DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 12. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - INNER SANCTUM - Legions Awake (2015)

Minirecenze/minireview - INNER SANCTUM - Legions Awake (2015)


INNER SANCTUM - Legions Awake 
CD 2015, vlastní vydání

Thrash metal z Indie není zrovna častým hostem v mém přehrávači. A když už, tak spíš jen v podobě několika poslechů na internetu. S INNER SANCTUM je to jiné. Zaujali mě. Respektive, rovnou rozsekali, nakopali mi zadnici. Album, prvotinu s tajemnou aurou, zdobí zvláštní, zajímavý obal. Dal jsem si ho na obrazovku svého počítače, vložil CD do slotu hi-fi věže a vyvalila se na mě absolutní smršť thrashe a deathu (občas lehce i blacku). Chvilku si tak sedím, nejdříve si říkám něco o tom, že podobný old schoolový přístup by mi mohl dělat dobře. Po nějaké době se tak opravdu stane a já najednou dostávám na novinku "Legions Awake" čím dál tím větší chuť. Líbí se mi zvuk, který není zbytečně nahlas, je špinavý a zároveň dobře čitelný. Když potom do jednotlivých skladeb začnou pánové sázet chladnější melodie, automaticky si podupávám a přidávám hlasitost. Tahle kapela si to u mě poctivě oddřela. Přesvědčila mě, dokázala zaujmout. 

Vidím před sebou mrtvá těla, plovoucí na hladině nekonečné řeky. Jsem metalovým turistou, který právě pro sebe objevil zajímavý a neotřelý kout světa. Zpěvák vypráví nekonečné příběhy o chaosu. Jeho hlas nijak nebolí, spíš dovozuje atmosféru totálního zmaru. Z hudby zde cítím nekonečný neklid. Skladby jsou velmi zajímavé, poslouchají se tak nějak samy od sebe a já si stokrát pořád dokola říkám, že se ani nedivím kladným recenzím všude po světě. Přitom, nápady nejsou zrovna z nijak progresivních. Nedovedu to vlastně ani nijak popsat, ale přijde mi, že obzvlášť klidnější, uvolňující pasáže jsou velmi dobře zapamatovatelné a jsou právě tím, co dělá tuhle smečku zvláštně originální. INNER SANCTUM si pohrávají z různými typy nálad, rozmačkají vás, rozsekají, potom znenadání uvedou do síně plné napětí. Deska mi tak přijde neskutečně pestrá a zajímavá. 

Má slova potvrzují i hosté, kteří se na desce objevili. Není to nikdo menší, než James Murphy (DEATH, OBITUARY, TESTAMENT), Christopher Amott (ex- ARCH ENEMY) i Daniel Mongrain (MARTYR, VOIVOD, ex- GORGUTS, ex- CRYPTOPSY), kteří přispěli svými sóly v několika skladbách.

Indičtí INNER SANCTUM vydali vynikající album. Je plné pravého starého thrashe, deathu a zvláštní aury, která se vznáší nad jednotlivými skladbami, jako sup nad mršinou. Je to právě smutná nálada, určité jiskření, které dělají tuhle nahrávku výjimečnou. Riffy jsou zde velmi ostré, inteligentní, hlas mocný a celková atmosféra připomíná smrt v očích vyděšené oběti. Doslova mě fascinuje fellling a drive, které nahrávka má. Jsem zcela ztracený a při poslechu si se mnou kapela dělá co chce. Můžete mi někdo říct, proč mi byl dodnes tento klenot ukryt? Jestli má být tohle první album, jsem zvědavý, co přijde příště? Absolutní dokonalost? Novinka je pečlivě vybroušeným thrashovým drahokamem! INNER SANCTUM se povedlo na svoji desku přenést věčnost! Vynikající album! Doporučuji všem, kdo milují tmu!



Inner Sanctum

Album Track list: 
1. Incipiens 01:54
2. Wake of Destruction 04:28
3. Reflections of the Past 04:36
4. Realms of Oblivion 03:39
5. Legions Awake 04:34
6. Tainted Soils 04:36
7. March of the Wounded 05:48
8. Existence Denied (with Guest Solos) 05:48
9. Guardian 05:18


Album Line-up: 
Gaurav Basu - Vocals (also the artist)
Chintan Chinnappa - Guitar
Suraj Gulvady - Guitar
Narayan Shrouthy - Bass
Abhinav Yogesh - Drums


Asphyx says:

Indian INNER SANCTUM released an excellent album. It is full of real old thrash, death metal and some special aura that hovering over the individual songs like a vulture over carcass. It's just the sad mood, certain spark that are making this record special. Riffs are very sharp, intelligent, powerful voice and the atmosphere reminds death in the eyes of the terrified victim. I'm really fascinating by feeling and drive, which this recording has. I'm completely lost and when listening, the band makes with me what it wants. Can anyone tell me why was this band hidden for me? If this is the first album, I wonder what will come next? Absolute perfection? News is carefully refined thrash gemINNER SANCTUM managed to give eternity on their record! Excellent album! I recommend to all who love the darkness!

Share this games :

TWITTER