DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 26. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - ACID KING - Middle of Nowhere, Center of Everywhere (2015)

Minirecenze/minireview - ACID KING - Middle of Nowhere, Center of Everywhere (2015)


ACID KING - Middle of Nowhere, Center of Everywhere
CD 2015, Svart Records

Kalifornští doom stoneři ACID KING jsou přesně tou kapelou, které bych si normálně asi moc nevšiml. Oceňuji sice jejich status legendy, dokonce mám i některá jejich alba doma, ale nikdy jsme si napadli do oka natolik, abych je blahořečil. Vždycky jsem je měl zařazené ve škatulce skupin, o kterých vím, pokaždé si jejich novinku poslechnu, pokývám uznale hlavou, párkrát ji proženu ušima a mizím pryč. Letos je to ale jiné. Nevím, jestli je to mou momentální náladou nebo chutí na objevování nových zákoutí hudby, ale padli jsme si do oka jako dva milenci v romantickém seriálu. Nebyla to sice láska na úplně první pohled, ale po nějaké době jsem zjistil, že mám "Middle of Nowhere, Center of Everywhere" natolik usazenou v hlavě, že by bylo dobré o ní napsat také pár slov.

Jestli se rádi ploužíte doomovými chodbami a oceňujete i veškeré pra-základní rockové postupy, myslím, že byste mohli být chyceni jako já. Tahle kapela má v názvu slovo král a nedivím se tomu. Pánům se opět povedlo nahrát desku, která je svým způsobem neskutečně chytlavá. Venku zrovna leje jako z konve, na okap dopadají litry vody a vy máte náladu pod psa. Nos plný rýmy, škrábání v krku. Tohle chce láhev tvrdého alkoholu, několik tablet vitamínů a klid na lůžku. Tvrďáci k doktorům nechodí, my máme radši léčbu hlukem. ACID KING z vás vyženou všechny zlé démony. Hezky pomalu, polehounku, budou vás zaříkávat, očarují vás a nakonec prožijete závěrečnou společnou křeč. 

"Middle of Nowhere, Center of Everywhere" je albem, které na mě působí jako pomalé zaříkávání. Doom stoneroví mágové opět ukazují, že patří k nejlepším kapelám ve svém stylu. Novinka je zákeřná, jako šelma na lovu. Pronikne vám do krve pomalu, otráví vás. Budete hnít zaživa. Naříkat. Zlo přichází nepozorovaně. O to víc krutě a bolestivě udeří. Nálada nové desky je pochmurná, mlhavě bažinatá. Někde uvnitř v každém z nás se ukrývá šílenství. Stejně jako v tomto albu. Nahrávka, která připomíná dunění hromů. Skvěle!



Asphyx says:

"Middle of Nowhere, Center of Everywhere" is an album that reminds slow incantation. Stoner Doom wizards shows again they are one of the best bands in their style. The news is insidious like a predator on the hunting. it will come into your blood slowly, like poisoning. You will rot alive. Moan. Evil comes unseen. It will hit more and more cruel and painful. The mood of the new album is gloomy, like a fog over the swamp. Somewhere inside in every man the madness is hidden. Like in this album. The recording that reminds rumble of thunder. Great!

Share this games :

TWITTER