DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 21. ledna 2016

Home » » Recenze/review - DEMIURGON – Above the Unworthy (2015)

Recenze/review - DEMIURGON – Above the Unworthy (2015)


DEMIURGON – Above the Unworthy
CD 2015, Ungodly Ruins Productions

Tuhle se mi zdál sen. Všechno se mi v něm pomotalo dohromady. Bylo to šílené. Procházel jsem v něm vesnicí, někde v italských horách a byl fotografem. Všude kolem se povalovaly mrtvoly. Nějaká gerila pravděpodobně uskutečnila návštěvu a zničila vše kolem. Všechno bylo hodně živé, dokonce jsem cítil zápach rozkládajících se těl. Zvracel jsem. Nakonec se přede mnou zjevil malý, za jiných okolností krásný kostelík a sevřelo se mi srdce. Jakoby mi něco říkalo, že tam nemám chodit. Jenže lidská zvědavost je nekonečná. Stejně jako bolest. Pomalu jsem otevřel dveře a nad krásně vyřezávaným oltářem jsem visel já samotný, ukřižovaný, rozřezaný. Do hlavy mi pronikl nějaký hrozně nepříjemný zvuk a probudil jsem se. Ten sen se mi několikrát vrátil. Pokaždé ještě o kousek živější a uvěřitelnější.

Novinka a prvotina italských death metalistů je také takovým výletem do míst, kde se stalo nějaké hodně ošklivé zlo. Je svým způsobem technická, zároveň temná a nebál bych se říct i vcelku zajímavá. Jsem hodně pocitový posluchač, který už si ve svém věku vybírá opravdu jen to, co se mu líbí a co mu dělá dobře. DEMIURGON patří někam mezi skupinu smeček, které mě svoji tvorbou rozhodně neurazí, dokonce bych byl i docela zvědavý, jak znějí naživo, ale jinak mě nechávají poměrně chladným. Na první poslech je všechno v nejlepším pořádku, skladby hezky odsýpají, jsou hezky brutální, rychlé, nekompromisní. Pro mě ale bohužel postrádají kousek něčeho navíc. Zrovna nad touhle partou jsem docela dost dlouho přemýšlel a nakonec jsem na to vlastně ani nepřišel. Album je po technické stránce velmi dobře zahrané, hezky odsýpá. Jen mu chybí takový ten kousek zajímavosti navíc. Jakoby pánové hráli trošku nezúčastněně, chladně. Skladby pro mě postrádají živočišnost.


Pokud bychom chtěli tvorbu těchto Italů k někomu připodobnit, museli bychom hledat někde v amerických smrtících vodách. Je zde něco málo techniky SUFFOCATION, kousek temnoty IMMOLATION, ale nahrávka postrádá větší tlak, čitelnost a vyzrálost. Je to masakr a troufám si tvrdit, že hodně dobrý, ale pořád tomu něco chybí. Dovedl bych si zkrátka představit, že budou songy důraznější. Takhle mi splývají v jeden hodně monotónní celek a mám problém desku vůbec doposlouchat do konce. Snažím se, co to jde, ale ty mrtvoly, zmíněné v úvodu do recenze, najednou samy ožívají, stírají z obličejů umělou barvu místo krve a odcházejí si koupit za vydělané peníze něco dobrého do nedalekého supermarketu. Dokonce si já, hlavní hvězda filmu, slézám z kříže a plácám po zadku jednu statistku. Mé myšlenky jednoduše těkají během poslechu všude jinde, jen ne u muziky.


Italští death metalisté DEMIURGON mě zatím svoji novinkou příliš nepřesvědčili. Album je pro mě příliš nevýrazné, chaotické a zmatené. Pánové jsou velmi dobrými muzikanty, kteří umí napsat dobré skladby. Bohužel díky divnému zvuku a produkci nakonec všechno vyznívá do ztracena. Fanoušci brutality asi budou spokojeni, já jsem zatím poněkud skeptický. Uvidíme, s čím přijdou pánové příště, zatím bych je zařadil někam na špičku druhé death metalové ligy. Některé songy jsou hodně dobré, jiné horší a na desce nalezneme i spoustu prázdných míst. Je to sice nářez, kope to pěkně, ale nahrávka je také poměrně stereotypní a stále stejná. Kapele bych rozhodně doporučil lepší produkci, pořádný mastering a potom uvidíme. Death metalové album, které se povedlo tak na půl!

Asphyx says:

Italian death metalists DEMIURGON haven´t convinced me yet with their new album. This album is too ordinary, chaotic and confused for me. These gentlemen are very good musicians who know how to compose a good songs. Unfortunately thanks to the weird sound and production everything is fading. Fans of brutality might be satisfied, I´m skeptical right now. We´ll see what those guys bring us next but for now I would say that they are in the peak of the second death metal league. Some of the songs are very good, some of them are not so much and on this album you can find a lot of empty passages. It´s a massacre, it kicks nicely, however the record is stereotypical and the same all the time. I would suggest to have a better production, good marketing and then we´ll see. Death metal album, which is good in a half!


Seznam skladeb:


1. Rex Mundi
2. Chastisement of Innocence
3. Pillars of an Inverted Creation
4. Dead Land Seasons
5. Apogee of a Collapsing Humanity
6. Freedom Indoctrination
7. World´s Zenith
8. Defective perception (instr.)
9. The Shapeless Almighty
10. Birth of a New Light (instr.)


Čas: 36:34

Sestava/band:

Umberto Poncina – basa
Riccardo Valenti – bicí
Dani Benincasa – kytara
Emanuele Ottani – kytara
Stefano  Borciani - zpěv


http://ungodlyruins.com/
Share this games :

TWITTER