DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 7. ledna 2016

Home » » Recenze/review - REVULSED – Infernal Atrocity (2015)

Recenze/review - REVULSED – Infernal Atrocity (2015)


REVULSED – Infernal Atrocity
CD 2015, Permanent Records

Vzteklina (též rabies, běsnění, lyssa) je akutní virové onemocnění centrálního nervového systému všech teplokrevných živočichů včetně lidí. Virus vztekliny se přenáší slinami, tedy v praxi nejčastěji pokousáním. Nemoc se projevuje změnami chování, zvýšenou dráždivostí, agresivitou, parézami a paralýzami. Jakmile nemoc propukne, končí téměř vždy smrtelně.

Ano, je to tak. Měl jsem možnost se několikrát se vzteklými zvířaty setkat a o lidech, o těch raději ani nemluvím. Vždycky si pak říkám, jestli by nebylo lepší, kdyby se podobně postižení jedinci neměli zavřít do nějaké místnosti, nechat je tam o hladu a vodě a dát jim jen klacek na kousání. Nebo bych měl ještě jedno případné řešení. Lepší, méně bolestivé. Co byste řekli na dobrý death metal protnutý pořádnou brutalitou? Měl bych pro vás tip. Australští REVULSED by dovedli zkrotit nejednoho pořádného vzteklouna. Jejich hudba je totiž neskutečně energická, propracovaná a nakopávající. Není divu, kapela je složena ze zkušených brutálních matadorů, působících v takových smečkách, jako třeba DEFEATED SANITY, HORDE, INCARNATE, DESPONDENCY s spousta dalších. Pokud si pak vezmete tvorbu těchto jmenovaných skupin, zamícháte ji do mlýnku na maso, tak vám vyleze právě tvorba REVULSED.

Pokud vám dělá dobře kombinace CANNIBAL CORPSE, SUFFOCATION, INTERNAL BLEEDING, DEEDS OF FLESH a tuny dalších, mlátících to v masakrujících rytmech, garantuji vám, že budete na vrcholu blaha. Songy velmi dobře odsýpají, nikdy se zbytečně nepreluduje. Kapelu bych dnes zařadil spíše k tradičnějšímu pojetí syrového brutal death metalu. Nejedná se sice o nic nového, ani si nemyslím, že by to nějak výrazně zamíchalo se světovým metalovým děním, ale z nahrávky je cítit, že je tvořena s obrovským nadšením. A co si budeme povídat, to se mezi námi fanoušky hodně cení. Přiznám se, že i já jsem někdy vzteklý, nevrlý a mám sto chutí někomu jednu natáhnout přímo do obličeje. REVULSED tak trošku můžou za to, že jsem tak již dlouho neučinil. Předávají mi totiž energii, sílu a uklidňují mě. Člověk pak, místo toho, aby se vyřádil na nějakém nepříjemném nebožákovi, raději volí soukromou pařbu ve svém bytě. Je to maso, je to nářez, je to ale zároveň propracované. A to mi dělá dobře po všech stránkách.


Australská brutální mašina jede přesně, nekompromisně a zanechává za sebou jenom spoušť. Přes všechnu tu energii a masakr lze vypozorovat inteligentní melodie. Pro mě osobně je to hodně důležité. Deska, která je mimochodem ošetřena přesně tím zvukem, který mám u podobných kapel tolik rád, se tak stává velmi dobrým pokrmem. Nehledejte zde žádné prázdné mlácení slámy, ani kytarově bubenické exhibice. Je sice pravda, že ke konci je nahrávka již pořád stejná a zařazuje se tím hned do druhé řady za slavná jména, ale jinak jsem absolutně spokojen. Technika, sypačky, vypalovačky i klidnější vyhrávky, to všechno je dávkováno s citem a dobrými nápady. Pořád tak máme co do činění se skladbou jako takovou, rozhodně se nejedná o dnes tolik protěžovaný chaos a zmatek. REVULSED sice nijak nevybočují z řady, ani vlastně nejsou ničím výjimeční, ale jejich hudba má ten správný drive a feeling. A to není v dnešní době rozhodně málo.


REVULSED na své prvotině dodávají porci tradičního brutálního death metalu, pořádně okořeněného technikou. Celkově vyznívá novinka chytlavě, je zcela masakrující a i když pánové nepřinášejí nic nového, velmi dobře se poslouchá. Australané připomínají buldozer, hrnoucí před sebou tuny lidských koster. Neznají slitování. Ke konci je sice album už trošku monotónní, ale jinak je velmi chutným pokrmem. Deska je opatřena řezajícím, pořádně syrovým zvukem. Je hodně znát, že za skladbami stojí zkušení muzikanti. Nápadů a krvavých motivů zde naleznete opravdu velké množství. Krutost střídá masakr, jeden ostrý riff druhý a vy nakonec stojíte a máte co dělat, abyste si neumlátili hlavu v headbangingu. „Infernal Atrocity“ je počinem, který se rozhodně povedl. Ocení všichni příznivci apokalypsy v brutálním death metalu! Masakrující nahrávka!

Asphyx says:

REVULSED gives a portion of traditional brutal death metal on their first album, it is very spicy technique. As a whole this new album seems catchy and it is a real massacre. Although these guys don´t bring anything new or original it is nice to listen to it. This Australians reminds a bulldozer which shoves a tones of human skeletons. They do not have a pity. In the end this album is a little bit monotone, however it is a tasteful piece of food. This album has a cutting and raw sound. You can tell that behind these songs are very experienced musicians. There is a lot of ideas and bloody motives on this album. Cruelty is changed with massacre, one sharp riff is changed by another one and you are standing in the end and you have to really focus to not band your head in headbanging. “Infernal Atrocity” is a work which is very successful. Every fan of apocalypse in brutal death metal will appreciate this album! Very cruel record!


Seznam skladeb:

1. Rapacious Engorgement
2. Agonising Putrid Self-Infliction
3. Pestilential Articulation
4. Imposed Cognitive Reconstruction
5. Transmutational Craniotomy
6. Archetypal Cauterization
7. Enticement to Carnivorous Impoverishment
8. Celestial Perspicacity
9. Infernal Atrocity


Čas: 32:27

Sestava/band:

Born from inExordium in 2010, Revulsed is Sheldon D'Costa on Guitars, Jayson Sherlock on drums and Konstantin Lühring on vocals.


http://permeatedrecordsofficial.bigcartel.com/
Share this games :

TWITTER