DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 8. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - GRUNT - Codex Bizarre (2015)

Minirecenze/minireview - GRUNT - Codex Bizarre (2015)


GRUNT - Codex Bizarre
CD 2015, Bizarre Leprous Production

Death a grind a tentokrát ještě navíc latex. To jsou GRUNT. Maniaci, kteří vydali letos již své druhé dlouhohrající album. Hudba se ale otírá i o záležitosti, které asi ortodoxní fanoušci nebudou vyhledávat. Do již zmiňované klasiky jsou totiž občas vkládány i elektro prvky. Dočkáme se dokonce blackových skřehotavých hlasů a tak máme před sebou najednou album, které je svým způsobem velmi pestré. Desce díky některým klasickým postupům pořád nechybí určitá zemitost, ale ta je jen jakoby vzdálená. Hlavní věc, na kterou jsem se musel během poslechu soustředit, tak je absolutně masakrující zvuk. Všechno náležitě řeže, hlas je goreově odporný, přesně jak to má být.

Nenechte se proto zbytečně odradit poměrně legrační image kapely, i když ta má také něco do sebe. Hlavní slovo tady má hudba, která je opravdu zajímavá. Nikdy bych neřekl, že se budu podobnými věcmi zaobírat s takovou chutí. Přijde mi, že do sebe všechno neskutečně zapadá. Připomíná mi to jeden film, kde někdo rozsekal svoji oběť na malé kousky a pak se ji pokoušel pomalu sestavit dohromady. GRUNT působí na novince hodně podobně. Dokonce ani vkusně vložená elektronika vůbec neruší, naopak, celé nahrávce dodává další rozměr. Atmosféra je tady opravdu hodně temná a neutěšená. Dokonce mi ani nevadí, že je album (v rámci stylu) hodně dlouhé. Nenudím se, tak co.

GRUNT letos přicházejí se svým atmosférickým gore grind deathem pevně rozhodnuti zničit tento svět. Mám takový pocit, že když budu jejich novinku poslouchat ještě chvilku, tak se jim to opravdu povede. Skladby neskutečně kopou, hlas je mocný a zákeřný. Album je opravdu pestré, zajímavé a hrozně mě ho baví poslouchat. Připadám si jako zavřený ve staré tovární hale, svázaný a mučený dalšími a dalšími riffy. Perfektní je zvuk i grafická stránka CD. Pokud máte rádi lehké experimenty a pořádný nářez, myslím, že si budete užívat jako já. Pestré, ostré a nechutné death grindové album, které se vám zaryje pořádně pod kůži! Velmi dobře!



Asphyx says:

GRUNT published an atmospheric gore grind death album and they are ready to ruin the world. If I keep listening to it I think it would happen. These songs kick you amazingly, the voice is powerful and cruel. The album is very colorful, interesting and I enjoy it so much. I feel like being locked in an old factory hall, tied up and agonized by more and more riffs. A perfect sound and graphic side of the CD. If you like light experiments and a big canning I think you will be as happy as I am. Colorful, sharp and disgusting death grind album which would go under your skin! Very good!

Share this games :

TWITTER