DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 10. ledna 2016

Home » » Recenze/review - DIAVOLOS – You Lived Now Die (2015)

Recenze/review - DIAVOLOS – You Lived Now Die (2015)


DIAVOLOS – You Lived Now Die
CD 2015, Hells Headbangers Records

Kristova noho, to je ale chlív! Novinka a zároveň prvotina řeckých DIAVOLOS připomíná výlet do samotné věštírny mrtvých, do Nekromanteionu. Nevím, zda jste tuto památku navštívili, ale já si moc dobře pamatuji, že i přes štěbetání mnohonárodnostních turistů, jsem cítil z tohoto místa obrovskou sílu. DIAVOLOS jakoby tam zrovna pořádali koncert. Starý, plesnivý, zahnívající death metal, šmrncnutý starými VENOM, NUSLAUGHTER, ale i BATHORY, DEATH (Mantas), POSSESSED („Seven Churches“) případně thrashovými EXCITER. Zajímavý je vokál Mr. Tase Danazogloua (ex ELECTRIC WIZARD). Tomu říkám záhrobí! Nic se nikde nepřikrášluje, hraje se sice převážně hodně jednoduše, ale o to víc vynikne určitá syrovost a zběsilost. Nahrávku si musí oblíbit snad každý, komu se formoval metalový vkus ke konci osmdesátých let a počátkem devadesátých. A protože podobná hudba vychází ze samé mé podstaty, je asi všem jasné, že si přijdu jako na death metalových orgiích.

„You Lived Now Die“ je přesně tím druhem desky, u které nepřemýšlíte. Jednoduše si ji pustíte, chvilku necháte působit, nastavíte všechny své receptory na příjem a potom jste buď prokleti nebo nikoliv. Rád se takovými archiváliemi přehrabuji, mazlím se s nimi a často vzpomínám na dobu, kdy mi v přehrávači šuměly podobné kazety. Líbí se mi zvuk, který se opravdu hodně přibližuje starodávným nahrávkám. Není divu, všichni muzikanti jsou směřovaní stejným směrem. Vždyť jenom jejich působení v takových smečkách, jako jsou IMPALED NAZARENE, NERGAL, SOULSKINNER, SATANS´WRATH, GREAT COVEN a spustě dalších, mluví samo za sebe. Pánové zkrátka nejsou žádní cucáci, kteří by neuměli hrát. Vlastně se to hrozně těžko vysvětluje, ale tahle deska mi dělá opravdu velmi dobře. Jsou alba, o kterých vím, že jsou dobrá, pochválím je, ale moc často je neposlouchám. S DIAVOLOS je to jiné, divočejší, přímočařejší, upřímnější. Určitě znáte ten pocit, když zažijete pořádně náruživý sex. Taky nad ním nepřemýšlíte, zkrátka to přijde. Poslech je hodně podobný, svým způsobem až intimní, i když šíleně nevázaný a nespoutaný.


Poslední dobou vyhledávám nahrávky od Hells Headbangers Records čím dál tím častěji. Mám plné zuby čistoskvoucích a dokonalých moderních desek. Lezou do zubů a i když často uznávám jejich kvality, tady se cítím nejsilnější v kramflecích. Nemá moc cenu nic řešit, stejně už dlouhá léta poslouchám stylem, že na sebe nechávám desky jen tak působit a potom se uvidí. S DIAVOLOS jsem neměl žádný problém, přišel a přijdu si, jako bychom se znali odmalička, jako by to byli kluci od nás ze sousedství, které potkáváte každý den, když jdete do práce a o kterých se ví, že tráví dlouhé večery na hřbitově. Satan je na desce všudypřítomný. Není to současný „nářez“ a ekvilibristika muzikantů, ale spíše syrový kus zahnívajícího masa, podávaný na dubové fošně. „Tu máš a žer!“: říkají nám Řekové, pak na nás vybalí to svoje inferno s punkovým přístupem a co si s tím počnete, je už vaše věc. Nemyslím si, že by zrovna tahle kapela zamíchala nějak se světovým undergroundem, ale jsem si absolutně jistý, že v naší partě nemrtvých dojdou velkých chvalozpěvů. A teď už mě prosím nechte, musím jít spolu s DAIVOLOS obětovat starým death metalovým bohům!


Peklo zase hoří! Není divu, když nám k tomu hrají řečtí maniaci DAIVOLOS. Kapela, která připomíná dávné death/thrash/black metalové poutníky ze starých časů je přesně tím typem skupiny, která musí chytnout za srdce všechny milovníky old schoolu. Pojďte si spolu se mnou zavzpomínat na dobu, kdy se ještě hrálo reálně, bez pozlátek a zbytečností. „You Lived Now Die“ je hodně syrovou, nekompromisní deskou, nahranou snad v samotné márnici. Jako bychom právě potkali dámu, zvanou Smrt. Hudba je tady hodně stará, plesnivá, ošklivá a nepostrádá jakousi černou jiskru, kterou jsem vždy u kapel obdivoval. Málokdo umí vyvolat samotného Satana. DAIVOLOS se to povedlo. Vítejte na exkurzi v samotném pekle. Podávat se budou jen ty nejkrvavější kousky pokrmů. Nejlepší je, že Hádova říše v podání téhle řecké mašiny, je velmi přitažlivá, nakažlivá a zákeřná. Líbí se mi tady a místo toho, abych dál něco psal, tak si nahrávku raději znovu pustím. Starodávná deska, nahraná s neskutečným feelingem! Album, které odtrhává maso od kostí! Skvěle!

Asphyx says:

The Hell is on fire! And it is like this because of DAIVOLOS, the maniacs from Greece. A band which reminds the old death/trash/black metal pilgrims from the old days who were the exact type of band which catch your heart if you are a fan of the old school music. Let´s bring back in memories the times when music was played in real way without any gloss or disutility. “You Lived Now Die” is a very raw uncompromised album which must have been recorded in a mortuary. It´s like we just met lady whose name is Death. The music is very old, moldy, ugly and it doesn´t lack of black sparkle which is the main thing I have always admired about bands. There is only a few band which are able to call the Satan itself. DAIVOLOS made it happen. Welcome on an excursion to the Hell. There will be served only the bloodiest meals. The best thing is that Hades world which is created by this Greek band is very magnetic, catchy and cruel. I like it here and instead of writing something I´m going to play this record again. An old album which is recorded with an unbelievable feeling! An album which would chop your meat of bones! Great!


Seznam skladeb:

Diavolos Rising
Come to Salem
Hail All Evil
Piss in Holy Water
You Lived, Now Die
Baptized in Vomit
Demonwhore
Curse, Bleed, Die
Totencorpse
Death Metal


Čas: 31:29

Sestava/band:


Taneli Jarva – basa
K. Savvi – kytara
Nik Angelopoulus – kytara
Bill EI – kytara
Tas Danazoglou - zpěv


https://hellsheadbangers.bandcamp.com/album/you-lived-now-die
Share this games :

TWITTER