DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 15. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - MASTICATION OF BRUTALITY UNCONTROLLED - Preemptive Space Warfare (2015)

Minirecenze/minireview - MASTICATION OF BRUTALITY UNCONTROLLED - Preemptive Space Warfare (2015)



MASTICATION OF BRUTALITY UNCONTROLLED - Preemptive Space Warfare
CD 2015, Rotten Roll Rex


Nebudeme si nic nalhávat, prožíváme právě dobu plnou extrémů. Lidé jsou na tom asi moc dobře, proto hledají stále adrenalinovější úniky před "nudnou" realitou. Často volí nebezpečné sporty, hledají útěchu ve vírách všeho druhu a mnohdy jejich ucho spočine i u extrémní muziky. Celkem mě poslední dobou překvapuje obrovské množství různých brutálních slammových kapel. Většinou mají dlouhý název skupiny a krátké jméno desky. Jejich obaly mají co do činění s ničením, novými technologiemi a jejich využitím při zabíjení. MASTICATION OF BRUTALITY UNCONTROLLED jsou přesně tou smečkou, která plně splňuje tyto předpoklady. Hudebně je to jednoduché, ale o to víc to vynikne naživo. A jak známo, lidé se chtějí hlavně bavit. Budiž jim přáno.

Přiznám se, tentokrát raději bez mučení, že tohle je už extrém i na mě. Ta kombinace brutalu, grindu, slamu, deathcore sice může perfektně fungovat jako restart informacemi zanesených mozků, ale pro soukromý poslech volím raději jinou hudbu. Mě ani tak nevadí, že je to celé jednoduché, prvoplánové, spíš mi je na obtíž monotónnost a stereotyp, který se do společných setkání vkrádá snad od prvního songu. V rámci stylu to asi není špatné, jen mám problém poslední dobou nějak odlišit, co je ještě chutné a co už nikoliv. Vlastně to ničemu nevadí, tohle je přesně ten druh hudby, který je určen pro ortodoxní fanoušky stylu. Můj názor na tom nic nezmění. Nutno ale kapele přiznat snahu, dobrý zvuk, zajímavý obal i preciznost, s jakou se nám rozhodli zničit chuť k nedělnímu obědu. Práce byla odvedena velmi dobře, s nadšením pro houpavé rytmy. Víc vlastně ani dodávat netřeba, stačí si poslechnout ukázky.

MASTICATION OF BRUTALITY UNCONTROLLED jsou další kapelou v řadě, hrající extrémní brutal death metal, grind, slam. Jejich tvorba je určena pro všechny extrémní nadšence, pro milovníky mokvajícího masa i zabíjení hudbou. Novinka je hodně šílená, má dobrý zvuk a spoustu nápadů. Bohužel je také poměrně nezáživná. Pro poslech musíte být opravdu jen fanoušek stylu. Jinak budete šokováni, rozsekáni a zakopáni za nejbližším stromem. Chybí mi větší pestrost. Její nedostatek je ale nahrazen energií a šílenstvím. Album je hodně ostré, nekompromisní a rozseká vás na malé kousky. Budete mít co dělat, abyste se z toho vzpamatovali. Německý brutální masakr, který vás přenese na samotná jatka!




Asphyx says:

MASTICATION OF BRUTALITY UNCONTROLLED is the next band in line which plays extreme brutal death metal, grind and slam. Their music is for every extreme fans, for those who love weeping meat or killing with music. This new album is very crazy, it has good sound and a lot of ideas. Unfortunately, it is a little bit boring. If you want to listen to it you should be a real fan of this kind of music. Otherwise you will be shocked, chopped and buried behind the closest tree. For me there is not enough colorfulness. It´s defects are replaced by energy and craziness. The album is very sharp, uncompromised and it will chop you on small pieces. You will have to do a lot to make yourself to get over it. The German brutal massacre which will bring you on slaughter house itself. 


Share this games :

TWITTER