DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 27. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - SERPENTSPIRE - The Cosmic Throne (2015)

Minirecenze/minireview - SERPENTSPIRE - The Cosmic Throne (2015)


SERPENTSPIRE - The Cosmic Throne
CD 2015, vlastní vydání

Člověk si tak brouzdá po internetu, diskutuje se svými oblíbenými kapelami, podporuje smečky, o kterých si myslí, že stojí za to. Chodí mi stovky emailů denně se žádostmi o recenze. Nejtěžší bývá všechno přefiltrovat a pak pečlivě vybrat ty, o kterých chci dát vědět. Někdy mě zaujme obal, jindy třeba jen zmínka v nějaké recenzi. Je to různé. Proč mě zaujali američtí techničtí death metalisté SERPENTSPIRE vlastně ani nevím. Zpočátku se mi nelíbilo vůbec nic. Obal mi přišel přeplácaný, hudba nevýrazná a hlas nijaký. Jenže jsem jednou zcela náhodou zapomněl jejich desku nechat hrát, když jsem odešel něco řešit do vedlejšího pokoje. Zajímavé bylo, že najednou vše znělo perfektně. Možná za to mohl zvuk, přelomený přes chodbu, nevím. Vrátil jsem se a náhle zjistil, že mě nahrávka, i přesto, že se jedná o prvotinu, baví poslouchat. Zaměřil jsem se na ni tedy pečlivěji a po čase zjistil, že se jedná o velmi propracované a příjemně zahrané album.

Mnozí dnešní "moderní" death metalisté se zhlédli v komplikovaných postupech, nepropustných melodiích a šílených bicích. SERPENTSPIRE nejsou výjimkou. V současnosti se jedná sice o takové klasické technicko brutální album s oblíbenými texty o sci-fi, ale podle mě má tahle kapela v sobě něco navíc, kus něčeho zajímavého. Nedovedu to úplně přesně vyjádřit, ale pocitově mě baví se proplétat vesmírem spolu s těmito nadšenými Američany. Stylově zde nalezneme odkazy jak na DEEDS OF FLESH, SUFFOCATION, GORGUTS, OBSCURA, tak třeba temnější IMMOLATION. Pánové si neberou servítky, klidně do skladby hodí absolutně disharmonický riff nebo nepřátelský skřehot. Ten mix, který se zde nalézá, je opravdu hodně pestrý a spoustě lidem se bude zdát nejdříve asi i nepřehledný, ale s tím se musí každý poprat sám. Není to muzika pro slečinky, ale pro přemýšlivé a trpělivé jedince.

SERPENTSPIRE letos vydali album, které je plné komplikovaných, složitých melodií. Jejich death metal je velmi propracovaný a nepostrádá tolik důležitou energii i tlak. Zaujalo mě nasazení a temná nálada, která je na album cítit na každém kroku. Poslech jsem si sice užil až po nějaké době, ale byl o to intenzivnější. Připadám si jako kapitán vesmírné lodi, který bojuje s mimozemšťany. Smrt je tak blízko. Povedené technické death metalové album. Těším se na dlouhohrající desku!




Asphyx says:


SERPENTSPIRE has launched this album which is full of complicated melodies. Their death metal is very worked out and it doesn´t miss any important energy or pressure. I liked the appointment and the dark mood which you can feel with every single step you take with this album. I enjoyed this album after a few listens, however the experience was very strong. I feel like an captain of a space ship who fights aliens. Death is very close. This album is good technical death metal album. I´m looking forward for the long play album!

Share this games :

TWITTER