DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 14. ledna 2016

Home » » Recenze/review - TERRÖRHAMMER – Under the Unholy Command (2015)

Recenze/review - TERRÖRHAMMER – Under the Unholy Command (2015)


TERRÖRHAMMER – Under the Unholy Command
CD 2015, Deathrune Records

Obuj si pořádný boty, dneska se budeme po kolena brodit ve starých kostech“: řekl mi kamarád, nasadil si na uši sluchátka a odešel s lopatou rovnou na hřbitov. Kopnul jsem do vrtule a šel za ním. Přehrabovali jsme se v těch ostatcích už dvě hodiny, když jsem koutkem oka zpozoroval, že kolega si podupává nohou, sem tam, aby ho nikdo neviděl, také hodí svojí hřívou do epileptického záchvatu. Konečně svačina, usedáme na nahnutou mramorovou desku s hodně starým nápisem a já se ho ptám, cože to poslouchá? Otevírá si lahev vychlazeného piva, krká do ticha hřbitovních zdí a pronáší památnou větu: „Poslechni si nový TERRÖRHAMMER a utrhne ti to prdel, kamaráde!“ Půjčuje mi přehrávač a já ten den překonávám pracovní rekord měsíce. Exhumovány jsou všechny otevřené hroby, kosti naloženy do pytlů a odvezeny neznámo kam. Z tohoto odpoledne mi zůstává, mimo namožených zad a mozolů na rukou, ještě jeden zážitek. Prokleli mě staroškolští maniaci TERRÖRHAMMER.

Do uší mi zní kombinace plesnivých postupů, vzatých snad někde u starých VENOM, MOTORHEAD, HELLHAMMER, DARKTHRONE, AURA NOIR. Přidáno je navrch několik kilo odhodlání, špíny, speed metalu a thrashe. Muzika je to samozřejmě poměrně jednoduchá, svým způsobem ničím výjímečná, ale šíleně chytlavá a nakažlivá. Je to parní válec, který zrovna vjel do skupinky pařících lidí. Odsýpá to velmi pěkně, to vám tedy povím. Songy jsou pro mě hrozně návykové. Některé pasáže mi vypálily do mozku natolik hluboké drážky, že jsem „donucen“ si je neustále prozpěvovat. Je to muzika pro nás, postarší maniaky, kteří ještě nezapomněli na to, že pořádný underground by měl mít taky nějaké melodie, mělo by být slyšet praskání suchých kostí a do těla by se vám měl dostat chlad. Mám najednou obrovskou chuť na pivo, na setkání s podobně naladěnými kamarády a na pořádnou pařbu. Nic neřešit, jen kývat hlavou, rozpustit vlasy a pohladit svoji holku hezky po stehně. Jako poctivý archivář podobné hudby mohu přísahat s useknutými prsty na to, že tady se hraje opravdu poctivě, s nadšením a perfektní znalostí opuštěných hřbitovů.


Kolem mně se plouží další a další temné postavy. Povstaly z čerstvě otevřených hrobů. Dávají se trhanými pohyby do tance. Co na tom, že jim odpadávají kousky zahnilého masa, co na tom, že jejich kroky by v tanečních soutěžích neobstály. O to tady ani nejde. Všechny zombie ožily, aby vzdaly spolu se mnou a s TERRÖRHAMMER poctu starým pořádkům v hudbě. Přelom osmdesátých a devadesátých let je pro nás nekonečnou studnicí, ještě nepoznamenanou moderními postupy a produkcí. Je zcela jasné, že je to absolutní retro pro starý fotry, kteří se slzou v oku občas rádi zavzpomínají na doby, kdy ještě lidi chodili na podobnou hudbu v nekonečných zástupech a nezmítalo se pod pódiem jen pár pozůstalých. Věrni jsme a věrni zůstaneme! Přísaháme spolu s ostatními, já přidávám volume v přehrávači a nad náhrobky se vznáší prašivina z „Under the Unholy Command“. Leze na mě nostalgie a posílám mezi ostatní jedno obrovské FUCK OFF!



Under the Unholy Command“ je nahrávkou, u které budete mít obrovskou chuť si otevřít pivo a čerstvý hrob. TERRÖRHAMMER se povedlo oživit metalové duchy z osmdesátých a devadesátých let. Pánové hrají velmi rychle, špinavě a s obrovskou chutí na čerstvou krev. Kombinace plesnivého thrashe, blacku a death metalu mi připomíná návštěvu nějaké obrovské kostnice. U zdí jsou vyrovnány hromady lebek a kapela je drtí svými riffy na jemný prach. Takhle nějak si představuji skvělé album, které vzdává poctu starým legendárním kapelám. Srbské záhrobní komando je jako rozjetý vlak. Ničí vše živé i neživé a zůstává po něm jenom spoušť. Vyhlaste poplach! Zombie vylézají z hrobů a začínají tančit s námi! Nemá cenu dál nic řešit, dneska bude dlouhá noc! Skvělá black/thrash/speed metalová deska, který vám otevře staré rány! Old school metal forever! Kult!

Asphyx says:

"Under the Unholy Command" is a record that you'll have a huge appetite to open some beer and a fresh grave by. TERRÖRHAMMER managed to revive the spirits of metal from the eighties and nineties. Gentlemen play very fast, dirty and with a big appetite for fresh blood. The combination of moldy thrash, black and death metal reminds me of visiting some huge ossuary. There are  piles of skulls round the walls and the band's crushing  them with their riffs to the fine dust. This is how I imagine a great album that pays tribute to old legendary bands. Serbian commando from the other worlsd is like a train setting in motion. They destroy everything animate and inanimate, and it stays havoc only. Raise alarm! Zombies are creeping from their graves and begin to dance with us! There is nothing to solve today, it will be long night! Great black/thrash/speed metal album, which opens up old wounds! Old school metal forever! Cult!


Seznam skladeb:

1. Catacombs of Pandaemonium…
2. Necro Speed Megalomania
3. Final Opression
4. Blood for the Countess
5. Hell Commando
6. Dawn of the Pentagram
7. Graveyard Witch
8. Atomic Overload
9. Church of Sodomy


Čas: 35:20

Sestava/band:



Pentagramator – Vocals / Guitars
B.B.K. Necro Doctor – Bass
Butcher – Drums


Share this games :

TWITTER