DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 26. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - LEGION - Let Them Hate Us... (2015)

Minirecenze/minireview - LEGION - Let Them Hate Us... (2015)


LEGION - Let Them Hate Us...
EP 2015, vlastní vydání

Dostalo se mi do ruky poslední EP české death metalové legie LEGION. Vložil jsem CD se čtveřicí songů do přehrávače a do mého pokoje se začalo vkrádat zlo. Nesvatá trojice skladeb je zbrusu nová a přidán je velmi slušně zahraný cover od slavných EMPEROR. Je slyšet, že si kapela na všem dala záležet. Přesto bych měl několik málo doporučení do budoucna. První připomínka je k nevýraznému zvuku. Nebo spíš jinak. Je dobrý, slušný, klasický. A s tím mám trošku problém. V dnešní době nadprodukce je nutné, aby se smečka snažila znít alespoň jinak než stovky ostatních. To se bohužel LEGION zatím nepovedlo.

Další, neméně důležitý poznatek bych měl k nápadům. Na téhle smečce je hodně znát, že už má něco za sebou, bezesporu patří k tomu lepšímu, co je možné v našich luzích v death metalu slyšet a vidět (na živo to kope opravdu pěkně). Jenže mě přijdou všechny tři nové záseky si navzájem velmi podobné. Dokonce i zpěvák v nich má skoro stejný výraz. Cítím z tvorby LEGION snahu o blackové ušpinění, stejně tak jak to dělají ve své tvorbě polští BEHEMOTH, HATE, ale i třeba norští  BLOOD RED THRONE. Neberu to jako nějakou závadu, přesto to občas až moc bije do očí. Přes všechno tohle moje nevrlé prskání ale považuji EP "Let Them Hate Us.." za zdařilé. Zaplať Satan za každou death metalovou kapelu, která umí hrát. Jenže jak známo, nutno hodnotit v kontextu minimálně Evropy a v tomto ohledu LEGION ještě trošku zaostávají. 

ukázky zde/ teaser here:
http://bandzone.cz/legion

"Let Them Hate Us..." je albem, které se z větší části povedlo. Osobně bych měl sice několik připomínek ke zvuku a provedení, ale jako celek považuji EP za povedené. LEGION jsou death metalová smečka, která na vás zaútočí jako krvavá šelma. Občas sice kousne vedle, ale bolet vás to rozhodně bude! Kombinovány jsou zde klasické death metalové postupy s blackovou špinavostí. Pokud bych měl hodnotit počtem procent, dal bych s chutí sedmdesát. Novinka není vůbec špatným albem, jen by chtěla ještě trošku doladit. Černý death metal z České republiky, po kterém zůstane jen spálená země.

Asphyx says:

"Let Them Hate Us ..." is an album that is success from the bigger part. Personally I have a few comments to the sound and performance, but as a whole I find the EP well-done. LEGION are death metal pack, which will attack you like a bloody beast. It might sometimes bite beside, but it will hurt you definitely! There are combined the classic death metal with black metal dirty procedures. If I should evaluete by a percentage, I would give  seventy per-cent. Novelty isn't a bad album, but it needs a bit more fine-tuning. Black death metal from Czech Republic, which will leave burnt earth only.

Share this games :

TWITTER