DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 4. ledna 2016

Home » » Minirecenze/minireview - SWARMING - Cacophony of Ripping Flesh (2015)

Minirecenze/minireview - SWARMING - Cacophony of Ripping Flesh (2015)


SWARMING - Cacophony of Ripping Flesh
compilation 2015, Dead Beat Media


Pekelné zvony zase zní! Hlasitě, mocně, šíleně. Během své death metalové archeologické práce jsem mnohdy uléhal do postele s pocitem, že noční můry musí přijít každou chvíli. Usínal jsem s očima otevřenýma, s nehty zarytými do dlaní. Někdy v těch momentech, mezi bděním a říší krále Hypnose, začínaly ožívat obrazy dávno mrtvých členů řádu smrtícího kovu. V erbu měli nemrtví vždy kladivo, lebku a zahnívající krev. SWARMING, projekt Lasse Pyykka (Hooded Menace, ex-Acid Witch) a Roggy Johanssona  (Paganizer, Putrevore, Megascavenger, Humanity Delete) pozvedl vlajku smrti hrdě a se zkušenostmi v žilách. Oba pánové jsou dnes již legendami a udělali si společnými skladbami pěkně morbidní radost. Kombinace ledových motivů, mrznoucích riffů a nezaměnitelného Roggova chrapláku, je přesně tou věcí, která dělá z dobrých desek ty vynikající. Myslím, že zrovna tahle kompilace plesnivých songů bude dělat dobře snad každému, kdo alespoň na chvilku pootevřel bránu do samotného pekla.

Zahalte své tváře do kápí, vezměte si krumpáč, lopatu i odhodlání a pojďte se spolu s dnešní muzikou ponořit do zmrzlé země místního hřbitova. Vykopejme z tvrdé půdy reálný, poctivý a seversky znějící death metal, oklepejme hlínu z ostří nástrojů. Poklekněme a modleme se k záhrobí. Skladby mají velmi hutný, drásající spodek a jsou opentleny až hororovými melodiemi. Smrt čeká někdy za každým rohem. S touto deskou je to hodně podobné. Songy jsou velmi chytlavé, kompilace je opravdu dobře poskládaná, vše hezky graduje, plazí se jako had, o kterém víte, že vás každou chvíli musí uštknout. Náhrobky, pokryté jemnou pavučinou mrazu, pečlivě uhrabané cestičky mezi hroby, zetlelé listí, šustící ve větru. Devadesátá death metalová léta opět ožívají. Krutě a silně!

Death metalová kompilace od severských SWARMING je ozvěnou, znějící ze samotného záhrobí. Album je to poctivé, reálné, zahnívající a plné reálného a poctivého smrtícího kovu. Jednotlivé skladby jsou smutné, studeně návykové a skvěle se hodí k návštěvám hřbitovů. Doporučuji nahrávku poslouchat po zhlédnutí nějakého dobrého hororu, atmosféra opuštěných hrobů pak vynikne o mnoho lépe. Kapele se povedlo přesně vystihnout náladu starých kobek, čerstvě otevřených rakví i všude přítomné smrti. Nápady sice nejsou nijak nové, ani převratné, ale jako celek zní album velmi maniakálně. Zlo zase jednou zvítězilo nad dobrem a nakopalo nám všem zadky. Reálný death metal, který exhumuje staré rozpadající se kosti! Krutě, ostře a studeně! 




Track list: 

1.    The Hideous Incantation         
2.    Reeking of the Bowels         
3.    It Came from the Graveyard         
4.    Hacksaw Holiday         
5.    Feasting on Drowned Flesh         
6.    Amputation Frenzy         
7.    Convulsing into Eternal Doom         
8.    Premature Embalming

Album Line-up: 

Lasse Pyykko - Guitars, Bass, Drums (Hooded Menace, ex-Acid Witch
Rogga Johansson - Vocals, Guitars (Paganizer, Putrevore, Megascavenger, Humanity Delete)

Asphyx says:

Death metal compilation from Nordic SWARMING is an echo, sounding from beyond itself. The album is honest, realistic, rotten and full of real and honest deadly metal. Individual songs are sad, cold addictive and they're great for visits of cemeteries. I recommend to listen to the recording after watching some good horror movie, the atmosphere of abandoned graves will be much better. The band managed to express the mood of the old tombsfreshly opened coffins and ever-present death. Although the ideas aren't new or revolutionarythe whole album sounds very maniacally. Evil has triumphed once again over the good and it kicked our ass. The real death metal, that exhumes old decaying bones! Cruel, sharp and cold!

Share this games :

TWITTER