DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 4. ledna 2016

Home » » Recenze/review - POST- APOCALYPTIC TERROR – Face of Disgrace (2015)

Recenze/review - POST- APOCALYPTIC TERROR – Face of Disgrace (2015)


POST- APOCALYPTIC TERROR – Face of Disgrace
CD 2015, Unleash the Underground Records

Jsem starý a rozlámaný. Dělám už tuhle práci dlouhých třicet let. Vozím lidi. Mrtvé i živé. Pracuji dole v podzemí, kousek od pitevny. Každý den ráno přijdu do práce, zakouřím si na jednom z posledních povolených míst (jakoby to mrtvolám vadilo) a jdu na to. Lidé se mě často ptají, zda vidím duchy. Ale to víte, že ano. Máme takovou nepsanou dohodu. Nelezeme si do zelí. Pokud už si chtějí vzít duši nějakého zlého člověka s sebou, proč ne. Já jim v tom nebráním. Někdy je to tady hodně těžké. Nadřu se a ne že ne. Otupěl jsem, to je jasné. Na něco si ale nezvyknete. Pohlcuje vás to, bolí, pořád ještě šokuje. Musím relaxovat. Odpočívat. Na mojí nebohé pouti životem mi pomáhá hudba. Obzvlášť death metal. Hraje se v něm totiž o věcech, které se mě přímo dotýkají. O životě, smrti a onom světě. Vždycky přijdu ze šichty domů, nahodím počítač, chvilku surfuji a nakonec si pokaždé něco vyberu. Tentokrát padlo mé oko na Italské maniaky POST- APOCALYPTIC TERROR.

A udělal jsem dobře. Nejedná se sice o nic nového, ani šokujícího. Spíše bych se přiklonil k názoru, že pánové na své prvotině předčítají někde tak ze střední death metalové školy, ale mě to baví. Není to příliš technické, ani komplikované a tak se nemusím na poslech úplně vždy pečlivě soustředit. Zvuk je dobrý, nápady také a celkový dojem spíše kladný. Víc dál nehodlám řešit. Problém asi bude mít někdo s tím, že podobných smeček je šílené množství. Všechny mají stejný výraz vycházející odněkud od CANNIBAL CORPSE, SUFFOCATION, NAPALM DEATH, HATE ETERNAL a já nevím od koho ještě. Těch přirovnání je obrovské množství, vždyť v této odnoži death metalu si jsou kapely velmi podobné. Od Italů se dočkáme i několika „slamových“ chvilek. Jedná se ale jen o takové krvavé zpestření. Víc nečekejte. Motivy jsou mnohdy zajímavé, i když pořád stále stejné.


Když to vezmu kolem a kolem, tak kdybych měl desku hodnotit jedním slovem, napadá mě asi „prasopal“. Tenhle novotvar myslím vystihuje dokonale to, co se na nahrávce odehrává. Chvílemi se vkrádá monotónní opakování motivů, zpěvák také není z nejkrutějších a neotřelý riff, aby člověk pohledal. Koukám, tentokrát se bude jednat o album plné protikladů. Já ho vnímám pokaždé jinak. Někdy přijdu k přehrávači a užijeme si spolu pořádně morbidní jatka, jindy raději po třech skladbách vše vypínám a odcházím do práce. Takhle to funguje v našem reálném světě. V tom mém, nemocničním, je to trošku jiné. Tady vylezou na povrch všechny zajímavé nuance, melodie ihned dostávají na zajímavosti a vokalista se zdá být postižen dynamitem v hrdle. Jako by bylo vše stonásobně dynamičtější, šílenější, „maniakálnější“.


POST- APOCALYPTIC TERROR na své první desce jasně ukazují, že budou skládat hudbu vhodnou do nemocničních piteven. Italové přehrávají všechny klasické motivy brutálního death metalu. Jejich novinka nepostrádá drive, sílu a energii. Problém mám snad jen se vzájemnou podobností jednotlivých songů. Produkce i zvuk jsou na velmi dobré úrovni. Vše je syrové, ošklivé a bolí to. A o to jde v tomto stylu death metalu především. Muzika je vhodná pro všechny nemocniční zřízence, pro patology, pro řezníky i pro všechny ty, kdo se rádi přehrabují ve vyhřezlých střevech. Krutost, zběsilost, absolutní nasazení. Takoví jsou POST- APOCALYPTIC TERROR na svém novém prvním albu. Brutální death metal, který sice není z nejoriginálnějších, ale řeže velmi dobře.


Asphyx says:

POST-APOCALYPTIC TERROR shows us on its first album that they will compose music which fits in hospital dissecting room. These Italian guys play all of the classic motives of brutal death metal. Their new album is not lack of drive, energy and power. The only problem I have is with the similarity of the songs. The production and the sound are on very good level. Everything is raw, ugly and it hurts. And that is the death metal about. This music is the best for the ones who are hospital attendants, for pathologists, for butchers and for everyone who likes to fork out in prolapse guts. Cruelty, fury, an absolute appointment. This is how POST-APOCALYPTIC TERROR sounds on their new album. The brutal death metal which is not very original, however it cuts very well.


Seznam skladeb:

1. Evolution Of The Flesh (Intro) (Instrumental)
2. Supremacy Of The Tyrant
3. Total Holocaust
4. Slaying The Leviathan
5. Abominion
6. Creature
7. Run Into The Silence
8. Tortured Souls
9. Serpent


Čas: 34:18

 

Sestava/band:


Gabriele: Voice
Panzer: Drums
Marco: Guitar
Poland: Guitar
Giacomo: Bass

Share this games :

TWITTER