DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 22. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - RAGE - My Way (2016)

Minirecenze/minireview - RAGE - My Way (2016)


RAGE - My Way
EP 2016, Nuclear Blast Records


Jedna z mých asi nejoblíbenějších power speed metalových kapel si prošla velmi těžkým obdobím. Odchod mého oblíbence Victora Smolskeho, ohlášený rozpad, znovuzrození, různá tisková prohlášení, člověk to ani nestíhal všechno vstřebat. A jakže z toho všeho nová trojice ve složení Peter Wagner - basa, zpěv, Vassilios Maniatopoulos - bicí, zpěv, Marcos Rodrigues - kytara, zpěv, vybruslila? Řekl bych, že se ctí, ale přesto velmi obyčejně. Doby, kdy mě jednotlivé skladby doslova řezaly do uší, skákal jsem pod pódiem radostí a opíjel se jejich melodiemi, se zdají být pryč. Ještě tomu moc nevěřím, přeci jen, jedná se jen o takovou ochutnávku, nic zásadního, ale pokud chtějí pánové pokračovat podobným plytkým způsobem, asi mi v budoucnu moc radosti dělat nebudou.

Největší problém vidím v tom, že kapela ztratila schopnost napsat dobrý song. Z kdysi ostrých hochů jsou stárnoucí páprdové, kteří bohužel neunesli dobu a zmítají se někde v oblastech, kde se pohybují stovky dalších skupin. Nejsou najednou ničím výjimeční, pro mě ani zajímaví. Chybí mi takové to jiskření, náboj, který jsem dříve zažíval snad pokaždé. RAGE ztratili to nejdůležitější, co u kapel oceňuji. Vzájemnou chemii, alespoň slušné nápady. Pevně doufám, že se vzpamatují a zase nám nakopou pořádně pozadí, ale na rovinu, příliš tomu už nevěřím. Škoda.

"Black in Mind" a "Sent By the Devil" jsou znovu nahrané songy, "Apuesto a ganar" je španělská verze "My Way".

Nové EP "My Way" v nové sestavě, se RAGE vyloženě nepovedlo. Obyčejné, tuctové riffy, refrény jako od nějaké lokální kapely. Bohužel, musím konstatovat, že do tvorby mé kdysi velmi oblíbené kapely se vkrádá nuda a stereotyp. Chybí nějaký výrazný, zapamatovatelný riff, nějaký motiv, který by mě rozsekal. Produkce je nevýrazná, zvuk nebolí, nějak netuším, jakým směrem se to Němci chtějí vydat. Pevně doufám, že další album bude o hodně lepší. EP "My Way" mi přijde úplně zbytečnou deskou, nahranou z povinnosti. Nebolí, nedrásá, neseká, je jen obyčejná a průměrná. Nic víc. 



Asphyx says:


The new EP "My Way" from RAGE in new lineup wasn't really a success. Ordinary riffs, choruses as from some local band. Unfortunately, I must say that there is creeping boredom and stereotype  in the work of my once very popular band. I'm missing some distinctive, memorable riff, some theme that would cut me. The production is dull, the sound doesn't hurt, I don't know what direction Germans want to go. I sincerely hope that the next album will be much better. EP "My Way" seems to be useless album, recorded from duty. It doesn't hurt, doesn't skratch, doesn't mow, it's just ordinary and average. Nothing more.

https://www.facebook.com/RageOfficialBand
http://www.rage-official.com/
http://www.nuclearblast.de/en/shop/index.html
Share this games :

TWITTER