DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 25. ledna 2016

Home » » Recenze/review - FEEBLE MINDED – The Perfect Suicidal Act (2015)

Recenze/review - FEEBLE MINDED – The Perfect Suicidal Act (2015)


FEEBLE MINDED – The Perfect Suicidal Act
CD 2015, Nice to Eat You Records/ Amputated Vein Records

Syrový kus masa, který někomu odpadl při porcování mrtvoly. Byl to loni na konci roku pořádný masakr. Někde v Rokycanech je opuštěná továrna, možná snad bývalá jatka, kde se znovu probudilo z polospánku monstrum. Mocně, krutě a nekompromisně. FEEBLE MINDED. V českém undergroundu pojem. Kapela, táhnoucí káru plnou ostatků od roku 1996. Tři alba na kontě, z toho poslední ve velkém stylu. Přiznám se, nečekal jsem to. Předchozí počiny mi v některých věcech, co se týká zvuku a provedení úplně nevyhovovaly, ale tentokrát je to jiné. Mocnější, řvoucí, bolestivé. Death metal, spojený s lehkým odérem grindu. Masakrující nasazení. Absolutní výmaz mozkových závitů a hlavně riffující stěny, které vás povalí, zničí, převálcují. Vítejte v království bolesti, přátelé brutality v muzice! Bude nám tady spolu dobře, o to se už FEEBLE MINDED postarají.

Po stěnách stéká krev a já si říkám, kdeže jsem už tuhle spoušť viděl a slyšel. Něco mi říká, že podobnost a inspiraci si tihle řezníci vzali u SUFFOCATION, SEVERE TORTURE, DEHUMANIZED, INTERNAL BLEEDING, BROKEN HOPE, staré PYREXIE a dalších, převážně amerických maniaků. Směr je zde zcela jasný. Všechno zničit, rozkopat, roztrhnout řetězy a pustit všechny krvelačné šelmy mezi nás nebohé oběti. Hrozně se mi líbí, že jednotlivé nápady jsou jasně čitelné, nejedná se o žádný, dnes mnohdy tolik obvyklý chaos. Sází se spíš na poctivost, na dobrý riff, na zajímavou pasáž. Jestliže pak byli v minulých letech FEEBLE MINDED lehce nevýrazní, tak tentokrát zvuk doslova zabíjí (podepsáno Davos studio a Otyn). Přínosem je také nový drtič tlustých strun, Tomáš Halama (BRUTALLY DECEASED, HEAVING EARTH), u kterého začínám mít poslední dobou pocit, že u čeho se jen ochomýtne, tak to stojí opravdu za to. Alespoň u novinky rokycanských to platí.


Abych ale jenom nechválil. Občas mi přijde, že by to chtělo trošku přidat na vokálech. V některých momentech (ale opravdu jen v některých), jakoby ztrácely trošku na síle a nápaditosti. Moji výtku berte ale spíš jako lehký povzdech zmlsaného posluchače. Nové album je totiž nutné srovnávat nejen v kontextu našeho malého českého rybníku, ale alespoň Evropy. FEEBLE MINDED se (dle mého skromného názoru), katapultovaly z lokálního trhu za hranice, mezi pořádně ostré řezníky. S nimi je nutné je porovnávat. Své řemeslo zvládají stejně dobře, jako jejich vzory, mají k tomu skvělý zvuk, parádní obal a nové skladby vás doslova umlátí. Je jen na nich, jak dokážou album protlačit mezi fanoušky. Pevně doufám, že se to povede, protože osobně jsem z novinky nadšený, protáčím ji v přehrávači neustále dokola a těším se na každý nový poslech. Je to něco jako přepadení. Když na vás někdo vyskočí ze zálohy, sejme vás palicí a vy chvilku nevíte, co máte dělat. Nakonec podlehnete a ještě jste rádi, že s vámi tahle kapela vytře podlahu. Spadli jste někdy do žentouru? Ne? Tak si „The Perfect Suicidal Act“ sežeňte, narvěte do uší a pak budete také rozdrceni. Tohle je masakr přesně podle mého gusta! Krvavý, nekompromisní, syrový, jako mrtvola pohozená v příkopě u cesty.


Nové album FEEBLE MINDED je nahrávkou, která je plná death metalového násilí. Je ranou mezi oči, nekompromisním materiálem, který vás rozdrtí. Kombinace krutých riffů, skvělého zvuku a obrovského tlaku dělá z novinky velmi bolestivou death grindovou desku. Tohle je klasický, brutální death metal, který vám vymáchá obličej v kaluži plné krve. Žádné ústupky, žádný oddych. Jen kruté riffy, ostrý hlas a odpadající kusy vašeho těla. „The Perfect Suicidal Act“ řeže jako motorová pila, která nejde zastavit. Naporcovat, pověsit na háky a po odkapání zahodit na hromadu! Všichni fanoušci klasického brutálního death metalu by měli zbystřit svoji pozornost. V České republice byla uvařena hodně krvavá kaše. Nahrávka působí jako srážka s pořádně rozjetým vlakem. Doporučuji všem hudebním patologům, všem fanouškům smrtícího masakru. Brutální death metalové album, které zabíjí na potkání! Skvělá morbidní práce!

Asphyx says:

The new album by FEEBLE MINDED is full of death metal violence. It´s a hit between eyes, uncompromising material which will smash you. This combination of cruel riffs, amazing sound and huge pressure makes this album a very hurtful death grind album. This is a classic brutal death metal which will soak your face in a puddle of blood. No concessions, no rest. Just cruel riffs, sharp voice and falling pieces of your body. “The Perfect Suicidal Act” cuts like a power saw which is impossible to turn off. Carve it, hang it on hooks and discard it on a cluster after draining. All of those fans of the classic brutal death metal should pay attention. There has been cooked a very bloody mash in the Czech Republic. The album feels like a fast train accident. I would suggest it to all musical pathologists, all fans of death massacre. Brutal death metal album which kills everything, everywhere! Amazing morbid work!


Seznam skladeb:

Give some pain back
The pain is fascinating
Emotionless
Atheistical Bohemia
Refusing the future
Hell at 5 a.m.
Screaming and bleeding
God´s body 5:32
Isolation in the crowd


Čas: 26:26

 

Sestava/band:


Satris – guitar, Honzig – vokills, Wena - drums,Tom – bass, Adam - guitar

Share this games :

TWITTER