DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 13. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - CONFRONTATION - Aggregat 4 (2015)

Minirecenze/minireview - CONFRONTATION - Aggregat 4 (2015)


CONFRONTATION - Aggregat 4
CD 2015, Chaos Records


Válka je svinstvem, které provází lidstvo odnepaměti. Vždycky se někde najde nějaký blb, který přesvědčí pár svých kolegů magorů a vydají se bojovat s dalšími tupci. Kapel, které na tohle svinstvo upozorňuje, je velké množství. Některé, jako třeba BOLT THROWER, HAIL OF BULLETS umí navodit atmosféru bojiště tak dokonale, že si opravdu přijdete, jako byste vše zažívali na vlastní kůži. Pak jsou stovky dalších, které se o to pokoušejí. Některým se to povede. CONFRONTATION jsou dva holandští nadšenci do historie. Určitě znáte takové ty "blázny", co se převlékají do dobových uniforem a přehlídka je pro ně největším uspokojením. Tak takoví pánové nejsou. Berou si spíš z Druhé světové války různé technické detaily a pomocí klasického death doomu je přetvářejí v hudbu.

Skladby jsou na "Aggregat 4" opravdu dlouhé, ale přesto záživné. Kapele rozhodně nechybí dobré nápady. V některých momentech mi sice přijde, že se s hudbou trošku perou a nevědí jak dál, ale jako celek je novinka velmi dobře poslouchatelná. Nejsem militarista, ani vyložený milovník dokumentů o světových válkách, ale když se nějaký povede, podívám se na něj rád. S "Aggregat 4" je to hodně podobné. Na poslech musím mít náladu. Když se ale dostaví, jsem schopen přehrávat novinku dlouhé hodiny. Postupně u mě uzrává, zapadá do sebe navzájem a je mi plnohodnotnou kulisou pro nějakou další činnost. A to myslím rozhodně není málo.

Death doomoví CONFRONTATION letos vydávají desku, která je doslova napěchovaná válkou. Pánové moc dobře ví, jak zprostředkovat pomocí hudby, atmosféru Druhé světová války. Melodie jsou zde hodně studené, často drásají a bolí. Pokud máte rádi "válečný death metal", myslím, že budete spokojeni jako já. Není to sice nic nového, ani převratného, ale album je nahráno poctivě a dobře se poslouchá. Proti provedení nemám žádných námitek. Některé nápady jsou sice občas trošku stereotypní, ale to mi nijak nevadí. Studená doom death metalová deska, která vás přenese na samotné bojiště!



Asphyx says:


Death dom CONFRONTATION published their new album this year which is literally full of war. These gentlemen knows exactly how to convey the World War II atmosphere through music. The melodies are very cold, they lacerate sometimes and hurt. If you like “war death metal” I think you will be happy as I am. This is nothing special or revolutionary, however this album is very honest and very easy to listen. I don´t have any technical objections. Some ideas are little bit stereotypical but I don´t really mind. The cold doom death metal album which would bring you to the battle field itself!

http://confrontationhm2.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/confrontationhm2
https://www.facebook.com/chaosrecords/
Share this games :

TWITTER