DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 19. ledna 2016

Home » » Minirecenze/ minireview - CAULDRON - In Ruin (2016)

Minirecenze/ minireview - CAULDRON - In Ruin (2016)


CAULDRON - In Ruin
CD 2016, The End Records

Kanadské heavy retro jako řemen! Pánové ctí klasiku všemi způsoby. Texty o alkoholu, životě a metalu, nekompromisní riffy, přístup podobný jako u kolegů SKULL FIST. Všechno se dá odbýt několika slovy o kopírkách, ale vážení, není to tak úplně pravda. Pokud totiž u muziky hledáte hlavně sílu a energii, tak těch je nové album "In Ruin" doslova plné. Perfektně zpracované vokály, motivy a melodie vytažené odněkud z osmdesátek a hlavně taková ta jiskřivá nálada, dělají z novinky hodně návykovou záležitost. Staré, "vyšeptané" kapely mnohdy tápou a postrádají takový ten vnitřní náboj. CAULDRON ale bojují za práva heavy metalu dál a s obrovskou chutí. Poklekněte a pojďte se spolu s těmihle šílenci pomodlit k dávným bohům. Svět jakoby se nejednou ve spirále zase vrátil do osmdesátých let. Pokud to takhle máte rádi, tak dejte určitě CAULDRON šanci.

Trojice kanadských bojovníků se zaplať Satan vyhnula klasickým klišé a zbytečné pompéznosti. Jejich heavy metal je ohlodaný na kost. Občas mi evokují IRON MAIDEN někdy v období "KIller" (1981), případně maniaky SATAN. Těch vlivů je samozřejmě velké množství, každý si najdete to své, ale já bych spíš hodnotil tuhle desku jako celek. Pokud si totiž jen tak sednete, vložíte CD do přehrávače a osolíte volume, bude vás chvílemi dokonce mrazit. Mě se to alespoň stávalo. A právě ta jemná husí kůže na zádech a zátylku u mě dělá z dobrých desek ty skvělé. CAULDRON jsou jako sen o starých časech, jako mantra odříkávaná od počátků heavy metalu. Pravověrní vědí dávno své a moc dobře chápou, o čem píšu.

"In Ruin" je albem, které je poctou starých heavy metalovým klasikům. Je nahráno s velkým nadhledem, s citlivým přístupem a velkou silou. Já z téhle desky opravdu cítím ducha osmdesátých let. Je po okraj plná zajímavých melodií, skvělých vokálů a jiskřivé nálady. Kanaďané moc dobře vědí, jak nahrát dobrý riff. Nahrávka plyne převážně klidně, ale je velmi přitažlivá a nebál bych se říct i sexy. Takto nějak bych si představoval poctivý a dobře zahraný heavy metal! Perfektní deska! Buďte heavy! Buďte CAULDRON!



Asphyx says:

"In Ruin" is an album that is a tribute to the old heavy metal classics. Recorded with great insight, with a sensitive approach and with great force. I really feel the spirit of the eighties from this album. It's full to the brim of interesting melodies, great vocals and sparkling mood. Canadians know very well how to record some good riff. The recording goes mostly calm but it's very attractive and I'm not afraid to say it's sexy too. This is how I imagine honest and well played heavy metal! Perfect album! Be heavy! Be CAULDRON!

Share this games :

TWITTER