prasata v žitě a asi nám chybí boj o holý život. Norští THE SICKENING vás vykostí, bez toho aniž by vás to vůbec bolelo. Možná snad jen ušní boltce by mohly mít z jejich muziky prvotní šok. Pokud máte rádi brutal death metalovou klasiku, jste zde dneska správně.

THE SICKENING patří mezi smečky, které se zhlédli v tvorbě třeba takových DEEDS OF FLESH, GORGASM, KATAPLEXIA, DISAVOWED, VILE a podobných. Od začátku, až do konce jejich nové desky, je jasně patrné, že tady se žádného odpočinku nedočkáte. Album utíká v opravdu rychlém tempu, je syrové jako čerstvě vytažená játra. Bubeník klepe o sto šest, vokalista k tomu memoruje klasické nechutnosti a vy najednou zjišťujete, že vám ten hlukot dělá dobře. Člověk jako by byl při poslechu nějakou submisivní postavičkou, se kterou si THE SICKENING dělají, co chtějí. Jsem imaginárně přivázaný u nějakého sloupu, ve smradlavém podzemním úkrytu a kolem jsou rozestavěny reproduktory. Co z nich zní za zvěrstvo, si asi domyslíte sami. Pánové to nemají asi ve své blackové zemi zrovna nejlehčí a tak jsou možná o to brutálnější. Personální propojení s BLOOD RED THRONE, je díky ex bubeníkovi sice zajímavé, ale se svými bývalými kolegy toho THE SICKENING nemají hudebně příliš společného. Snad jenom určitý tlak, který je patrný z každého tónu.


Pokud by mi dal někdo vybrat mezi recenzovanou kapelou a současnými moderními a technicky „nabušenějšími“ kapelami, volil bych raději THE SICKENING. Jejich tvorba sice nepřináší nic „světovému death metalu“, ale je o to vstřebatelnější a zapamatovatelnější. Z těla opět stékají potůčky krve. Cestu do žlábku, který je na okrajích pitevního stolu, si najdou tak nějak automaticky. Vyndat vnitřnosti, to dneska umí kde jaká lokální kapela, ale pořádně vás vykostit, na to chce už nějaké zkušenosti a znalosti. Nemusíte snad ani studovat na chirurgy, postačí jen pár semestrů na lékařské fakultě, ale věřte mi, že talent pro zohavování hudby se pozná na první pohled. Norové dali jasně najevo, kdo je na jejich území králem. Označkovali si teritorium krutými vyhrávkami, morbidními texty i šíleným vokálem. Mnohé z vás to odradí. Nakonec je to jen dobře, vydrží jen ti nejsilnější a pro ty je také letošní deska určena stejně nejvíce.


THE SICKENING a jejich nová deska připomínají pořádně rozzuřené patology. Riffy, nože, bicí, skalpely, vokál, pily, mají nabroušené v tom nejlepším nožířství. Norská brutal death metalová šlechta čerpala inspiraci pro svoji tvorbu spíše v klasickém období death metalu a tak je jejich nová deska velmi syrová, krutá a krvelačná jako čerstvě rozzuřená šelma. Představte si nějakou kobku, kde se páchají morbidní a nechutné, hudebně zvrácené obřady. Máte dvě možnosti. Buď vás album chytne a smete z povrchu zemského nebo utečete strachem pryč. Přežijí jen ti nejsilnější! Nahrávka má obrovský tlak. Je nekompromisní a plná šílených melodií. Jako člen řádu rychlého kovu smrti jsem navýsost spokojen. Svět je už hodně dlouho špatné místo k žití, ale „Sickness Unfold“ je ještě temnější. Osobně jsem se chytil na tuhle krvavou návnadu během pár prvních tónů a na konci poslechu jsem ležel umlácený v rohu pokoje. Brutal death metalová deska, která vás přitluče na zeď!


Asphyx says:

The new album by THE SICKENING sounds like a group of very angry pathologists. Their riffs, knives, drums, scalpels, vocals and saws had been edged in the best cutlery ever. This Norwegian brutal death metal aristocracy has been taking their inspiration from more classical period of death metal and that´s why their new album is very raw, cruel and sanguinary like a beast. Imagine some kind of a cell where some morbid and nasty musically kinky rituals are done. You have two choices: A) the album would catch you and it would kill you or B) you would run away because you would be scared! Only the strongest will survive. This album has an enormous pressure. It is cruel and full of crazy melodies. As a proud member of the fast deadly metal cult I have to say that I´m satisfied. The world is a very bad place to live, however the “Sickness Unfold” is more dangerous and darker. I actually liked this album with a very few tones and in the end of the listening I was knocked out in the corner of the room. This is a brutal death metal album which would pin you on the wall. 


Seznam skladeb:

1. Sickness Unfold
2. Fixed On Killing
3. Unnamed Horror
4. Throat Hole Ejaculation
5. Lord Of Decay
6. A Mind Deranged
7. Powertool Sodomy
8. Suffer For My Pleasure
9. Consumed By Hate
10. Abort (The Fetus)(Vile Cover)


Čas: 39:21

 

Sestava/band:


Pål "Markspist" Bjerkestrand: Lead Vocals & Guitars Andreas Bruheim: Guitars Neeraj Kasbekar: Bass & Backing Vocals Espen "Beist" Antonsen: Drums


Share this games :

TWITTER