DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 14. prosince 2015

Home » » Minirecenze/minireview - THE DEAD GOATS - Don´t Go In The Tomb (2015)

Minirecenze/minireview - THE DEAD GOATS - Don´t Go In The Tomb (2015)


THE DEAD GOATS - Don´t Go In The Tomb
EP 2015, Arachnophobia Records


"Tak to je Švédsko, přesně podle mého gusta!": prohlásil jeden můj kamarád. Usmál jsem se a prozradil mu, že THE DEAD GOATS to sice opravdu sype ve stylu starého chřestícího death metalu, ale že pocházejí z Polska. Podle mně, spolu s kolegy ULCER asi to nejlepší, co se v téhle zemi poslední roky v tomto stylu urodilo. Inspirace starými GRAVE, DISMEMBER, NIHILIST, ENTRAILS je sice více než patrná, ale vše je zahráno s neskutečným přehledem a drivem. Ano, tady se cítím ve svém živlu. Víka od rakví zase praskají, hroby se otvírají a zombie pořádají ty nejzběsilejší tance. Hudba, složená pro opadávání omítky ze zdí v nějakém podzemním klubu. Všechno je neučesané a bude to lahodit uchu všech, kteří dávno opustili lesklé stránky komerčních metalových časopisů. Tohle je underground, se špinavým (přesto čitelným) zvukem, s klasickými nápady a odhodláním v srdci. Poetika hřbitovních cest o sobě opět dává vědět. A to pěkně hlasitě.

Tři songy pokaždé utečou rychle, jako krev tryskající z proříznuté tepny. Líbí se mi až grindová živelnost, projev opravdu připomíná řvoucí šelmu, která byla dlouho zavřena v podzemní kobce. Hladová, řvoucí, krvelačná. Hydra, rozzuřená až na samou hranu nepříčetnosti. Určitě jste už zažili někdy okamžiky, kdy máte sto chutí něco rozmlátit na maděru. Vezmete sekyrku, jdete do staré kůlny a když odejdete, kůlna už není. Je srovnána se zemí, rozsekaná na malé kousíčky. Adrenalin je vyplaven a vy máte obrovský pocit zadostiučinění. Při poslechu "Don´t Go In The Tomb" zažívám úplně ty samé pocity. 

THE DEAD GOATS hrají na svém novém EP velmi poctivě, krutě, šíleně a zběsile. Novinka je plná severských death metalových melodií a čerstvě otevřených hrobů. Pokud máte rádi starý poctivý smrtící kov, milujete tmu opuštěných hřbitovů a s chutí si zatancujete s nemrtvými, potom jste zde správně. Poláci do toho umí pořádně kopnout! Jsou sehraní jako samotné komando smrti. Nekompromisní, tvrdé a přesto melodické. Takové jsou skladby na "Don´t Go In The Tomb". Doufám, že se brzy dočkáme dlouhohrajícího CD. Takhle nějak si představuji samotnou smrt! Švédský death metalový masakr z Polska, při kterém praskají kosti! Vynikající!



Asphyx says:

THE DEAD GOATS play on their new EP very honest, brutal, and insanely. The news is full of Scandinavian death metal tunes and fresh opened graves. If you like plain old death metal, if you love the darkness of lonely cemeteries and you like dancing with the undead, then you are right here. Poles can really kick in! They're well coordinated as some death squad. Uncompromising, hard, but melodic. Such are the songs on "Do not Go In The Tomb". I hope the long-playing CD is coming soon. This is how I imagine death itself! Swedish death metal massacre from Poland, when the bones are cracking! Excellent!

Share this games :

TWITTER